• fx

nevite nekdo kolik je pokuta za stani na vyhrazenem miste pro vozidlo invalidy? ja bych tam nikdy nezaparkoval (je me to proti srsti), maj to spatne oznaceny a ja jsem to pochopil asi jinak – dostal jsem vyzvu, tak se s nima budu hadat, ale zajima me kolik priblizne muzu dostat. diky

0 0
    • idi  

zdar, ja tam jednou omylem zaparkoval v noci,kdyz jsem nevidel za dodavkou ceduli a sazba je od 500,– do 5000,– min nez to 500 ti ale asi nedaj,fakt jsem to zkousel :) tak good luck

0 0
    • Lance  

zalezi na jakeho soudruha narazis

0 0
      •  

Jelikož mám u městský policie pár známej, tak jsem se poptal, takže až 5000 Kč a pokud někoho chytnou, tak pod 2500kč nejdou(Liberec­ko/Jablonecko)­.Ahoj

0 0
    • rasto  

maximalne 10k kc

0 0
    • jakub  

dle § 22/1e z.č. 200/90 Sb muze byt za toto jednani ulozena pokuta az do výše 5000,– Kč na místě, ve správním řízení je to ješto daaaaleko více, vzhledem ke skutečnosti, že ja osobne toto povazuju za max projev bezohlednosti, palim to od 2000 vyš VŽDY tož asi tak…

0 0
      • wroum  

skoda ze to takhle nefunguje i u nas (nechces se nekdy stavit?) bydlim v baraku pro invalidy – pritelky otec je na vozejku (roztr. skleroza) a zpusob jakym se parkuje kolem baraku je nehoraznej. na chodniku (brani prujezdu voziku) na mistech pro invalidy, na prechodech, na najezdu na chodnik… policajty sem tam NIKDY nevidel (vlastne jednou a to me odtahli kvuli cisteni silnice – znacka bylo a polozena na zemi…), jinak totalni anarchie a kdyz si vezmu ze v tom baraku je 120 bytu a v kazdym je minimalne jeden vozickar, tak mam chut prorezavat gumy a rozbijet okynka…

0 0
        • rasto  

to wroum: kdyz Te neco s.re, zavolej poldy. ja jsem se zacal prizpusobovat: prestal jsem remcat a zacal jsem konat (volat spravedlnost). ale uvazuji i o tom, ze zacnu nosit sroubovaci vicko na ventilky. a ze zacnu vypoustet duse vsem chytrakum, kteri parkuji na prechodech… (pokavad nebudou mit ’vozik’ za sklem, samozrejme).

0 0
          • wroum  

ja sem fizly nikdy nevolal, ale vim o nekolika lidech z baraku co je volaj casto, ale policajty sem tu stejne este nevidel a jako curaci tu parkujou stale stejni, takze z toho lze usoudit, ze k postihu nikdy nedoslo.

0 0
    • Beeda  

nejvetsi kreteni maj znacku pro invalidy v aute za 2mega. Jinak za total offtopic je pokuta 2000kc na nakup noveho disku pro admina…:-) B

0 0
      • jakub  

cheeee az te na kole neco srazi a bude tohle oznaceni vozit taky tak si o tom pak pohovirime chytraku… vys prd a chces pomnik

0 0
        • Beeda  

pomnik bych si pral:-) ale to prd co vim o lidech co tu znacku vozi a zneuzivajiji mi staci k tomu abych je nazval kreteny, cili se nejdriv zamysli co a koho jsem tim myslel, a doprej si trochu vetsi pohody jo:-)) B.

0 0
        • Rolei  

ááá aktivista za prdy umístěné vysoko… a navíc nějak nervózní :-)

0 0
        • Meesha  

nevim teda jak u vas, ale tady v Praze je to docela bezna zalezitost… :-)

0 0
      • wroum  

to jako ze invalida nema narok na lepsi auto? proc proboha?

0 0
        • Beeda  

odpoved mas vyse…ach jo.:-( B

0 0
        • Pebe  

On to myslel tak, že zná pár lidí, kteří mají označení auta, ale invalidu to auto nikdy nevidělo, jasný?

0 0
          • wroum  

a on to auto sleduje od rana do vecera ze tohle muze rict? napriklad pred sterbou parkuje Lincoln Navigator s invalidni znackou a invalida ho i ridi. a nas soused ma jeep grand cherokee V8 a verim ze si kazdou chvily nekdo rekne: curak zasranej takovej mladej a ma takovy auto a este si hraje na invalidu, ale on ten kluk ma obe nohy pryc. nad kolenama, ale to nevidis kdyz ridi… a to ze par lidi zneuziva znacku invalidy je pravda, taky me to sere, ale to co rek beeda sii rict netroufnu.

