Můžete mi někdo říct jestli ho máte?Se mi to zdá nějaký levný ne?Co vy na to…Dík. http://www.aukro.cz/show_item.php?…
Můžete mi někdo říct jestli ho máte?Se mi to zdá nějaký levný ne?Co vy na to…Dík. http://www.aukro.cz/show_item.php?…
No je rozdil mezi Camel bag a Camelbak. Ten prvni koupis na vyse zminenem odkazu za 500… Ten druhy original cca za 4*vic. Volba je na tobe. Ja zvolil ten druhy drazsi. Kazdopadne pokud chces usetrit, kup ho a pripadne napis jak jsi spokojen s koupi. Ja osobne bych do toh nesel.
Obrovsky :-D
mam za 450,– ale bral sem ho hlavne kvuli batuzku,cena za origos mi neprijde adekvatni k pomeru cena/vyuziti
říká muž s jeho příjmem :o)
No nevím, mě cena originálu v poměru cena/snadnost údržby přijde velmi výhodná. Takž i když jsem na něj musel vydělávat krapet dýl než Lance, tak sem šáhl radši po origoš Hydrapak než po téhle náhražce.
Vypadá to podobně jako ty batohy z ALDI (vloni jsem si ho pořídil a spokojenost), akorát trochu jiné řešení kapes. Vak v pohodě, náustek nic moc, ale dá se (stejný nebo podobný jako Author, Kelly atd…). Za ty prachy ho asi normálně jinde nekoupíš, takže pokud ti nejde o značku, klidně ho ber, kvalitnější vak nebo náústek se dá později dokoupit.
Ak ho neskor dokúpi, už bude skoro na cene originálu
No alespoň se mu to pak nebude zdát tak levný, ne? :-)
Kdyby pro něj nebylo 2000 za original moc, tak by nad tímhle asi nepřemýšlel. Slušný vak (i s dobrým náustkem) se dá pořídit okolo 600,–, takže pořád má slušnou úsporu. Ale jestli bude chtít orig. Camela, tak asi holt bude muset přitlačit – něco za něco.
Ale ono nejde len o samotny naustok a nadrz na vodu…hadam nemenej dolezita je aj samotna anatomia vaku…u tohoto lacneho CAMEL BAG-u asi bude velmi vzdialena od super anatomie CAMEL BAK-u :-)))
Jen jsem si tak prohlídnul v obchodě original Camel (tuším M.U.L.E. cca za 2000) a ten můj vypadá jako velice zdařilá kopie. Anatomie i provedení se zdá být totožné. S pocením problém nemám, na zádech sedí dobře, nemyslím si, že bych se s Camelem potil 7× méně a 7× lépe by mi seděl na zádech (ten můj bágl přišel na 9,95 EUR). Za sebe mohu říct, že jsem spokojen a poměr výkon/cena je u toho mého víc než dobrý – proto jsem sdělil svoji zkušenost. I za to 5 kilo bych to risknul – minimálně kvůli tomu batohu (i když by bylo určitě lepší si ho před nákupem omrknout ososbně).
Mam MULE a jediny co propotim jsou popruhy na ramenou
No právě, to já taky :-)
pokud si koupíš takový Camelbak musíš počítat s tím, že se ti budou víc potit záda a nebude ti tak sedět jako originál. Náústek ti může cintat na kalhoty nebo dres. Omyvatelnost neřeš , je výhodnější skladovat vak v mrazáku než se čistit s náústkem a hadicí což platí i pro orginál.
savo vak vycisti temer okamzite.
takze nejlepe skladovat v mrazaku s naplni sava? :))
Někdo Savo, jiný mrazák, každý podle své chuti.V každém případě je lepší levmy camel než žádný.
plky plky plky ajajajajaj
Prosím viděl jste někdo na vlastní oči tento batoh? JPotřeboval bych aby se do něj vešla alespoň nějaká tatranka, duše, multiklíč a základní nářadí.
Podle obrázku bych to viděl max na peněženku a mobil.
Podle webu camelbaku
to má objem prostoru 3.28L, stejně jako Rogue a Lobo. Rogue mám a vejde se tam toho hafo, najdi si vláknu, kam jsem dával fotky. Nevýhoda tohohle batohu bude, že nemá síťku jako Rogue nebo Lobo, do které se vejde pumpička a nějaké oblečení. Taky má jen 2L na vodu, což je z mojí zkušenosti na léto málo. Doporučil bych v podobné velikosti batoh Lobo, který má 3L vak, bederák a stejně úložního prostoru. Ten o něco větší výdaj stejně člověk zapomene, ale batoh bude vozit pár let.
Pro mne je zbytečný luxus cokoli nad 1.5l :-) Asi se ale stejně poohlédnu po jiném batohu. Ještě potřebuju aby se vešla nějaké vesta, případně větrovka a foťák.
Pokud tam chceš dát i nějaké věci, tak Lobo rozhodně ne, tam se nevejde nic (mám Lobo jako druhý k Blowfishy a vozím ho např. v zimě při stabilním počasí, když ho beru vlastně pouze kvůli pití a chci aby mi drželo teplé).
Vleze se do Classicu i sada na vymenu duse (duse, lepeni, packy) + nejake dalsi drobnosti (klice, mobil)?
Těžko. Ideálně Lobo (3L vak) nebo Rogue (2L vak).
Tak jsem na ten Classic včera koukal v krámě a asi se pod ním budou pěkně potit záda. Ten Rogue by měl být lepší.
Relativně použitelné kamelbagy mají zde – http://www.actionshop.cz/…lahve-a-vaky, nakupuji tam často, roky jsem používal jednodenní batůžek s vložkou od Mil-Tecu a spokojenost, vložka 2,5L – vymýval jsem ji před použitím vodou s octem – a vše se potřebné se do něj vešlo, a že toho tahám. Nyní mám odtud original Camelbak 3L sice ve woodlandu, ale za 900Kč a to s novým vakem! Mívají zánovní, prakticky nepoužité, v různých kamuflážích ale i black nebo olive. Údajně je mají v květnu opět dostat, jde o armádní výprodej, myslím, že je to setsakra dobrý kup, chcete-li original.
Myslíš ty za 990 od výrobce Mil-tec? Jo teď nemaj, už to čtu.
Zajímavý. Jak maj tyhle army camely řešený záda ? Jsou tam nějaký „lišty“ ( nevim jak to pojmenovat ) nebo to máš celou plochou na zádech ?
Většinou profilovaná záda, nebo alespoñ síťovaná. Můj origo Camelbak má záda rovná a dost se tedy pod ním potím, ale tři litry vody a hadička u pusy mě za to stojí, navíc jsem na to zvyklý, používám jej často i mimo kolo:)Každopádně doporučuji před koupím vyzkoušet, je-li možnost, jinak při nákupu přez e-shop se to dá řešit čtrnáctidenní lhůtou na vrácení zboží.