jaky je rozdil mezi zavodem XC a maraton?
jaky je rozdil mezi zavodem XC a maraton?
Pokud vim XC je kratsi, vetsina jede rychleji:o) a vetsinou se to jezdi jako okruh.
XC – cross country – OH disciplína: závod s hromadným startem na okruzích 5–10 km dlouhých s množstvím technicky náročných pasáží
Marathon – závod s hromadným startem, většinou jeden okruh 50–120 km dlouhý, v roce 2004 poprvé uspořádán český pohár v této disciplíně
a je i nějaký rozdíl mezi kolem prodávaným jako Marathon a XC?
Pripada mi ze u kol „na XC“ jsou preferovany mensi zdvihy nez na marathon. Ale zase na druhou stranu jsou marathony ktere se daji jet s pevnou vidli…
Já myslim, že to záleží na výrobci. Nějak se mi nechce věřit, že by existovalo ideální kolo na maraton pro všechny typy jezdců a všechny tratě.
idealni kolo neni (teda az na to moje :-) u nas ty maratony jsou nektry spis na silnicku (napr Okolo hradce, Jizerska 50) a nektery spis na Full (Sudety, Bike Brdy) ale samozrejme se da jet vsechno na vsem :-)
Nejen, že víc jezdíš než já ale už jsi i větší teoretik! :)
:')))
a HLAVNĚ na maratonu je JÍDLO! :o))
aha, tak proto sou XCckari tak hubeny :-)
a to JÍDLO je taky jedinej důvod, proč bych maratony zatim nerušila. :o) Jianč fandim XC. Yo, yo, yo. :o)))
No Tobě už odpadá problém, že by sis zapsala Sudety zlatou fixou a pak je nejela, když už příští asi nebudou.
no jo, porád. To byl omyl. :o))
Rozdíl je asi takovej, že při XC si mrtvej poměrně rychle a u maratonu to trvá o něco déle......
A XC se líp vzdává, ponivač do cíle to obvykle neni daleko. :o)