0 0
            • goofy  

No jasne, on spish myslel takove lidi co tady dal odkaz Padlista… Takovy Cheeroke nebo nejaky off-road je pro invalidy idealni, bo se nemuseji zhybat, ale treba pochybuju, ze nejaky invalida bude jezdit v Porsaku… :o)

0 0
              • wroum  

ne kazdej invalida musi byt na vozejku. staci kdyz ma horsi hybnost a uz ma cedulku opravnene. a offroad je pro invalidu horsi nez osobak, presednout z vozejku za volant v osobaku (sedacky sou ve stejne urovni jako sezeni na vozejku) je mnohonasobne jednodussi nez se splhat do offroada. do osobaku to zvladne i starsi clovek, do ofroudu spis ne. ja sem si to zkusil, prijel sem vedle auta, otevrel ho, bez pouziti nohou sem prelez za volant a slozil sem vozejk a tim sem skoncil, vozejk by mi musel nekdo dat do auta, a to sou lidi co to zvladaj komplet…nechapu a respekt!

0 0
                • goofy  

No jasne… Nejde to brat tak paushalne… Ale po Brne proste potkavam hodne lidi, co maji prilish velkou kondici na to, aby mneli nejake postizeni. A jestli je postizeny nekdo z rodiny, tak uz ze slushnosti bych se na to misto nepostavil, kdyby zrovna se mnou nejel. To mnel treba kamosh v aute, protoze vozil postizeneho dedu, ale kdyz ho nemel, tak proste nestal tam kde nemel… A k tem off-roadum… no znamy, ktery ma jednu nohu drevenou, si koupil Patrola proto, ze se mu tam lip lezlo, ale zase vozickarum to moc vyhovovat nebude…

0 0
                  • Bobo  

Naše dějepisářka kdysi přijela ráno do školy v trabantu i s nohou v gypsu a spojku mačkala berlou. Taky dobrej výkon.

0 0
                • Midlle  

ja myslel ze invalida je ten kdo ma na to nejakou prukazku a ne komu neco je

0 0
                  • wroum  

a tu prukazku dostane na zaklade ceho? tedy aspon oficialne…

0 0
                    • Lance  

oficialne na zaklade penez

0 0
                      • wroum  

to bys musel uplatit spoustu lidi a to opakovane, protoze prukaz invalidy je nutno cas od casu (jednou za rok?) obhajit pred komisi.

0 0
            • rock  

A Ty jsi ještě neviděl kravaťáka evidentně ve formě skákajícího do S-klasse nebo 7-er s logem vozíčkáře za sklem ?

0 0
              • Brouk_Pytlik  

Řidič nemusí bejt invalida na to aby měl za oknem značku. Co když má tělesně postiženou manželku třeba?

0 0
                • rock  

Nejsem si jistý, jestli může využít (zneužít) značku, když s ním ta postižená osoba nejede …

0 0
                  • Brouk_Pytlik  

Tak to už neska asi nezjistíme :-)

0 0
                  • wroum  

muze v nekolika pripadech.

0 0
                  • rasto  

dela se to casto i tak, ze nemohouci babicka si koupi porsche/ phaetona, ktere ridi synek nebo vnoucek.

0 0
                    • JSt  

to je ovsem nepreakticke, pokud dotycna babicka zhasne. pak musis platit dedickou dan, ktera bude nejspis vyssi nez pokuty za parkovani…

0 0
                      • Radek Broz  

To uz se dostavame k tomu, ze si babicka mozna zvolila stranu, ktera z jejiho vnoucka tu dan bude chtit vytlouct;-)

0 0
                        • JSt  

ja myslel, ze dane se odvadi statu, ne strane.

0 0
                          • Pá-dlista1  

„Koho budeš volit?“ „Komunisty!“ „To vím, ale z jaké politické strany?“

0 0
                      • Vrci  

To je dědění v první linii, tam to neni tak zlý, horší by bylo, kdyby to byl synoveček nebo jeho přiženěnej příbuznej.

