Neviete niekto kde v BA kupim tlmicovy olej denicol?
Neviete niekto kde v BA kupim tlmicovy olej denicol?
Preco prave Denicol? Raz ho kamos kupoval v kaktuse. Ja do svojich vidlic (RS a FOX) lejem Shell.
pretoze z davnejsich diskusii vyplynlo, ze najmenej peni a najviac sa podoba originalnemu (v tomto pripade marzocchi)… :-)
Ja som kupoval Castrol na Šancovej ulici (Trnavské mýto) za nejakých 200 Sk za pol litra.
Castrol nic moc. Mazacie schopnosti 0.
Ja mam Castrol 4 roky v Marzocchi (pravidelne meneny samozrejme) a vsetko je na 100%.
a co lejes ty do svojej marathonky?
castrol :) … mam jeste zasoby .. tak proto.
Tlumičový olej není primárně určen k mazání.
A vzhledem k tomu, ze otevrena olejova lazen potrebuje stejny olej taky k mazani, tak nam z toho plyne jake ponauceni ?
Poučení z toho plyne takové, že nelze chtít po jednom druhu oleje, aby stoprocentně zvládl tlumit i mazat. Je to kompromis.
No to jo. Ale po dnesku mam tedy dalsi prakticky poznatek a muzu vynest definitivni soud. Olej castrol do vidlic je hnus a absolutne ho nedoporucuju. Duvody jsou dva. Ten prvni podstatny je, ze jeho mazaci schopnosti jsou takove, ze pridrhava vidlice (nebo tlumic, ten dokonce se zasekaval). Sice u me druhe bombery to nebylo nejak moc poznat, ale u maratonky je to des. Koneckoncu ta ma nejenom gufero na nohach ale dalsi v negativke taky tesneni, a tesneni v tlumici patrone. Navic, i kdyz je tlumicovej, peni. Zkusil jsem tam dat nejaky motorovy olej ( co si nechavam lit do auta), a vidlice chodi jako maslo, a tlumeni absolutne bez problemu. Toz tedy tolik k tomuhle oleju.
Nemůže ten motorový olej tu tlumící patronu nějak poškodit? V tomhle je asi paradoxně lepší složitější systém Manitou, kde je tlumení od mazání odděleno a používá se různý olej.
Proc by mel ? Pokud olej nesezere tesneni, tak ne. To oddeleni ma i Rockshox na nekterych vidlicich, myslim. A nejlepsi je stejne mazani vazelinou :-))
Trochu ozivim tento thread.
Kde sa da v Bratislave kupit tlmicovy olej 5WT do Manitou Skareb 2004? Ak je ten Castrol zly a Denicol drahy, co tam este lejete?
Privital by som presne adresy predajcov, ceny, skusenosti.
ide tam tlmicovy olej co sa pouziva do tlmicov motoriek, napr. od fi motorex 0,5l asi 300 sk,/pouzivam/,nevidim v tom problem,
Kde konkretne ten Motorex kupujes? Bol som na niekolkych pumpach a v jednom obchode olejmi a nikde ho nemali.
motorex mi predali cele balenie v Kaktus Bike :)
Ano, pridavam sa, kde v Ba? Niekto spominal Shell, ktory konkretne?
Nie ktory konkretne, ale kde konkretne?
Si ho objednejte na netu, ne?
Moc fajn napad, ale donedavna (poslednou dobou som nezistoval)bol len poplatok za cezhranicnu platbu od 300,– +dalsie detaily, co je pri cene okolo 300,– vlastne asi skoro az nevyhodne, ze?
Tak zkus u vas navstivit nejaky obchod s motorkama.
Treba tady: oleje.ktm.sk/katalog/oleje-pre-tmice
Jeste jsem nasel tohle: www.bikecentrum.kasko.sk/modules.php?…
ide o motorex maxima 249 sk, dovozca progresscykle teda aj na slvensko ma tu zastupenie, mali by ho mat bike predajniach aspon u nas v poprade ho maju
oprava progresscycle
No vidis, tam vleziem, dik.
shell kupis este v honde na racianskej ulici v predajni motoriek. ceny ale neviem.
Ja pouzivam Shell olej (ADVANCE FORK 5wt), myslim ze je to celkom dobry olej, aspon motorove oleje su dobre, jeden liter stoji 249,– Sk, kupoval som ho v klasickom obchode s autosuciastkami, mozno maju aj na pumpe Shell (ale tam bude urcite drahsi)
V ktorom obchode? Bol som dnes ranov tom obchode KTM, bohuzial otvoreny az od desiatej…
v honde na racianskej v budove ab kozmetiky napravo su motorky, nalavo auta.
Takze hura, dakujem za presne info, kupil som tento Shell, uz je vo vidle.
v honde? ten advance fork 5wt? a kolko stal ten olej?
poslal som tam syna, neviem presne co stal, tusim okolo 240,–SKK litrova flasa. Je uplne priehladny, nie je ani trocha nazltly vo farbe oleja, vyzera ako voda (trocha hustejsia a mazlava :-) ).
ja mam s tlmicovym castrolom zatial dobru skusenost (tiez v skareb 04). iny typ som neskusal – naco experimentovat ked to funguje (a mam ho este skoro pol litra …)
zkus zajit do sveho oblibeneho bikeshopu a zeptej se jestli nemaji rozlivany denicol. u nas pri opravach/servisu vidlic pouzivaji denicol, tak vzdycky u pultu reknu ze chcu 3dcl denicolu, dam jim flasku a v dilne mi tam odlijou. cena tusim 100kc, takze tech 30kc/dcl.
Este by ma zaujimalo, co pouzivate namiesto vazeliny Manitou PREP M. Manitou pise, ze ta vazelina je od Motorexu. U nas stoji malicka tuba (ako dve zubne pasty) 450,–SKK.
Nebude to nahodou niktora vyzelina z tychto dole na stranke? www.schumoto.at/motorex1.html