• mrca

Zajímalo by mě na co všechno mám právo na garančně. Zrovna mám kolo na garančce, všiml jsem si že mám trochu křivej největší převodník. Můžu si ho nechat gratis vyměnit? Za ty prachy, co jsem investoval, bych chtěl mít všechno v naprostým pořádku. Nebo už bych chtěl moc? :-) Za ten křivej převodník určitě nemůžu, kolo mám chvilku, jezdil jsem s ním slušně a zatím jenom po silnici. Servisák uznal, že je trochu křivej, ale do zakázkovýho listu mě napsal jen „seřízení přesmyku, garanční prohlídka“, nevadí to? Všichni jste tu určitě staří mazáci bikeři, tak poraďte začátečníkovi :-) Dík

0 0
    • Tomus  

Me by spis zajimalo, jestli je garancni prohlidka nutna pro uznani pripadne zaruky na bike. Kdyz jsem napriklad kupoval bike pres e-shop,tak s nim prece nepojedu 200 km na garancku.

0 0
      • Siddha  

Rekl bych, ze by ses mel podivat do nejakejch lejster, cos k tomu kolu dostal, mely by tam byt zar. podminky anebo by o nich mel prodejce(eshop) nejak informovat, pokud je tam napsany garancka, mas smulu, musis ji absolvovat, jak to uz zalezi asi na domluve… informuj se u prodejce.

0 0
      • Volf  

Proč by jsi s ním neměl jet 200 km na garančku. Já osobně to považuji za správné víš ono je vždycky něco za něco. a pokud si myslíš, že jsem nějakej vadnej tak ti dám radu. Otevři si servis s kolama a dělej zadara garančky všem co si kolo koupili na netu a pak by jim bylo divný jet 200 km. Pokud si přečteš záruční list, tak garanční prohlídka je předpokladem k pozdějším uznání reklamací.

0 0
        • Jenda  

jenze ona ta garancka je fakt blbost, protoye co ti nakonec vyreklamujou? maximalne prasklej ram (v lepsim pripade), spatnej orech a tim to asi tak konci, jo mozna jeste vidle + tlumic ale ani na jedno nepotrebujes garancku

0 0
          • ravo  

Garančka by? sebevíc odfláknuta je podmínkou pro jakoukoliv pozdější reklamaci… Obávám se, že bez garančky můžeš jít reklamovat leda tak na lampárnu…

0 0
            • Jenda  

myslim ze spis zalezi na obchodnikovi. pokud je solidni tak ti tu garancku potvrdi klidne zpetne protoze vetsinou moc dobre vi ze tem reklamovatelnejm vecem by to stejne nepomohlo:-) a tak myslim ze lze resit i ty garancky na e-shopech kde je receno ze ti ji nepotvrdi rovnou pri prodeji:-)

0 0
    • Žanek  

Garančka se dělá z toho důvodu, že na novým kole si všechno po pár kilometrech sedá. Obnáší to vycentrovat kola, zkontrolovat, jestli není vakl na nábách, dotáhnout kazetu, seřídit brzdy, řazení, hlavový složení a podotahovat všechno, co se dá (kladky na šaltru, šrouby na představci, kliky, pedály…).Křivej převodník ti zdarma asi nevymění, spíš srovnají. Jinak záleží na každým prodejci, jak pečlivě tu garančku provádí. Někde je zdarma jedna garančka, jinde servis po celej rok od koupě…

0 0
      • Luka  

No.. nechci prudit, ale to je „idealni garancni prohlidka“ v realu to vypadalo tak, ze vshechen prach i spina v kazete zustaly nedotceny, nakonec se prodavajici prokecl, ze to spocivalo jen v tom, ze projeli prevody, roztocili kola, zabrzdili, zkontrolovali ze je predstavec rovny… tot cela garancka.. nikdo nesundal ani predni kolo z vidlice. Proste jen „formalita“. (Zkushenost z nakupu bajku 09/2003 Peksport, Praha)

0 0
        • náčelník  

Taky si myslím, že garančka je jen reklamní tah. Když jsem kupoval kolo u známého a zeptal se na garančku, tak mi řekl: „Až to projedeš, tak si podotahuj šrouby, lanka, atd. Vždy? to znáš. Kdyby byl nějaký větší problém, tak přijď.“ Kdo se trochu š?ourá v kole, pro něj je garančka zbytečná. Na uznání záruky by neabsolvování garančky nemělo mít vliv. Není-li to ovšem výslovně uvedeno v reklamačních podmínkách.

