Tak co koleno?
Tak co koleno?
V prdeli – uvidim pristi tyden – do Sely na bajka nesednu a budu ho akorat protahovat a uvidim – tedka sem zkousel Dolmina Gel a docela dobry – akorat mi prave dosel, tak musim zjistit, kde ho koupit (sem zjistil, ze obsahuje i isopropylalkohol :o))) )…takze tak – v patek jsem ho protah asi moc – porad mi v nem neco krupe.
ten gel je fakt dobry – vlastni skusenost napsat ti ho muze obvodak
Jeste by to ale chtelo nejake vyzivovaci prostredky
Hmm…dobrej napad…asi pozadam o napsani – hodne dobre tisi bolest :) – a dobre pomaha i proti cemukoli jinymu – myslis, ze by moh cistit kotouce? :-D
zkus ((-:
No nevim ale ono to trosku lepi takze…
No radsi nebudu ani zkouset :) – cekam ze bych tedka nekdy moh dostat 3 litry Isopropylalkoholu …cistyho :)
kde to beres ja to tady u nas shanim uz mesic:(
No jedina moznost, jak to sehnat , jsem zjistil je mit znamyho v lekarne – ja ho nemam…tak cekam az to sezene znamy :)
zitra beru lekarnu utokem(jsou tam tri tak snad budu mit stesti:))
ty mas tolik znamych v lekarnach? :-))))
ne ale jednu mam hned v praci a druhou ma mamina od pritelkine v praci a ta treti je nouzovka:)
A to to jeste nemas? To by jsi mel spis dodavat ty nam :))))
ja to potreboval az ted (sem si na kotouc striknul tf2:( )
jo a je to isopropylalkohol nebo izopropylalkohol?
izo…
chemicky spravne je iso
nebo chtej propan-2-ol.
Takhle to dopada rok po zkousce – na todle jsem si nemoh vzpomenout…jinak samozrejme iso :)
je tam nejaka zaludnost jak se to vyslovuje?
Tomu iso je to fuk, ale některé „sportovce“ by mohlo ono propyl/propil svádět k vnitřnímu užívání (To Tě buď hned zabije nebo Tě po tom všechno přejde?? BTW, zkoušel to už někdo??? ;o))))))
Zdarec. Sory že vám dotoho lezu, jak slyším koleno, tak se musím přidat, tu modrou ozdobu sem taky měl před týdnem a nosil jsem ji celý měsíc a za tři neděle znova. Teď mám nohu rozhejbávat a první tři dny to byla docela saďárna. Teď už jezdím v poho, i když to není ještě ono a je tak vo 8 cm menší – ta noha ve stehně.
Co mně hodně pomáhalo, když jsem se vrátli z kola nebo z rehábka, tak byl priznic, jestli to znáš.
Vezmeš hadr – namočíš do studený vody, položíš na koleno – přes ten hadr sáček jen tak do krajů látky, radši ne na kůži – na to ručník – převázat fáčem – zabalit do nějaké deky nebo do fro?áku, mně to pomohlo – pokud to nemáš ofšem otevřený nebo strupy a atd.
Udělej to večer a ráno to bude klidnější a eventuelní otok zmizí, aspoň částečně. Cítím se po tom podstatně líp.
Měj se dobře, čau.
No mne to dneska po tydnu oficial sundali…a ze prej za tejden to mam zkusit na bajka – tak to zkusim v sobotu na selovi nebo uz v patek – kdyz ma byt jeste pekne…sere me to pocasi – melo by lejt :)))) – Sela bude myslim hoooodne drsnej, jestli zas bude prset… :)) – se tesim na ty bahnaky – za ty prachy se mi do toho fakt nechce…ale Drasal je jistej :)
Hele…ten priznic zni docela zajimave – to neznam…kdyz nemam otok, tak se to hodi taky? Ja radsi teplou vodu – da se s tim pak hybat…to znam uz z toho, kdyz jsem mel krcni pater v hajit – to jsem radsi daval teply sprchy (nakonec z toho vylezlo, ze jsem si sice poranil krk, ale mam i vrozenou vadu zad…ale to je jedno :o))) )
No nevím, kdo ti poradil na záda teplý sprchy, ale to je fakt pěkná blbost. Nic horšího nelze udělat. Na zablokovaný záda zásadně musí být suchý teplo, věř mi, něco o tom vím. Teplá sprcha pomůže jen na chvíli, pak dojde ještě květšímu zatuhnutí. Možná jsi vyjímka :-) ale raději bych to moc nepraktikoval.
