Co z teto dvojice byste volili? A ne, v historii sem toho moc nehledal… to jen pro zvidavy jedicne, kteri se porad ptaji :)
Co z teto dvojice byste volili? A ne, v historii sem toho moc nehledal… to jen pro zvidavy jedicne, kteri se porad ptaji :)
Urcite Blacka – ikdyz 120 je uz dost resp. pro me moc :-)
jeste teda pro upresneni.. ten black:dvih: 90–120 mm RTWD Pružení: pružina Tlumení: olejové FFD.
Pri 80kg by se pruzina musela jeste menit?
tim padem je to jasny :-) Blacka! Zalezi jaka pruzina tam je. Jestli z vyroby, tak by to melo bejt OK.
pokud je tam FFD tak to nebude Lockout jak píšeš v nadpisu.
Ale i tak říkám Black.
http://www.bagbike.cz/?… pisou ze jo :/
Ted sem mluvil s prodavacem, vidlice ma skutecne Lock out.
Tak to by mělo být TPC LockOut, aspoň nevím o tom že by FFD mělo lockout. V každým případě je to super cena a rozhodně bych ho bral. Já toho svojeho sehnal za podobnou a nelituju :o) Mylsel jsem že Lck nevyužiju i když jsem pohodář, ale na nudné asfaltové výjezdy je to super věc. A navíc si tím můžeš v terénu vyzkoušet jak moc vidlice funguje. Z počátku jsem měl pocti, že při jízdě do kopce to nechce moc brát malé nerovnosti, ale pak jsem to zkusil locknout a rozdíl byl sakra znatelný :o)
FFD s Lockem existuje…vevnitr se to az tak drasticky proti TPC nelisi, krome stavby locku :)
tak to se omlouvám za bludy :o) – a dělají to i pro seriovky nebo to jsou jen montážní verze
sou to montazni verze… ty se prej mohou od katalogovych lisit. Tak sem se to aspon od pana dozvedel..
Todle je trosku slozitejsi otazka – problem je, ze nikdo do tech vidlic nevidi, takze od sebe tydle locky nerozlisis. Da se ale rict, ze by to mely byt pouze montazni verze – coz nicemu nevadi…vsechny manitou jsou jako lego :)
Jo s tím legem to je trefný. Mě šlo jen o to, že jsem neviděl v běžné nabídce seriovek FFD Lock Out a proto jsem předpokládal, že prostě FFD s Lockem není.
On když člověk kupuje něco od Manitoučka na netu, tak se musí sakra důkladně přesvědčit jestli kupuje to, co je tam napsaný. Bohužel občas ani prodávající neví – moje zkušenost, když jsem se jednou ptal na vnitřnosti vidlice: v názvu bylo TPC Lockout, v popisu FFD a na obrázku Remote control :o)
PS: rozhodoval jsem se úplně stejně, původně jsem chtěl MX Comp s 85mm, ale nakonec mi to přišlo málo, tak jsem chtěl 105mm, ale ta už byla těžko k sehnání, ještě jsem uvažoval nad Torou, ale nechtěl jsem tak moc těžkou vidlu. No a pak najednou se naskytla možnost koupit Blacka TPC za skvělý prachy a bylo rozhodnuto :o)
Jde mi predevsim o komfort pri jizde, takze aby to co nejlepe zehlilo nerovnosti a stejne dulezita je zivotnost.. .abych nemusel zas za dva roky menit. Co teda bude co do citlivosti lepsi? Ta pruzina nebo vzduch?
péro
Black.
pružinu, tedy Blacka
Zdravíme pozemšťany!