Mam presmykac Deore s dolnim tahem. Na internetu jsem nasel ze se da pouzit i na horni tah. Me se ale zda ze to nejde, protoze potom to stresne tezce radi. Nevite jestli to ma jit tak ztuha? Nebo se to casem rozchodi? Poradte prosim!
Mam presmykac Deore s dolnim tahem. Na internetu jsem nasel ze se da pouzit i na horni tah. Me se ale zda ze to nejde, protoze potom to stresne tezce radi. Nevite jestli to ma jit tak ztuha? Nebo se to casem rozchodi? Poradte prosim!
no myslim ze to pouzit nemuzes kdyz to mas na kole na spodni tah, pouzit horni tah muzes jenom kdyz mas na to ram
TopSwing nebo DownSwing?
Já mám DEORE taky, typ topswing, a je to univerzál pro horní i dolní tah. Mám ho zapojený na horní tah a funguje podle mě dobře.Uchycení lanka – šroub – je tažené dolu a jakousi kladkou se otáčí pohyb nahoru. Pokud by se použil na dolní tah, tak se ta kladka bude točit taky, i když ji lanko nebude obepínat dokola. Takže podle mě bude jediný rozdíl ve směru síly na tu kladku. Různý odpor by se projevil snad jen kdyby se to v některém případě víc"zadíralo" např. kvůli vaklu a vydření ploch nebo zadřené špíně. Je to ale dost nepravděpodobné. Není to někde jinde? Třeba jinak vedeným bovdenem nebo v třením v dolním smyku? Nebo subjektivní pocit?
díky moc i za tohle, přesně tohle jsem chtěl slyšet. Ještě si s tím pohraju.