Já to mám sundaný už 14 dní (je to přesně), chodil jsem na rehábky po třech dnech už jsem byl na rotopedu (je nutý dát nohu do pravýho úhlu) a po pěti už jsem jezdil na kole (opatrně). Terén mám zakázanej, takže mohu jen silnici. Hned po první rehabilitaci to bylo děsně oteklý (večer) a bolelo to, takže jsem na to prásknul priznic a do rána se to sklidnilo (měl jsem potom i větší hybnost) po 14 dnech mám plnej rozsah pohybu (to díky kolu a rotopedu). Takže pokud to bude bolet, tak je šance že ti to pomuže. Léky a masti moc v lásce nemám, jenom nutnost.
Já mám zmrvený kolení vazy, takže mě čeká ještě operace, protože to ještě není úplně v pořádku.
Co máš s kolenem ty, vazy či co?
Hmm…dobra rada – kdyby se mi todle neco stalo, tak ok – zkusim – diky za to (je to jednoduchy = pamatuju si to…)…
Ja mam v haji vazy – se natahly…takze se tedka hoji…uvidim az sednu na bajka – problem je, ze mi tam sem tam neco lupa…ale to se uvidi…lupalo i pred tim :)))
No hele – muj problem je ten, ze nemam poradne dobry svaly na zadech – takze mi tam nema moc co zatuhavat – takze na hovno…pip…pardon
Tak já měl natržený vaz zevnitř kolene, to už je v cajku, ale odsral to i zkřížený vaz, což je v prrr… 8-(
Jinak mně v tom lupalo, a když jsem to ohýbal, tak to bolelo jako prase, ale už to pomalu přechází a ten tlak je už minimální (řek bych že jsem to rozchodil, to bych ale kecal, fakt je že jsem to rošlapal na kole, ještě že ho mám :-)
Jedna rada ještě: hodně mně pomohlo s rozhýbáváním to, když jsem se ráno vzbudil nebo jsem chtěl jít jezdit lehnout si na záda, nohy rovně, zraněnou nohu mírně v koleni nadzvednou a zatlačit patou do země cca 15 s. Potom povolit a ohnout o něco více, zase cca 15 s. Takle to dělat až kam to půjde. Několikrát zopakovat. Pěkně se koleno uvolní a zvýší se ohybnost.
Na ty záda je fajn veslování na trenažéru :-) byl jsem mile překvapen.
Kdes to koupil pád z kola, nebo lyže, nebo snad něco jiného…
Aha – no ja bych tam nic natrhnutyho mit nemel – aspon to tak vypada – ja uz 3ti den po tom sedel na bajku – akorat jsem ujel docela blbe 25 km…no…uvidi se – zitra jedu 1,7 km ke svymu servisakovi a zpatky…tak to vemu na bajku a povim – potrebuju zkusit, jak se mi sedi na sedle CODA :)))
No todle cviceni jsem jeste teda nezkousel = zkusim…
Udelal jsem si to na baskeru – na bajku by se mi to nikdy nestalo – teda aspon ne to koleno
Ty zada jsem chytl v genech – prej mi pomuze jit kacet les :o))))…ale jinak prej ve 40ti budu mit problemy s dychanim a tak…
Řeknu ti teda je to pěkně naprd, objednal jsem si bajka a když jsem měl pro něho jít, tak jsem byl dva dny předtím na horách, kde jsem si zvrtnu nohu v koleni a následky už znáš, měsíc na něj čumím doma, teď budu chvíli jezdit a čeká mě to nanovo, takže si ho letos ani neužiju.
K těm zádům, to chceš říct že s tím nejde nic dělat, to se mi nechce ani věřit. Spousta věcí dneska jde dát dohromady… Jízda na kole ti určitě zvyšuje kapacitu plic, a při tom pracují mezižeberní svaly, bránice a kdoví co všechno je k tomu potřeba. I když kolo na záda není asi to pravý ořechový, co posilovna. Dobrý je taky cvičení na balonéch, i když tam jsou většinou samý ženský, ale mladý :O)
Doktor ti nic neradil?
