Chtěl by jsem si objednat Meridu Matts Sport 300 Disc přes internet, ale nevím jestli budu potřebovat rám 20" nebo 22". Nemůžu si to nikde vyzkoušet. Takže bych potřeboval poradit. Měřím okolo 188 cm.
Chtěl by jsem si objednat Meridu Matts Sport 300 Disc přes internet, ale nevím jestli budu potřebovat rám 20" nebo 22". Nemůžu si to nikde vyzkoušet. Takže bych potřeboval poradit. Měřím okolo 188 cm.
ups, tak takovej dotaz tady snad ještě nebyl :-))) mno, myslím, že nejlepší bude zjistit si někde poblíž nějakou prodejnu, kde mají meridu-neříkej mi, že je tam nikde nemaj a vyzkouše si ji. Apropo myslím, že na 188 ti bude bohatě stačit ta 20ka. mám 187 a jsem s 20kou spokojenej.
No u nás je prodejna, která prodává Meridy, ale všechno si nejprve musíš objednat a oni ti ji doručí, takže proto se ptám. Musím tu velikost trefit dobře, navíc tam budu dávat Splice, takže bych měl sedět víš, abych to neměl zase jak Chopper
šel bych do 20ky, můžeš to pak doladit představcem nebo vyšší sedlovkou, pokud tam bude moc krátká. Zkus se mrknout do historie, je tady toho opravdu požehnaně-u velikosti rámu obvzlášť-admin bude rád :-)
Jo díky, no já mám na Blackhawku 21" a sedlovku 350 mm jsem měl vysunutou až po měrku, ale Meridy mají prej jinou geometrii. No moc se v tom nevyznám a navíc to musím trefit na poprvé.
Napoprvé – to radši neblbni a zajeď si do jiné prodejny, kde si to můžeš otestovat a eventuelně rovnou na místě doladit.
Tak si promer svuj starej ram a porovnej to s geometrii Meridy. Kdyz mas s cim srovnavat, tak se da velikost dobre trefit. Geometrii Meridy najdes na netu.
ja mam 190, ram 20" sice to je starej rocnik (02 ?) ale je mi to maly, sedlovka 400 mm na max
Máš jako taky Meridu nebo starej ročník rámu?
oboje dohromady :D
zkus si sehnat geometrii meridy a premer si blackhwka at mas srovnani…
Blackhawk má jinou geometrii to už jde na první pohled vidět. Merida má… mno jak bych to řekl, prostě má tu vrchní trubku zdvihnutou do většího úhlu než Blackhawk
no to jo, ale muzes si aspon porovnat delku sedlove trubky (to nejdulezitejsi) abys vedel, jestli ti bude stacit bezna (350mm) sedlovka. pak muzes treba porovnat delku horni ramove trubky (to uz bude ale nepresne, prakticky pak zalezi delka posedu i na sklonu sedlovky) a aspon priblizne tim zjistis, jestli bude treba 20" merida delsi, nebo kratsi nez 21" blackhwk…
Měřím 180 a mám 20. Sice je to Special Edition, ale geometrie by měla být stejná. Mám tam ale jen 110 představec, s delším by mi to už asi bylo velký. Jinak délka mi sedne, zkoušel jsem 18 a musel bych mít představec hodně dlouhej. Ale je to asi subjektivní, mám raději delší posed.
najdi si nejakej shop pobliz a zkus to vyzkouset. A kdyz to kupujes pres net, tak mas pak lhutu pro vraceni zbozi, ne? ;-)
BTW. neni ta Merida z blata do louze?!
