Potřebuju poradit s nejvhodnějším napínákem, plánuju si něco takovýho pořídit. Hlavní důvod je ten, že mně už trochu kaká, jak mně furt mlátí při razantnější jízdě nebo při hopsání řetěz do zadní stavby. Padá jenom minimálně. Tak dumám co je pro mě nejvhodnější. Váhám mezi dvěma variantama: buďto koupit jenom spodní kladku, ale pak nevím jestli si poradí i s trojplackou, nebo případně bych největší převodník nahradil rockringem a nechal si dvě placky. Jestli tato varianta zabrání mlácení řetězu, tak bych se i přikláněl k ní. No a druhá varianta je ta, že bych koupil úplně novou placku 38 zubů a rockring na to a napínák s kladkou nahoře i dole a vykašlal bych se na celej přesmykač. A co je lepší – mít nahoře kladku nebo pogumovaný vodítko? A kterej napínák si mám koupit, aby to moc nestálo, fungovalo to a šlo to namontovat (nemám návarky na ISCG). Líbí se mi třeba Mr. Dirt Gizmo nebo MRP system 3, jenže to budou asi takový pálky, že bych musel prodat kolo abych na to měl :), takže uvažuju o Shaman Racing DH comp (kvůli rockringu, kterej na DS comp nejde dát) nebo Shama Racing Freestyle, kterej jde taky použít s pilou 38 zubů, ale nevím jestli tento napínák je to nejvhodnější na spíš FR použití. Anebo Truvativ Box Guide, ale ten se mi zase ani trochu nelíbí vzhledově, to horní cosi vypadá divně. I když teda když to funguje, tak no problem. Tak raďte, informací sem vám dal dost :))