0 0
              • wroum  

takovej clovek ma bud tu znacku falesnou nebo pujcenou. ziskat cedulku za sklo je docela slusna peripetie, bez ohledu na penize. vim to, v aute co s nim vozime pritelky tatu ji mame. BTW, takovejch lidi par urcite je, ale vzhledem k opravnenym uzivatelum to je mizivy procento a stejnak to muze byt debil v monterkach a zigulu jako kravatak v esku.

0 0
            • Pebe  

To já nevim, jestli je sleduje:-) Osobně předpokládám, že Beeda nevěděl, jak ty vyčůránky charakterizovat a jako poznávací znamení uvedl auto vyšší pořizovací ceny. Ale to máš jako se všema škatulkama, vždycky se najdou vyjímky.

0 0
            • Beeda  

i Pebe pochopil ze „zná pár lidí“ takze v tom fakt nic jineho nehledej…B

0 0
    • orca  

Tady v Plzni to docela před hypermarketama hlídaj .Alespoň něco.. Asi nejlepší značku jsem viděl v Brně někde nasever na výpadovce před hyper. něco ve smyslu že zde krom oprávněného parkuje jen blbec . myslím že to je vtipné a možná daleko více trefné než samotná značka vyhrazeno pro…

0 0
    • kesu  

na petikilo ta snad ukecas,ale za parkovani je i to strasne moc,nerikam ze je spravny stat na invalidech ale kdyz sis to spletl..Mozna bych se na vysvetleni nedostavil a zkusil si sehnat nekoho kdo to zapomene.Nicmene povazuju to za bezmeznou drzost a pitomost tech zatracenejch dopravaku a mestaku(omlouvam se),ze za parkovani davaj vysoky pokuty.Jako co predvadej v praze uz saha do nebe co si dovolujou,vite asi vsichni ze se nesmi parkovat tusim 5metru od hranice krizovatky,nicmene jak to ve meste vypada,zastavite pred potravinama kde se jinde parkovat neda a ty policajtsky … cekaj za rohem a nez si koupite tech svejch zatracenejch par rohliku vam naparej pokutu.Nebo ste nedejboze jednim kolem na prechodu a uz mate listecek,na to je uzije buzerovat slusny lidi.Ale aby treba kontrolovaly semafory,jezdeni na cervenou a nebo nedavani prednosti(na tech krizovatkach jsou stejnak kamery)to ne.Proste zatraceny prakovani kontrolujou ale poradny prestupky kde jde o zivot ne,za prechazeni na cervenou spolehlive dostanete pokutu,ale pokud projedete tri cerveny za sebou tak po vas ani pes nestekne,protoze by to stalo moc penez a bylo by z toho malo uplatku.Omlouvam se jestli sem tim nekoho urazil ale todle jsou moje zkusenosti.

0 0
      • kesu  

nemluvim o stani na invalidech ale o tech distancnich zonach od prechodu,krizo­vatek apod..

0 0
        • cabbage  

distancni zony maj taky svuj ucel- bezpecnost lidi na prechodu, je celkem castym zlozvykem dodavek parkovat u prechodu a pak proste nejsou lidi videt..

0 0
          • kesu  

ano,mas pravdu,ale pokud jezdis po praze autem jak chces tedy parkovat,nemluvim o sidlistich nebo o okrajovych castech prahy ale v centru to jinak nejde zvlast kdyz potrebujes jen na chvili nekde neco koupit,nekritizoval bych to kdyby bylo treba rezidentni parkovani v timhle inkriminovanejch ctvrtich ale kdyz neni.A na ulicich stojej naprosto nepojizdny vraky nebo lidi kteri mohou parkovat na odstavnych parkovistich kteri zabiraj misto tem kteri v tom meste bydlej a platej dane.

0 0
        • jakub  

este si zapomel dodat, ze prkotinama se policie zabyva, ale abychom resili vrazdy a kradeze a dalsi to ne… nechci te nastvat, ale je to normalni reakce cloveka, kterej se citi ukrivdenej, njn kazdej dela svou praci jak nejlip umi ze…a pro tve upokojeni, policie je obrazem spolecnosti tak az budou lidi bez reci parkovat tam kde maji a vsechno bude ok, budeme se na sebe usmivat a bude vse super, treba pak bude i vic casu na dulezitejsi veci…

0 0
          • Pá-dlista1  

Dobre si to napsal. Parkovani je priorita cislo jedna. Az budou vsechna auta dobre zaparkovana pak se teprve budou resit vrazdy.

