Ahoj, rad bych se zeptal, jestli ma nekdo zkusenosti s kolama Shimano WH – 535, respektive jak si stojej v porovnani s konkurenci Motexu, Remerxu Eagle…diky!
Ahoj, rad bych se zeptal, jestli ma nekdo zkusenosti s kolama Shimano WH – 535, respektive jak si stojej v porovnani s konkurenci Motexu, Remerxu Eagle…diky!
Prihod si tam (teda jestli si pockas do ledna) Mavic Crossride 06. Rekl bych, ze ty vychazej nejlip.
myslim ze zapleteny kola do 5K JE DOBRY NECHAT ZAPLIST NA DRATECH DT MAVCU 717 ATREBA LX NABOJICH MYSLIM ZE DO PETI SE S DOBREJMA ZAPLEENEJMA OD VYROBCE NEPOTKAS
Zrovna LX naby (zadni) mi nesmeji do domu. Utesneni orechu je jak kdyby nebylo.
Ty jo, to jsem si malem nabeh. Ale fakt je, ze vetsina tesneni zadnich naboju mi prijde stejna…?
Tezko rict, hlavne asi zalezi kde a v jakym pocasi jezdis. Cmaxi co ted mam jsou ok, ale zas je nemam ani rok, tak tezko rict. Shimana – Alivio je uz pet let ok, LXo se vysypalo po 2 letech, ale dat dokupy slo. System orechu u zapletenych Mavicu mi prijde jednodussi na servis, mozna i odolnejsi.
Mě z LX náby doslova vystřílely kuličky po cca půl roce. Bylo jen zázrakem, že jsem si nenamlátil (údajně špatný kónus z výroby). Od té doby už je nechci vidět i když věřím, že to byla jen náhoda.
Dost casto byvaji Shimano naby pretazeny uz z vyroby.Potom zalezi na tom,jak moc jsi zvyklej utahovat upinak.To pretazeni jsem vsak nezaznamenal u XT a XTR nab, ze by zamer??
Dost casto byvaji Shimano naby pretazeny uz z vyroby.Potom zalezi na tom,jak moc jsi zvyklej utahovat upinak.To pretazeni jsem vsak nezaznamenal u XT a XTR nab, ze by zamer??
Asi ano. Ja jsem zase s LX nabami nemel zadny vaznejsi problem. U predni jsem po 13tkm menil konusy, u zadni byly i po 23tkm OK (ale zase se po 20tkm utrhl praporek z orechu). Na spatne tesneni si nestezuji, ale zase vylozene hluboke brody nevyhledavam. Ted mam na predku ONYX Disc (10tkm) a v zadu XT Disc (4tkm) a zatim bez problemu.
Ja mam s Alivkem obdobnou zkusenost u razeni. Ze by to melo souvislost s „made in Japan“ namisto „Malaysia“ ?
ne že by XT byly lepší… viz to peklo v mým ořechu za jehož tuning ti dík :)
Mozna by nebylo spatny nasadit dovnitr matky dotahujici kazetu O krouzek, ktery by to utesnil. Nebo naopak na konus, tak aby se opiral o „tesneni“ orechu.
Bohuze ani tohle nepomuze, uz jsem to zkousel.
Koukal jsem na ty Crossridy, vypadaj zajimave, jestli se nepletu, jejich nejvetsi devizou bude asi servisovatelnost, co?
Ja bych videl jako vyhodu univerzalnost (jsou na Vcka i kotouce) a lepsi tuhost nez u klasiky.
Uz nemusis cekat ani do ledna – http://www.koloshop.cz/index.php?…, ale zvazil bych i http://www.koloshop.cz/index.php?…
mam je dva roky a sou fajn. centrovat se moc nemusej(ono to ani poradne nejde, 16 dratu fakt malo…). Do zaberu ultratuhy, do strany sou pekne mekky… hlavne super vypadaj. a o to de predevsim :-D
Vypadaj fakt pekne ;-) To jo. Ja se pokladam za hooodne opatrnyho jezdce, takze o nich budu premejslet. Jinak samo ze se na ne chystam az po vanocich, jak mi pise Jecnak. Jezisek mi nejak vysypal penezenku…to ale zna asi kazdej…
Napadlo me, nemas je nahodou zvazeny?
predni je tezsi nez kolo na 32 cernych 2–1,8–2, nabou deore a rafkem rithey rock comp… jinak cca dohromady 2000g. Ale maj lehci obvod… Jak tam nejsou niple a malo dratu. Jen to krouceni do stran…:-( Ted bych sel kvuli fci do mavicu… Ale krasou se jim nevyrovnaj snad ani cmaxy…
Jako je fakt ze jsou to asi nejhezci levny kola co jsem videl. Ted si akorat rozmyslet jestli se budu chtit i svyzt :-))
a tieto? www.bagbike.cz/?… najlacnejsie crosslandy na trhu:)
No jo, ale to jsou bezdusovky, ne?
A to vadi?Vzdyt tam muzes obout co chces.
Mno to jo, ale jak jsem se dival, jsou tezsi, a pneumatiky vyjdou draz…nevim, budu muset uhnat nekoho kdo mi necha se projet na bezdusovkach a pak soudit.
To ze jsou tezsi je fakt,ale zase mas moznost pouzivat oboje plaste, klasiku i UST.Osobne mam udelany na jednom kole bezdusaky z normalnich plastu na normalnim rafku a jsem spokojen.Klasicke UST, co jsem zkousel (crossmax+python) me zas moc nenadchly.
Muzes tam dat normalni plaste a duse. Neni v tom problem. Naopak tam schazi paska do rafku. TO ze jsou tezsi – v ydle cenovy kategorii jsou to asi nejlehci zapleteny kola, neni z ceho moc vybirat.
Ja vim, no. Ono je to vzdycky neco za neco…:-(
Ahoj, oživím tohle vlákno. Nedávno se na mě obrátil kamarád s prosbou o rozumná kola na 29". V současné době má kola s náboji Shimano Deore, kotouče na CenterLock, rychloupínák vpředu a vzadu, ráfek nějáký Alexrims, prostě klasický výplety, které se dávají na kolo z výroby, jedná se o kola na horské kolo na ježdění po povrchu jako většina KPŽ, jednou za čas singletrail Jedovince, žádné prasečiny.
Napadlo mě mrknout se Mavic a našel jsem pouze CrossRide a tak mě napadlo vyplést něco, co by mohlo být lepší.
Napadla mě tato sestava:
Náboje: Shimano XT 8000
Ráfky Mach1 3.90 nebo Black Jack 29 Ready23
Mach1 3.90 />
Dráty:
"Remerx ":https://www.global-sport.cz/…ohnuty-cerny
Niple:
https://www.koloshop.cz/…pl-14mm.html
Co si o dané sestavě myslíte a který rafek a dráty byste doporučili?
Děkuji za názory :)