// BTW. neni ta Merida z blata do louze?! // Nejak moc casto tu ctu dost nelichotivy nazory na meridu, muzete to nekdo upresnit? Co je na nich spatny? Rozpocet neni neomezeny, tak napred jsem shanel nejaky jety ram, pak me par lidi presvedcilo ze novy je novy a jeden z favoritu jsem mel meridu spec.edition. Kdyz se zeptam at mi nejaky hardtail na XC do maximalne 5 litru doporucite, tak se tu sejde kompletni prehled vyrabenych kol… a zas v tom budu mit gulas :-(
No oni Meridy vseobecne hodne praskaji. Otazka je jestli to neni dany jejich mnozstvim na trhu. Ja osobne bych se do Superioru z U6 duralu. Je to ale spis preference znacky, vahy a geometrie a v tom ti asi nikdo neporadi. Nejlepsi je si par kol poradne projet a osahat.
jj ale než to stihneš budeš starej dědek :) jinak souhlas se superiorem
Prdlajs, staci jich fakt par a trochu zapremejslet co jeste navic od toho kola chci a jak toho docilit.
Myslel sem to tak, ze se ptal jaky kolo do XY tisic a seslo se tady spousty odkazu se zajimavejma kolama i cenama. A Merida na Alivku nebyla mezi nejlepsima…
uff, uz sem to asi chytnul taky… To samozrejme nebylo pro Jecnaka, ale pro Stanecka
To taky nechápu :-( mám Meridu Sport 500, rok 2004, vel.20", měřím 180, je mi se 120mm představcem akorát. Vážim 95kg, vozím vidlici na 145mm zdvihu a rám drží v pohodě.
Mrknete na cyklobazar.cz.Ten inzerat je opet perla. Hlavne je dobry – „Důvod prodeje: přecházím na silniční kolo“ :o
NO, ale kolo je za 5000 Kč, dal jsem na vaše rady, tak co už chcete.
Helmy bych se nezbavoval.:-)
ortodoxni silnicari helmu nevozi
Mám novou, ale fakt je mi líto, že si ze mě neustále děláte prdel. Já vás poslechnu cenu dám podle vás. A vy stejně prostě musíte jít proti mně.
No a ty prechazis na silnicni kolo? To ti to na ty Meride moc nepojede…
Dobře tak já to smažu
Už jsem tu větu smazal, jste spokojení?
Ty si ten bike este nepredal??
Nechtěl jsem, ale něco se u nás doma změnilo, tak ho prodávám. Ale neustále proti mně tady někdo něco má.
Pockaj, ved si vravel, ze si sa ho zbavil za 13?
precti si ten jeho puvodni thread do konce a uvidis, ze to neprodal:-)
Ale to bylo neco jineho, si to musis precist nahore
S tebou je fakt prdel rekreante!Důvod prodeje přechod na silničku :-D
No jasně, to jsem přesně věděl, že se ukážeš. Jestli sis nevšiml, tak už to tam není.
Všiml, škoda…
Jo, já to tam dám a vy všichni se do mě budete navážet pořád dokola
nee :-)
To už si raději vymysli, žes měl úraz, při případným prodeji budeš kdyžtak pajdat, no :-))))
Jo jasne :). A proc tam vubec pises takovy hovadiny? Myslis, ze se ti ho podari prodat rychleji z duvodu prechodu na silnicku nez z duvodu sepsuti toho stroje bikeforisty?
Ne, nemyslím si to
to si tak nesmis brat. tak to ani neni zamysleny. nerikej, ze by ses nesmal, kdyby sis to precetl a znal pravdu… p.s.: at rychle prodas a dobre koupis.
JO děkuju moc
Neber to tak vážně.:-)Víš, třeba by bylo lepší napsat pravdu, než vymýšlet nějaké fígle, jak to líp prodat a tak. Jinak, jak ses rozhodl s tou velikostí?
Mám hodně podobný problém.Pro ženu chci koupit stejné kolo,má 171 cm.Váhám mezi 16kou a 18kou.Nemáte někdo při stejné výšce Meridu? Kterou doporučíte?
16" sem jezdil se 40cm sedlovkou se svyma 180cm :) vypadal sem kapku smesne, ale na 170cm nejspis akorat… ale vyzkouset!!!