No tak to muzes aspon spokojene vymenit vidlu…ne? Mas cas nasetrit…
Ehm – no asi tak – byl jsem u fakt dobryho doktora…teda normalne bych se k nemu nedostal, ale to je jedno – no…reknu to asi takhle – hmm…hmm. NE…aspon ne bez toho, ze bych delal neco co me nebavi – a delat to cely zivot misto bajka neni logicky…
Tendle balon mam i doma – docela mi to rovna pater :)
Ta vidlice mně těžce sejří (vodladit jí asi bude problém, má olejovou patronu, která je uzavřená a ke všemu natlakovaná vzduchem – ty asiati jsou fakt koumáci), skoro vůbec nebere a ta sranda mě vyjde víc než jsem čekal. Škoda, že mě poradily kluci zrovna tuhle, no nic (dřív jsem jezdil pevnou). Kámoš ji chce kupovat taky a já mu jí rozmlouvám, ale když bude o ní stát pořád, tak mu prodám svoji. Je škoda vyhazovat dvě. Akorát nevím do čeho jít, chci do ní vrazit něco přes 10000, když už tak už. Káždá vidle má svý mouchy. Marzošku, rokšok či manitouku? Co jaký máš zkušenosti ty.
Mám okolo 100 kilo, tak abych na ní mohl šlapat taky ze sedla. Málokdo se vyjádří konkrétně, i ve velu jsou hodně opatrní, asi aby nikoho neurazili :-)
Jó k tomu balónu, mám ho taky, je fakt dobrej. Dělám na něm i u počítače.
A k tomu nebaví: proč nedělat to i to, pak budeš moc dělat bajka i do 70. Ber to jako doplněk k bajkovi. Já nejsem na tom o nic líp, musím dřít každej den alespoň 30–40 minut nějaký blbůstky na záda a ostatní dělám taky (jako kolo a tak).
No tak to mu prodej svoji – sou lidi, kterym sedi
Ehm – doktor mi rikal, jit delat do lesa – proste manualne – ja delam ale neco, co s manualne moc nema spolecnyho (viz me osobni stranky tink.wz.cz – konstrukce…to me bavi a snad nekdy bude i zivit…)…takze delat to i to…proste jit do lesa a pak na bajka se vylucuje (mel jsem les…nakych 10 hektaru…fuj…)
No – ja ti to reknu asi takhle…reknu ti co ne – Manitou…pro 100 kilo fakt nic moc…okolo 80ti jeste dobry…Rock Shox – ten dovozce je ted fakt divnej…tak taky nic…takze ti logicky zbyvaji dve znacky…
FOX a Marzocchi – kdyby jsi mohl obetovat penize na FOX, tak jdi do nej (nerikam model – tam uz si musis vybrat i podle dostupnosti). Nevozil jsem ho – to se priznam…ale spatny dojem krome prvniho roku vyroby neudelaly snad nikde…no a Marzocchi – tou nic nezkazis – zvlast, kdyz to ni das vic nez 10 litru – pak bych se zamyslel nad tim, co mas za bajka – kdyby fulla a nevadila ti vyssi hmotnost + kotouce – zkus Z1 nebo DJ…udrzi te a vydrzi…a hlavne – ani jednu z vidlic, kterou jsem napsal NEMUSIS UPRAVOVAT!…funguje od zacatku…neni to skvely?
Víš na co jsem zvědavej, jak široký sloupce to umí – tydle stránky.
Kterou marzošku bys doporučoval ty mezi 10 a 15tis. Mám hardtail s kotoučema.
O tom foxovi se dá někde něco přečíst, testy a tak.
No a ty úpravy, kdybych to věděl tak do ní nejdu, to mi věř.
K tý konstrukci, to děláš i funkční vzorky.