0 0
            • kesu  

tak todle je pekna blbost pokud si to nemyslel jako vtip

0 0
              • jakub  

schvalne co myslis… (((-:

0 0
                • kesu  

prominte,spatne sem to napsal,mel sem na mysli rict ze je blbost davat dohromady dopravni a nasilne trestne preciny…

0 0
            • MartinXC  

Zapoměl jsi na posrané chodníky a pejskaře.

0 0
          • kesu  

no podle mych zkusenosti je mezi dopravni policii,policii cr a mestskou policii dost velkej rozdil,proti policii cr bych nerekl krive slovo,dopravni policie jakmile se stane neco mimo prahu je vzdy slusna,oslovuje pane ridici a vse probehne rychle,bezpro­blemove a hlavne pohodove poku to tak jde nazvat.Zatimco jakmile se mihne cedule Praha tak jde o penize a nervy,protoze se vzdycky najde nekdo kdo je schopnej nadavat,hadat se a chovat se povysene u prilezitosti prejeti cary jednim kolem,parkovani u(ne na )prechodu a podobne,´tod moje zkusenosti.

0 0
            • Pá-dlista1  

Vetsi koncentrace lidi a jejich vzajemne souziti si proste zada nejaka pravidla a jejich dodrzovani. Kdyz budete dva krovaci na velkym pustym ostrove, tak taky nebudete dopravni policii potrebovat.

0 0
              • Peslezedirou  

Přesně tak, zavedem pořádek ve městech i na vesbici! Jsem pro omezit osobní svobody a udělat konečně pořádek v týhle společnosti a hlavně na B-F. A ty babko co sedíš dole na vrátnici budeš první,.......­.......uááááá­ááááááááááááá­ááááááááááááá­ááááááááááááá­áááááá. Už mě nabaví trčet v práci do 16.00 stejně už nic nedělám!!!!!!!!!­!!!§§

0 0
              • Beeda  

nikdy nebude velky ostrov dostatecne velky pro dva maly krovaky:-) B

0 0
      • Lance  

a jeste me fascinuje buzerovani za prosle obvazy v lekarnicce

0 0
        • kesu  

kamarada nechali vyhazet celej kufr(jel s rodinou na chalupu) aby mu zmerili tlak v rezerve..

0 0
          • Lance  

si delas prdel ne? Tak tomu rikam zakomplexovanos­t,tak a sem akorat nasrany

0 0
            • Pebe  

Nechápu, na co si stěžujete? Povinná výbava se tak jmenuje, protože je POVINNÁ!! Taky sem rád, že aspoň začali hlídat to parkování. Zkuste se někdy projet Olšanskou ulicí v Praze, kolem pošty jsou auta na 4 blinkrech někdy i ve 2 řadách! Taky jsem viděl, jak dostal pán pokutu za to, že neměl zadní plácačky, taky v pořádku. Pravidla jsou od toho aby se dodržovala!

0 0
              • kesu  

to je neco jinyho,stat tak ze blokujes provoz je fakt mizerije,je pomerne normalni ze tramvaj musi cekat nez si majitel dodavky raci udelat misto,todle je hruza ale kontrolovst tlak v rezerve je opravdu buzerace

0 0
              • rock  

Nikdo si nestěžoval na to, že veze rezervu nebo lékárničku … stížnosti jsou pouze na jejich (občas poněkud nemístné) kontrolování. To povinná výbava není. Když jsem jel na čas na jednání a nějaký moula se rozhodl, že mi zkontroluje náhradní žárovky, měl jsem to jako těžkou zkoušku trpělivosti …

0 0
                • Pebe  

Já nevim, žárovky ti ukážu u mýho auta do do 30 vteřin a to tak, že budu sedět připoutanej :-)) Kontrola musí být, tobě by taky vadilo, kdyby sis koupil prošlý jídlo…

0 0
                  • rock  

Ale já vím. Než se ke mně přibatolili, početli si v řidičáku a techničáku, vyžádali si občanku (na což navíc ani nemají právo), zkontrolovali pojistky a žárovky, bylo 7 minut v pr … a v daném okamžiku to bylo pro mne hodně moc. A naprosto zbytečně …

0 0
                    • Pá-dlista1  

Nemaji pravo kontrolovat tvoji totoznost?

0 0
                    • Lance  

no na obcanku pravo maji jak ise nize tudiz vyse Pa-dlista,ale pokud jim ukazes ridicak,tak by to melo stacit,protoze i ridicak je doklad totoznosti

0 0
                      • rock  

Zákon 361/2000 Sb.

§ 6 Povinnosti řidiče

(3) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe

1. řidičský průkaz
                        2. osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu
                        3. doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu.

