tinku, ty jsi jezdil mx comp i splice. ktera byle podle tebe lepsi? chtel bych vidli pro pritulku, premyslim, jestli ji koupit splice, nebo mx compku, nebo ji dat moji mx comp 04 a sobe vzit 06… diky za nazor…
tinku, ty jsi jezdil mx comp i splice. ktera byle podle tebe lepsi? chtel bych vidli pro pritulku, premyslim, jestli ji koupit splice, nebo mx compku, nebo ji dat moji mx comp 04 a sobe vzit 06… diky za nazor…
Ja te moji dal Marathonku skudlile :))))))))))
Pokud je Tva pritulka do 60kg, tak bych ji dal Splice s mekkou pruzinou a mazanim olejem…kdyby vazila vic, tak taky :)
na 500 km rocne marathonku neuzivi… tu splice jsem chctel super rtwd, ta je vazelinova. olejova primo neni, ne? a jak bys porovnal ty dve (mx comp vs splice)?
MX Comp – dobra vidle, akorat na 06 bych rekl, ze pomerne zastarala …zije z historie…nerekl bych, ze je to dobra vidle pro zenskou…teda jinak – ja vim ze neni :o)))…
Splice – novy design, osvedceny vnitrnosti…to mazani olejem si muzes udelat sam a za hodinku nemas co delat…s pruzinou je citlivejsi a dost velky poznani..na pohodovy jezdeni bych rekl ze better…
Moja najezdi 1000km…takze aby to mela o fous jiny, tak dostane i A-Zone :o)
Proste bych to moc neresil a vzal ji Splice a nebo do MX Compa vrazil do pravy nohy pruzinu…mas na vyber :)…ani s jednim timto resenim moc neprohloupis…vzduchovyho MX Compa ji nedavej, maximalne se vzduchovou asistenci :)
Mam na tebe dotaz… Shlo by predelat na olej i Axela? Myslim, ze teoreticky by to melo jit. mam na mysli Axela Super RTWD od kamoshe. Ma tam vazelinu, ale kdyby to bylo mazane olejem, tak by se funkce hodne zlepshila. Staci tam taky dole jenom dva O-krouzky na ty shrouby a proste tam nalit olej? Nebude to tahat nahore pres stiraky ven? Ja tu vidlu eshte nemel rozebranou, bo neni moje, tak si nejsem jisty, jestli by to shlo… ;o)
Mam lepsi napad..udelej to a pak napis :)
Kdyby to byla moje vidle, tak klidne, ale nechci to nejak zkonit… :o) Hlavne moc nevim, jak vypada ten shroub kolem shtelovani ulumu.
Stahni si manual…ja to teda neutesnoval jak jsi psal, ale takhle to snad pude taky :)…v tom manualu to mas vsechno vyfoceny…
Aha az ted sem konecne nashel Servisni manual… Jdu ho procist… :o)
Kdyz nevis co by, podivej se do manualu :o)))
No ja sem predtim vzdycky nashel jen ten uzivatelsky, a ted se divam, ze pod nim je Service Guide :o)
tak sem si to prostudaval a streva vypadaji stejne jak u Splice, teda zalezi kereho Splice… jak si to teda utesnoval? Sem s tim :o)
hoj!!!no ta vidla co o ni mluvi goofy je moje a ja nemam s takovyma "opravama " moc zkusenosti tak kdybas pls napsal jak si to utesnil byl bych ti moc vdecny:).....on mi uz to goofy pak nejak pomuze ošéfovat aby to fachcilo.....dix:)!!
Historie…hledej ;) :))
Jinak – pouzil jsem teflonovou pasku…
Uz sem si to precet tady dole… Jak jednoduche a efektivni… :o)
kazdopadne diky za ochotu..:))
Good luck a dyztak email ;)
podle mě to nijak zvlášť utěsnovat nemusíš, nejhorší co bude že to bude zlehka tahat ven olej, ale to dělaj foxy už z fabriky :)
Viděl jsem Axela co mu snad rupla patrona, přestal zamykat i tlumit a vrchem dost silně tekl olej, tak nevím s tím těsněním.
já nevím, když to nemá tahat moc bordel tak to musí i držet opačně, my zkoušeli jen pár SR vidlí a RST a sákly přijatelně, dan za lepší chod. Ale jestli jsou nasadit gufera ze scareba tak bych se toho nebál vůbec
Pokusím se předělat svého starého Suntoura na olej, tak pak (až se mi bude chtít si s tím hrát) napíšu jak to dopadlo ;-) Možná by se tam dal dát nějaký filc (molitan) mezi stírák a horní pouzdro? (u SR)
jsem tam dával takovou jakoby tvrdopolystyrénovou izolaci byly to přímo kroužky, někde jsem to doma našel. Problém ale je v nože kde není patrona ale jen pružina +elastomer musíš dát dost oleje protože leze dovnitř, dole to není utěsněný. Na imbusech to dole nesákne…
Není to izolace co se dává na plastový potrubí? Taková měkčí pěna, šedá.
něco podobnýho, tohle je bílý ale matroš bych řekl že stejnej jen hustší, ale tohohle bych se taky nebál
na to rst bych se rad zeptal. mam na zimakovi gilu tl (elastomer pero) „funguje“ akorat doma v teple. cos daval za stiraky? cim jsi utesnil bimbusy dole? jaky jsi do toho nalil olej? omlouvam se za mnozstvi otazek O:o), ale nechci vymyslet vymyslene…
takže pokud to teče tak na imbus teflonovou pásku (každý železářství má) stíráky origoš tečou, ale zase ne taková tragedie, pokud dáš rozumně oleje. určitě se daj sehnat i lepší, ale na takhle levný vidle proč. Jestli máš kotouče tak to asi jo, aby ti olej nezaprasil kotouč. náplň nevím, cokoli co v nízký teplotě netuhne.
dik. kotouc nemam, ale stejne dam stiraky novy. ty stavajici sou uz takovy bolavy
Někdo tady před časem psal, že u Axela jen vyměnil stíráky za ty od Skareba. Ty O-kroužky by asi měly stačit.
tak diky za info, uvidim co a jak, volal jsem do progressu, pruziny nejsou, jen stredni a tvrde… takze jeste chvili pockam…
Zkus bazar…pro hodne lidi byly ty pruziny moc mekky…
Kolik ta Tvoje vazi a jaky jsi ji dal do marathonky pruziny ?
Vazi cca 55kg a pruzinu ji akorat z pravy nohy vyhodim – bude stacit ta na ETE a air assist :o)…pokud ne, tak to teprv pak zacnu resit :)…ted resim jaky tlumic ji mam dat :o)