Marathon S – je sice trosku tezsi (ale min nez rada MX) … a se 105 mm pruzin to je dobra vidle – samozrejme ideal by bylo najit naky vyprodej v nemecku…plus do toho samozrejme musis koupit novy pruziny na svoji hmotnost :)
FOX – nejlip US weby, protoze v Cechach je to trosku moc mimo financni moznosti – ani nevim, jestli se nektera vleze do 15ti tisic…
Konstrukce – zatim ne…delal jsem v jedny firme…ale tam se delalo 2D a uplne neco jinyho…todle si zatim delam tak pro zabavu a pro procviceni se…
Jó, k těm tvejm zádům mě napdalo, nevím teda co ti přesně je (jen si domýšlíl), ale na začátek třikrát týdně posilovna cca 60 minut intenzivně, se zaměřením pro rozvoj svalů hrudníku, zad a břicha po roce může udělat zázraky, nemusíš makat ani v lese. Jó chce se k tomu vhodě stravovat. Možná by ses divil.
Ze států dovoz bude stát už za houby, clo a tak…má se zvedat, jinak jsem tam nějaký věci kupoval a vyplatilo se to.
Na tu vidli se mrknu. Co vzduchový, ty maj mizerný? Mám doma totiž báječnou pupičku od AUTORA :-)
Jinak já jsem původně designér – průmyslovej :-) dnes už jenom jako hobysta (stavím repliky historickejch pušek).
Něco kolem 13k stojí od Foxe Vanilla (pružina olej), i ve zdvihu 125mm, se vzduchovkou se pod 18k u FOXe těžko dostaneš.
No nemyslel jsem dovoz ze statu – koupis klidne v Cechach – idealni misto na FOX si myslim je Praha…je tam jediny servis (ale nas teamovej mechanik pravidel servisuje jednu FOXku a pohoda…)
Posilovna – pocitam tak pristi semestr…mozna…ale jinak cvicim i doma :) – ale cinky uz jsem nezvedal asi rok… :)
Vzduchovy? FOX nebo Marzocchi? Ani s jednou se na 15 nedostanes – ne s novou…jetou bych za 15 nebral :)
Uzasna pumpicka od Authora – no tu si uzij :o)
Hmm…ja stavel modely – od plastovych jsem sel na RC…ale dosly finance.:) (ale to je uz off topic… :))) )
Jak to tak vypadá, úžasná pumpička od AUTORA bude k prdu. Fakt skvělý :-) Mám o čem přemýšlet, jdu spát.
=zdarec a díky za rady=
Ty sloupky se fakt zužujou, jsem zvědav co vydržej :O)
Pumpu si nech – nevis, k cemu se ti bude kdy hodit (myslim vazne :) ) – ale zasadne bych se nedrzel reklamniho letaku, ktery jsem tedka videl – ze se s tim daj foukat i plaste :o)) – jasne ze ale daj…ze jo :)…dobra posilovna :)
Hodne stesti.
Na vidle Fox se muzes podivat tady, nejlevnejsi pruzinova za 12 ofic. cena. Vzduchova je za vic. http://www.racebike.cz
Zdravím. Dneska jsem si mrsknul 40 kiláčků a super. Pravačka trochu zaostává za levou, nemůžu nějak nabrat svalovou hmotu nazpět. No jsem zvědav, jak se srovná. Ta ortéza jí dala zabrat.
Vidlici na chvíli ještě odložím a počkám, jak dopadnou dlouhodobé testy ve velu. Dneska jsem zkoušel kámošova rokšoka a chová se to odlišně, jízda s ní byla příjemná (slengově, žehlí dobře) i když jsem toho moc nenajel, tak dobrý. On zkoušel mojí santurku a byl nadšenej, tak jak to vidím, každej chce od vidle něco jinýho. Už si jí objedna, škoda, chce černou. Tak jsem zvědav co řekne po delší době ježdění.
Foxíky jsem zkouknul, vypadaj dobře, ale ta cena od května bude děsná.
toz si ty vidle prohodte, kdyz ste spokojeni navzajem, :-) Nevite, kde se da nechat udelat vlastni barevny nastrik na vidlu, dalo by se to zkusit i nejak podomacku. Jaks barvil Pink Tinka TT?
Smůla, už jí má objednaou a chce černou.
Co jsem kdy stříkal, tak vím že jde všechno (auta, motorky, kola atd) Problém je vtom, že ideální je, když je možnost barvu vypálit (delší životnost), méně dobrá alternativa je dvousložková barva (vydrží taky dost). Důležitý je dát základovku. Potom stříkat barvu v několika vrstvách. Předposlední jednu až dvě vrstvy přebrousit do hladka a dát poslední slabou. Kvůli hladkému povrchu. Barvu je dobrý naředit do pistole, tak že když vezmeš něco čím jí mícháš, tak barva steká volně, netáhne se. Jó, základovku taky přebruš. A bacha na drobný hmyz. Takový křidýlka udělají svoje. Sprejem to ani nezkoušej. Stojí to za …
Jinak je možnost zakoupit i matný lak a dokončit povrch v matu.
