Na moje nocne vylety som si zaobstaral Mirage EVO a EVO X s Pb bateriou, aktualny model 2005.
A musim povedat, ze som dost sklamany. Rozlozenie svetla z tej 5W lampy je velmi nerovnomerne, ak posvietim na stenu, vytvori obraz takeho roztraseneho motylika. Podobne, snad este cudnejsie rozlozenie namerali aj v tomto teste: http://www.nabendynamo.de/…1-2_2005.pdf Mirage sice ten test vyhrala ale imho je ta optika viac ako cudna.
Chcel som sa spytat ostatnych co maju mirage ci by nemohli odfotit stopu tej lampy. Ja tu teraz nemam fotak, ale za tyzden to cvaknem. Napiste pripadne vase nazory na tu optiku.
Rovnako je v tom teste cudesne rozlozenie pre Sigma Cubelight. Myslim si, ze tie freeform reflektory su pre biky prilis male, tym padom velmi kriticke na presnost a vlastne nepouzitelne.
Sigma Ellipsoid, ktoru tiez mam, je podla mna pri ovela mensej vahe lepsia, skusim do nej dat tu 5W ziarovku.
Este k tej druhej lampe – Mirage EVO X, 10 W, uzky kuzel. Ten uzky kuzel na hocijakych nerovnostiach tak poskakuje, ze vlastne nikdy nesvieti kam ja chcem. Mozno by bol OK na rychlu jazdu po rovnej asfaltke. Luxeon na helme vyzea sice srandovne ale posvieti lepsie tam kam ja chcem.
Este tomu dam sancu, trocha to pretestujem ale pomaly mozno budem hladat zaujemcu o novu mirage z BA.