Doporučí mi někdo nějakej trenažér na zimu? Výhody resp. nevýhody různých systémů a pod. Děkuji.
Doporučí mi někdo nějakej trenažér na zimu? Výhody resp. nevýhody různých systémů a pod. Děkuji.
To je zaujimavy bezecky s(t)imulator na zimu: http://www.avantgaming.com/rmr.html :)))
Pro trénink výkonnostní, čili rychlostní cyklistiky doporučuji použít trenažér s velkým a těžkým setrvačníkem a s pevným převodem. Tyto dvě věci tě při simulaci jízdy ženou vpřed a umožňují správné kruhové šlapání, což rozhodně ovlivní kvalitu speciálního tréninku. Také je třeba vzít v potaz variabilitu nestavení posedu, aby ses přiblížil tomu na svém kole. Velice účelné je také hlídat zatěžování sporttesterem.
no kdyz si snad do trenazeru uplne svoje kolo,tak posed dodrzi ne?
Samozřejmě máš pravdu, já měl na mysli ergometr jako nejlepší způsob ježdění v místnosti. Trenažérem se rozumí zařízení do kterého vložíš celé kolo.
Možná bude taky zajímavé si zjistit i ceny – a třeba zjistíš že se ti vyplatí přes zimu raději někam zajít než to vlastnit . Ono v zimně zase tolik vyloženě out dní není..teda pokud nemáš v plánu příští rok zasednout na uvolněnej trůn vítěze Tour.
Mně akorát moc nebaví jezdit s nudlí u nosu a cele zmáčenej. Trenažer jsem nikdy neměl, takže nevím.:)
To víš, po zjištění reality s mojí výkonností v letošní sezoně mám VELKE plány víc potrénovat na tu příští:))) Jsem zvědavej, jak mi to dlouho vydrží:)
No já měl také plány ALE… jak říkám drobet vzdáleně si to představ že jedeš do různě velkého kopce třeba 1 hod a stále stejným tempem a ani chvilka oddechu… říkám je to o VELMI silných nervech – třeba se někdo ozve kdo to zkusil a potvrdí… Spíš bych to viděl jen jako udržení drobet formy v době sněhu. Než jako něco od čeho budeš vycházet. Jo já jezdil cca 1:30 – 2:00 hod
Jestli nemas silnou a pevnou vuli a motivaci sednout na trenazer (ja ne,vlastni zkusenost z posl. zimy),tak radeji to nekupuj:) Jinak ja ho mel pujceny ten trenazer – uplne novy a kdyz jsem ho sel vratit – pouze 2× jety,tak mi majitel rek: Nech si ho,ja Ti ho davam, takze jen takovy fajn pribeh,por.cena neco kolem 5000,– tak ted muzu rikat,jo jasne mam trenazer:):)
Tak ho dej Prodimu ;)
obavam se,ze Prodi (mam ho rad to zajiste) ale takovy pribeh se stastnym trenazerem na konci z me strany asi nezazije:) cimz nerikam,ze nemuze zazit ze strany jine:)
:)))
No já minulou zimu najel něco kolem 20 x mamina asi jen 5× a to jsem
kupoval hlavně kvůli ní. A přitakávám je to o těžkém sebezapření
… takže radio nebo TV podmínkou jo a smrad kterej ti jen tak někdo nebude
tolerovat.
Doporučil bych přeci jenom si to vyzkoušet a pak teprve koupit…jinak
peníze fuč a prakticky jako jeté neprodejné…
http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… tady mas popsane jak jsem uzival trenazer a okolnosti kolem:)
Díky
Tenkrat poprve by nebylo?
ale bylo,bylo to takhle:.............:)
…to je fakt hustyyyy!
si myslim:) hustyyy? nevim nepamatam:)
No, tak ja som to skusil z trenazerom z TESCA, a ten som rozmlatil za tu jednu zimu. Vala sa niekde v polpolnici. Musim potvrdit, co tu bolo napisane – velky zotrvacnik, pevny prevod, dobre nervy ( zatial mam ), sluchatka ( potazne repro ) do usi, kluky spravnej velkosti(nie tescove ohnute draty), posed nastavitelny vo vsetkych smeroch, a ides. Kedze ma to neprestalo bavit, tak som si kupil Tomahawk www.kovo-team.sk
TESCO je spravnej bikersky kamenak! :)
To je pořád ergometr a ne cyklotrenažer, do kterého upneš svoje kolo.
Nejak som si nevedel predstavit mat bika v byte a upinat ho do valcov + zvuk. Okrem toho, ked ak sa co i len trocha da, tak som na svihu aj v zime. A cistit ho tak, aby som ho mohol dotrepat do bytu???? Ja som o trenazer – valce akosi neakceptoval.
Měl bych takový hloupý dotaz – je možno upnout do trenažéru zadní kolo opatřené rychloupínákem?
To je naopak u některých trenažérů podmínka, za ten rychloupínák se do něj uchycují. K některým je pak v balení rychloupínák přiložen, kdybys ho na kole neměl.
další hloupý dotaz: jde na to i mtb?? asi jo, že…