(4) Na výzvu policisty je řidič motorového vozidla povinen předložit doklady podle odstavce (3) policistovi ke kontrole.

0 0
              • Lance  

Ja si nestezuju,pouze konstatuju,ze nekteri poldove (ne vsichni,mam mezi nima taky zname) si mysli,ze kdyz maj uniformu,tak sezrali vsecek rozum. Ja povinnou vybavu mam,ale rozhodne nemenim obvazy hned v den konce zaruky a u te rezervy tlak taky nekontroluju pred kazdym vyjetim,takze jde o ho..o ne?

0 0
                • Pebe  

Takže kdyby ti někdo kontroloval lékárnu nebo tlak v rezervě, vlastně mu můžeš poděkovat, že to udělal za tebe :-))

0 0
            • kesu  

ne a nejlepsi je proc.On je nebuzeroval nebo tak neco ale prohlidka lekarny a tahleta rezerva zacla kdyz se dozvedeli ze auto ve kterym jede je pomerne drahy a je psany na nej(stejny jmeno jako otec kterymu to patri..)proste obycejna zavist

0 0
      • Corbett  

Ty do této problematiky asi hodně vidíš hochu. Já zas považuju za drzost postavit se na invalidy. Chápu že se to může stát každému, že přehlédne zanačku, ale za chyby se platí apokud uděláš takovou chybu že se postavíš na O1, tak za to zaplatíš. Proč? Protože tam nemáš co dělat a omluva že jsi to přehlédnul u mě není argument. Jen tak mezi námi, výmluvu má z desíti lidí asi tak devět.

0 0
    • JIRA  

Před několika rokama jsem zastavil na invalidech u TESCO obchodu. Pršelo, bylo 0:30 a přítelkyně tam se mnou byla o berlích (úraz z kola), což jsem si myslel že ukecám. Byli jsme pryč 40 minut. Za oknem předvolání. Sazbu mi řekli 500 – 5000. Platil jsem 1000,–

0 0
      • Brouk_Pytlik  

A to sis myslel že ti to projde? V 0:30 nejspíš bylo dost místa okolo na zaparkování, v nejhoršim případě vysadíš přítelkyni a jedeš si o kus dál zaparkovat. Zákony platěj 24 hodin :-). Spíš mě udivuje že po půlnoci to vůbec někdo kontroluje.

0 0
        • JIRA  

Okolo sice místo bylo ale taky jsem měl výše uvedené důvody, proč se chovat jako řidič vozidla převážející invalidu.

0 0
          • Brouk_Pytlik  

Tomu rozumim, ale to je jako bys vykradl např. pekárnu kuli tomu, abys zachránil někoho právě umírajícího hladem.osoba placená za dohled nad dodržováním zákona to jistě nepochopí a neni se čemu divit.

0 0
            • pos3k  

klidne bych i tu pekarnu vykradl … vyssi principy, moralni zakon atd. vsak to znate :-)

0 0
    • tjuren  

Asi si s nima moc nepokecas. Ja platil jednou za spatny parkovani, ale straznik co me dal listecek za sterac byl jinej nez ten co inkasoval. Vubec nevedel co se kde jak stalo. Jenom proste spatne parkovani. Taky sem se citil nevinen, ale jsem bohuzel o nejkou stovku chudsi. Vybiram si to ted jezdenim na kole po chodniku :-)

0 0
      • fousek  

Proc jim nekoupily rovnou endura? Myslite ze budou mit ve vybave i hands free na koblihu a colu?

0 0
    • McBlacky  

solidní páteční nuda v práci koukám :)

0 0
      • Beeda  

nuda ne, dneska je to pekna pruda, kazdej prudi a i na BF:-) B.

0 0
        • McBlacky  

mi řikej musím tady tvrdnout do zítra do rána :/

0 0
        • Peslezedirou  

Nejhorší je podívat se ke konci prac. doby na historii, kolikrát a kde jsi všude byl :o)))

0 0
          • Beeda  

kdo nepatra ten neprudi, takze nepatrej:-)) Ne balim, preji vsem pekny vikend bez pomnicku a uz ten patek 13. nak doklepte. B

0 0
    • Roman  

Když už porušovat předpisy, tak transparentně:

http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

0 0
      • rock  

Báječný, skvělý, na hranici dokonalosti. Jdu shánět samolepky, proč se nepochlubit svými úspěchy …

0 0
    •  

Jen počkej, Zající!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.