Mám problém na Meridě matts spec.ed. D, když dosáhnu rychlosti 35km/h a výš tak se mi rozkmitá celej předek.Zvláš? na silnici je to strašný. Kolikrát musím zpomalit,abych sebou neseknul. Poradí mi někdo? Dík
Mám problém na Meridě matts spec.ed. D, když dosáhnu rychlosti 35km/h a výš tak se mi rozkmitá celej předek.Zvláš? na silnici je to strašný. Kolikrát musím zpomalit,abych sebou neseknul. Poradí mi někdo? Dík
Bývá to pláš?, či nevycentrovaný předek. V podstatě nic jiného to nemůže být.
Mě tohle dělalo při „nedotáhlém“ hlavovém složení. Dotáhni nejprve ten horní šroubek, teprve potom ty, co jsou po straně.
po straně jsou šroubky představce-ty nejprve povolit, pak utáhnout ten horní
si nejaky chytry , tech pricin muze x na entou a ne jen ty 2 ktere jsi uvedl. Uz se to probiralo mockrat, co tak zkusit vyhledat predchozi diskuze?
Předek mi vibruje při vyšší rychlosti taky, při jízdě bez držení. Když se držím, žádný problém.
Nevycentrovaný kolo (postav kolo nohama vzhůru nohama a koukni jestli nehází nahoru/dolu vlevo/vpravo), špatně vyváženej pláš? (zkus prohodit se zadním), špatně nasazenej pláš? (někde neni patka tak hluboko jako jinde nebo je pod ní kus duše), pokud máš kónusovej náboj, tak vůle v něm (vyndej přední kolo z vydlice a zkus s osou pohnout vlevo/vpravo).
Ještě mě napadá jedna teoreitcká možnost – máš magnet počítače a ventilek na jedné straně a háže to kvůli nevyvážení – zkus, když roztočíš kolo, jestli se zastavuje v jakékoli pozici nebo vždy v jedné a té samé a jakoby se do ní vrací v protisměru otáčení.
Ty vYdláku jeden! :-))
hanba mě fackuje
Že se necháš…:)
Ona se trefuje do svědomí, takže většina ran jde vedle :-)
To musíš vidět!!! Svět se zbláznil…
Hlavový složení je dotažený, osku sem taky zkontroloval a ta je v pohodě. vyzkoušel sem i výměnz pláště,ale problém zůstává. je možný aby to bylo v koutouči?
neni krivy ram? zkus vyhledat „provazkovou metodu“
Kotouče ne. Vakl ve vidli ? Závada v oblasti tlumení ?
me to delalo nevycentrovany zadni kolo. od 45kmh se nedalo jet bez drzeni
***Pozor obnova hooodně starého vlákna!!!**
Přední silniční kolo Khamsin od začátku „vibruje“ při brždění. Ani ne tak vibrace jako spíše pocit zasekávání, jako když vám sekají špalky do ráfku, ale to v mém případě nedělají. Při brždění mi vždy ve stejném místě ráfku jako by páka povolí pod prsty kolo trochu poskočí a pak se ihned zase zasekne, protože prsty, které ztratily odpor na páce tu brzdu více přivřou… nevím jak lépe to popsat.
Co to není určitě:
Nerovný spoj ráfku – ten je hladký. Navíc tohle se většinou časem zlepšuje, ale tady je to pořád stejné.
Navalený ráfek – dělá to od začátku a pohledem jsem nic nezjistil
Nestejná šíře ráfku – zkoušel jsem to proměřovat a všude je stejně široký, maximální rozdíl je jedna desetina mm.
Povolený výplet – dotáhl jsem
Vůle v hlavě – mám ji seštelovanou správně, navíc problém byl i na jiném rámu.
Kolo je vycentrované
No a už mě víc nenapadá, ale třeba napadne něco někoho jiného??
kapka oleje na jednom miste?
Myslím, že jsem ta kola už jednou čistil, ale jistý si nejsem, zkusím to dočistit, ale moc tomu nedávám.
Khamsin mi tohle v předu dělá taky ale je to snesitelné,vidlu mám Mizuno s hliníkovým krkem a brzdy Campa Mirage,špalky originál.Brzdové čelisti při brždění vibrují i po 4 tis.km,trošku pomohlo fest dotáhnout šroub od čelistí.Je to stejné jak popisuješ,jakoby se špalky zasekávaly do ráfku.