Malá vad na kráse, tu vidlici budeš muset asi rozebrat. Vnitřek vidle něčím ucpi, a? ho nezasereš.
No na vidlu vim – znamej mi to nabizel – prej ze by to bylo 100%ni a verim mu – nechaval mi delat ram, po mych nekolika pokusech – zkazenych – barva nesla ani opiskovat (pouzivam spesl nehorlavy…)…tak mi to nechal strcit do louhu…a pak barvu – jediny, cim tedka jsem dostal tu ruzovou dolu je pad na sutr…to jo…ale jinak to dolu nedostanes.. :)
Mi napis na ICQ…
Podomacku to nedelej…zbytecna ztrata penez…
Rockshox U-turn nevim jak se to jmenuje presne. 63–108 stelovatelnych, pruzina olej. Cena asi kolem 10k.
omyl za 8 tis-teď ji měli kdesi na eshopech v akci.Já ji koupilpřed půl rokem za 8 400 na koloshopu.Ještě bych dodal nastavitelný zpětný útlum.
No vida. Jeste lepsi. Jo nastavitelnej utlum … zvenku. Co se tez pocita. Taky bych o ni uvazoval, ale chci asi 120zdvih a asi zkusim M. MaratonS. Na bika na tezsi tereny. Co jsem absolvoval tedka nejaky ten sjezd po kamenich s MXC Air 10cm, co je vzduch bez negativni komory tak to byl dost des.
Zdar Jestli nechces jit do priznice :-) tak muzu dopodrucit infralampu. Ja mam s kolenama potize, felcar nevi coby.Mym kolenum dela dobre teplo, ale ne tzv.mokre, hezky v teplicku a suchu. Jsem majitelem infralampy od Philipse za cca 500,–.Dnes uz se daji sehnet i levnejsi, cena zalezi na kvalite zarovky(lampy). Jinak infralampa se hodi na vse mozne na prohrati svalu, bolesti a zanety atd.
No takze, vcera jsem si obednal Isopropylalkohol a dneska ho mam doma:). Vsecko co jsem potreboval bylo at si od nejakeho doktora necham napsat recept s razitkem hradi pacient:) Stal me 116 Kc a je toho 900ml.
trosku se vtirnu, tink tinku, v nabidce mas spalky corratec, mas s nima naky zkusenosti??
mam – vozil jsem je na na Mrazkach…tedka testuju jedny kotouce
ty spaliky brzdi jinak nez cerveny KoolStopy (nebo oranzovo cosi…)…ze zacatku sou mekci…brzdi trosku min a ke konci se zacinaj trochu hodne brzdit – nevim jak bych to napsal ve zkratce – proste ze zacatku chodu brzdi velmi lehce a ke konci brzdi az jedovate…tak asi tak brzdi :)
Mam dalsi dotaz . Jak dlouho te to koleno bolelo protoze mi se v patek podarilo koleno vyvratit do strany:(
Myslim ze do mesice to bylo na 95% ok…na 100% to neni jeste ani ted…ale v normalnim byti mi to nevadi…jenom nesmim ohybat koleno do urcitych uhlu…
kua tak to se mam na co tesit mi doktor rek ze jestli se mi to nerozhybe a neprestane to bolet ze me asi polozi na stul a podivaji se do me:(
No jo no…ale zas – kazdy zraneni je jiny a u kolena to plati petinasobne…proste je strasne slozity, takze ver tomu, ze se ti rozhybe a treba se rozhybe…drzim pesti
Jasne vim ze kazde zraneni je jine a kazdy na bolest reaguje jinak. Jenom sem chtel vedet jak to zhruba vypada u tebe at si udelam obrazek;)
No jasny…ja rad pomuzu :))
Lehce bajkovat slo po 14 dnech…teda ale fakt lehce – jsem to zkusil trosku rozjet po 7mi dnech a tvrde jsem to odnes nekolika dni bolesti…ale po tech 14 uz to trosku slo…