Zkušenosti s Nixonem Elit05 a Marz AM3 06

38 nepřečtených
  • khooca

Vybírám novou vidli. Po dlouhém zvažování se do finále dostaly tyto dvě. Kterou by jste vzali a proč? V historii jsem nic moc nenašel…

0 0
    • kovar  

hledáš špatně, v histori. Spíš vem kouli nebo rozžhav troubu a podívej se do budoucnosti, tam najdeš odpověď.

0 0
    • hanz  

nixon je žehlička jak cip, v levé noze pružina v pravé tlumič…regulace komprese, odskoku a aj zdvihu, podle mě hodně dobrá vidle. AM3…kousavej chod, absolutní nežehlička, v levé noze trapná tlumící patrona a v pravé vůbec NIC!!!!!…hrozná vidle za ty peníze, kdybi stála jako duro tak budu říkat že ok

srovnáváš nesrovnatelný…do­brou pružinovou žehličku s příšernou vzduchovkou.

0 0
      • khooca  

V pravé noze není nic. Je tam stlačený vzduch díky které vidlice vlastně funguje. Asi tak :)

0 0
        • hanz  

jo jenže vždycky maruška dávala aspon nějakej primitivní tlumič do každý nohy. tady ne a myslím že pak to ten jeden primitivní tlumič v levé noze nezvládá a kuli tomu je pak chod uplně katastrofální. AM3 mě utvrdila v tom že maruška už umí dělat jen vidle na FR/DH/DJ…chjo kde že je doba starých Z1ček a marathonů.

0 0
          • khooca  

Pak tedy nechápu, když mají tak špatný chod, že je vozíš…

0 0
            • hanz  

marathon je 04,starý dobrý patrony shiver je konstrukčne 01 takže to samé 888 šla z domu stejně jako mx comp eta a stejně jako AM 3 a spousta dalších vidlic

a že mam tady v profilu fotky staré 1/2 roku neznamená že je ještě vozím, imho z těch kol zbyl už jen jeden rám jinak komplet přezbrojeno. A aby sis nemyslel že jen tak plácám tak jsem taky vozil manitou minute, black elite,black super spv fox talas, mx comp, z4 air, shivera 02 a ted vozím fox 40rc2 a fox talas 36 rc2 takže myslím že mám s čím porovnávat. santurky a rstčka psát nebudu jo.

0 0
              • khooca  

OK, beru na vědomí. Díky!

0 0
                • hanz  

nemáš vůbec zač ale AM3 se fakt vyhni, to je už lepší vidla ten axel co máš ted, opravdu…nevím jak AM2 a AM1 ty jsem neměl tu čest. Jezdil jsem ještě shermana a to je prakticky stejný jak nixon jen nixon je trochu citlivější a lehčí takže u mě vidle kterou bych klido zase na kolo nasadil.

0 0
          • kesu  

naprosto souhlasim,kde je doba co Z1 vazila lehce okolo dvou kil a mela sametove mekkej chod..

0 0
        • lubos  

jinak .. Marzocchi ovsem prodava taky AM3 i s pruzinou .. ta by mela byt ok.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • lubos  

Myslim ( ikdyz AM3 nemam .. vozim AM1) , ze je to tak. Jedine snad, ze Nixon je hodne roztrasenej od zacatku, takovej dosti labilni pocit z vidlice. Na AM se sice taky udela malinkej vakl … ale nejak moc nevadi.

0 0
        • hanz  

co je dost roztřesenej začátek?..nějak to nechápu.

0 0
      • TinkTink  

Ja uz taky ja uz taky…a muzu rict, ze ta vidle je UPLNE stejna jako Sherman 2003…jenom ma o 15mm max zdvih…no..budu je ted jezdit obe.. :)

0 0
        • Darkson  

na AC? Musíš hodit novou fotku, já to mám v plánu:-)

0 0
          • TinkTink  

No…sak ono to nespecha…jeste musim koupit predni nabu a kotouc a nechat to vyplest na rafek, ktery taky musim koupit a pak koupit jeste trmen na kotouc a na to koupit jeste paky, ze kterych sundam packy a ty vymenit za packy na pakach, ktery mam ted … uf :)

0 0
          • TinkTink  

BTW – prece jenom jeden poznatek…tech 15mm zdvihu navic je ve skutecnosti jenom 10mm a je to o 5% jeste vetsi zehlicka :) – hehe…no delam si srandu, ale pocitove to zehli o trosku vic a s tema 115mm je AC az nechutny chrt :)

0 0
    • khooca  

Tak jsem nakonec kvůli financím pořídil AM3 2005 za 8900, což je celkem přijatelná cena. První pocity jsou zatím více než pozitivní…

0 0
      • vasil  

pak se poděl o své zkušenosti hanz mě dost vystrašil svou kritikou doufám, že narazil na napovedený model :-)

0 0
        • TinkTink  

On Te nestrasil…to byla realita… :)…AM3 2006 je diky regulaci uz o fous dal…jenom od blbyho vyzkouseni funguje lip…i kdyz na Nixona fakt nema :)

0 0
        • khooca  

Mám na tom zatím najeto asi jen 50 km a i vzhledem k tomu, že je to moje teprve druhá vidlice, nemůžu příliž objektivně soudit. Z mého nezkušeného pohledu je dosti slušná. Úžasná tuhost, chod taktéž. Ještě jí nemám odlazenou, natož zajetou, tak pak uvidim :)

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.