aky je rozdiel medzi mechanikami avid BB5 a avid BB7??? je len v cene alebo aj v niecom inom. ktore sa viac hodia na zjazd a freeride?
aky je rozdiel medzi mechanikami avid BB5 a avid BB7??? je len v cene alebo aj v niecom inom. ktore sa viac hodia na zjazd a freeride?
tahle otazka uz tady dlouho nebyla vid? :)
Mám BB7 a s kým sem mluvil, tak doporučoval tyhle. BB5 sem nejezdil, ale bylo mi řečeno, že mají horší dávkování a ostřejší nástup. Taky nemaj seřizování vzdálenosti destiček od kotouče, což se hodí – když začne brzda škrtat, stačí se podívat o kterou desku a potočit příslučním kolečkem. Od véček s kvalitníma špalkama je to obrovský skok, ale stejně velký rozdíl ve výkonu je i mezi BB7 a hydraulickejma deorkama, který sem měl možnost na pár metrech vyzkoušet.
Ony ty BB5 to serizovani maji take. Jenze je to trosku jinak. Zevnitr je imbus, tu venkovni dotahujes stelovanim na pace, nebo na trmenu.
coz je dost pitomy protoze tim zvysujes predpeti pruziny na brzde takze na brzdeni musis prekonavat vetsi odpor pruziny. Mam je ted chvili a v porovnani s deore 525 (predek avid 185,525 160 kotouc)jsou trochu horsi nicmene stale uspokojivy (na bezny XC).
Tak nejak. Nemam s nima problem. Zrejme proto ze jsem zvykly nebrzdit :-)
Tak neviem – mam predchodcov 7 – CPS, rovnako aj 525, ale subjektivne sa mi zdaju lepsie CPS. Jedine v com vidim negativum je to, ze treba tocit koleckami ako sa deru dosticky. Inak nic proti 525 (okrem hmotnosti).
Do letoska mely BB7 jiny kotouc, myslim ze lepsi a jestli se nepletu, tak maji odlisny desticky, shodny s Juicy.jinak to nastavovani vzdalenosti je dobra vec, da seto vzdy vyladit dle potreby a stavu desek. Mam BB7 (nove i zadni), funkce vyborna,vyrazne lepsi nez V, s hydrama nemuzu porovnat, ale mezi mechanickejma jsou zadleka nejlepe hodnocene.