0 0
          • Luka  

No. Ja nevim, druhej bajk mam postavenej, takze dotahovani, utahovani, mazani, piskani atd je proste na dennim poradku :) Pokazdy se objevi neco novyho. Ta garancka je k prdu, aspon ta co mi udelali posledne. Nemela jsem zadny buhvijaky bajk, ale predstava ze necham svuj hlavni stroj u nejakyho patlala v dilne se mi VUBEC nelibi. To to radshi vshechno servisuju sama. A co nezvladnu sama, to pritel doladi – v tomto pripade uznavam, ze chlap co veci rozumi se proste hodi :))

0 0
          • Tomus  

U meho Rock Machine v reklamacnich podminkach o garancce neni ani slovo, takze na to kaslu. Taky si radeji vsechno opravuju sam.

0 0
        • Žanek  

Máš pravdu. Tak, jak jsem to popsal já, děláme garančky v shopu, kde pracuju. Je pravda, že když jsem servisoval kolo, který bylo na garančce kdesi v Brně týden předtím, nestačil jsem se divit… Záleží na každém prodejci, jak zodpovědně k tomu přistupuje. Mrtvej zákazník si už asi nic nekoupí;o)))…

0 0
      • mrca  

No mě stačí když to srovnají, jde mě jen o to, abych při jízdě neměl žádný problémy. Zítra jdu pro to, tak uvidíme…

0 0
        • mrca  

Už to mám doma, převodník srovnali, ale byl moc pružnej tak jsem si kapku připlatil za lepší.

0 0
    • panaczek  

…to ti nevymeni. osobne mam s garanckama spatne zkusenosti (2 s 2 koly za posledni pulrok, 2 ruzne obchody). vzdycky mam pocit, ze kolo je v horsim stavu, nez kdyz sem ho tam dal. naposled (pred tydnem) sem kolo po gar. vytah z kramu, sed na nej, slapl do pedalu a ozvaly se takovy zvuky, ze sem se divil, tak sem ho tam hned vratil, ale stejne to nebylo ono. druhy den slo (uz doma) do servisu… na te prvni pred pul rokem sem se taky vracel po ujetych 200 m – lupani v naboji, na ktere sem upozornil, tam zustalo.

0 0
      • Vymi  

Mam kamose co dela v jednom servisu skoro u meho baraku, takze kdyz neco potrebuji skocim si za nim a poradim se s nim, tedy kolo si spravuji sam – aspon mam jistotu ze jsem vse co me blblo prosel a opravil. Centrovani necham na kamaradovi ma na to vidlu apod. Jinak si vse spravuji sam jak uz jsem psal. Mel jsem jen jednou kolo v servisu a oprava tenkrat byla zdarma. Kdyz jsem tam to kolo daval tak jsem mel volne zapouzdrenej stred na klikach – ano po ujeti s kolem ze servisu, opet ten samej problem. Kdyz jsem to tam pak sel rict tvrdil me ten servisak ze to vubec nebylo apod. Tak od te doby si delam servis sam…

0 0
    • McBlacky  

když si kupovala přítelkyně bike, řekli jí, že po 100km má jít na garančku, pro jistotu to tam dala až asi po 350km, kdo by tam s tím chodil po jedné vyjíždce. Celkem jsme po technikovy chtěli seřídit řazení a dotáhnout náby + mrknout na vidli, tak jediný co udělal bylo, že srovnal brzdové páčky, tak aby byly v rovině (Author prodejna a servis) :-(

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.