Chci si pořídit nějaký zateplený camelbak na zimní použití, ale nevím jak dlouho to udrží teplo a jestli 2l stačí, nebo radši 3l. Zatím jsem uvažoval o Camelu. Máte někdo zateplený vak a jaké jsou vaše zkušenosti?
Chci si pořídit nějaký zateplený camelbak na zimní použití, ale nevím jak dlouho to udrží teplo a jestli 2l stačí, nebo radši 3l. Zatím jsem uvažoval o Camelu. Máte někdo zateplený vak a jaké jsou vaše zkušenosti?
no ja jsem vzdy v zime vozil normalni camel, ale vzdy tam zamrzla hadicka, takze u toho zimniho byt o melo byt uplne v poho, ten ma pres hadicku jeste neoprenovej chranic. Jinak caj mi tam vydrzel tak dve, tri hodinky podle venkovni teploty a vetsinou a plnil jsem jen 2l
strč si ho pod bundu :) a z hadičky je lepší vžycky foukat pití zpátky at to nezmrzne. Ten neopren taky není všemohoucí
Stoprocentní souhlas.
On ten neoprén skoro neizoluje, ale je v něm ještě navíc zašitý drát, takže si tu hadičku můžeš nastavit před pusu jako mikrofon :o) Tedy to se mi na tom líbí nejvíc. Jinak by to postrádalo tu výhodu oproti bidonům, že kvůli napití nemusím nikam šmátrat.
Koupil jsem si ho minulou středu a teď jsem s ním 4 dny jezdil na sněhu. Naprostá spokojenost. Počítám i s využitím na běžky a SNB.
A jak velký máš. Máš celý batoh, nebo jenom vak, možná ten zimní batoh taky líp drží teplo, nebo je tam jenom ten obal na vaku?
Mám celej – batoh a rezervoir. Ten batoh je upravenej Blowfish. Ten neoprén je tam qůli tomu, že ti voda nezamrzne, teplou jí neudrží. Takže je lepší profouknout z5 do vaku. A na lyže pak vozit hadičku v popruhu.
Zimni se od klasickeho lisi pouze v tom ze funguje jako „termoska“? Takze i v lete udrzi tekutiny studene?
tekutinu je potrebne vyfuknut spat ako tu bolo spominane a nepomoze jej ani termo hadicka a kryty naustok aj v tom to zamrzne takze vyfukovat spat skusenost z viac sezon v zime
nebo vem normální , a v ba?ohu ho měj zabalenej do alobalový igelitky, co prodávaj v supermarketech na přenos mraženejch potravin, hadičku táhni pod bundou, je to odzkoušený, a funguje to taky
jak ho ale dostat pod tu bundu? Spodem na zadku? Nějak nemůžu přijít na to kudy tu hadičku vést.
metr hadice v baumaxu 15kc, kup 10 metru a muzes vozit camel klidne v botach :))
Jenže ta hadička musí být potravinářská. Nepotravinářská z měkčenýho PVC obsahuje vtaláty. To je hrozný svinstvo do organismu. Moh bys bejt neplodnej…
Tak to je hovno, páč sem pil takovouhle hadičkou dva roky :-(
ale prej stačí obyčejná silikonová… wiz. http://www.gumex.cz
Kdyz mam Camela pod bundou tak hadicku mam vyvedenou kolem limce. Kouka mi jen kousek na to abych ji mohl strcit do pusy a moc neprekazela.