Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat jednopáčkové 9-kové řazení na
mtb? Něco jako vyrábí Paul components, případně objímka na uchycení
silniční jednopáčky na řidítko mtb ??
bzuk
Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat jednopáčkové 9-kové řazení na
mtb? Něco jako vyrábí Paul components, případně objímka na uchycení
silniční jednopáčky na řidítko mtb ??
bzuk
Vyrádí, ale neví kdo to dělá:( bylo to (myslím že tam byl i web) vyfocený v jednom uvodníku loňského Vela někdy kolem prázdnin… ale to byl titan s karbonem… to bude pekelně drahý…
tak to seš moje krevní skupina…já mám Suntour XC Expert na 8mi kolo, jednopáčky SIS.
Pokud chceš na 9 kolo jde to takhle:
objímky – thumbies PAUL COMPONENTS Ingeneering USA stojí cca 60 USD k tomu potřebuješ řadicí páčky SIS. Fungujou tyhle objímky s jakýmikoliv silničními páčkami shimano SIS.
můžeš koupit tyto: Shimano Dura Ace SL BS77, jsou na 9 rychlostí s plnou indexací anebo i na 8 rychlostí, ale bez indexace, tzv. friction – tření. Tuhle variantu volí nejvíc lidí. Páčky Shimano Dura Ace stojí kolem 80 USD,
u nás ti objímky seženou v Programcycle za cca 2500,–Kč, shimano si budeš muset objednat. Anebo to koupit na Ebay daleko levnějc…mi vyšel set za 3500 /Paul+shimano/
jinak se můžeš mrknout na www.paulcomp.com, kde má svoje ofic. stránky, ale od něj tě to vyjde plus 40USD za poštovný…
nebo by šlo sehnat páčky na 8 rychlostí a používat je bez SIS indexu na 9 kolo…Suntour XC pro, XC expert by tě vyšly kolem 1500 nový a je to s objímkama !!!
jinou alternativu nevidím…
Ze jsem tak smely – v cem ma vyhodu SIS packa za 3500?
pokud jsi jezdil se SIS řazením páčkami, musiš uznat, že tak genialně jednoduchy a bezporuchovy system i co do ovládání ještě nikdo nevymyslel.
To že PAUL objímky vyjdou na 2500,– no a co? je to retro a kult, oni stojej 65USD, ale poštovný je 40USD. Já mám na kole ještě dvojpáčky rapidfire, ale na novym kole co stavim už jedině SIS jednopáčky…žádný dualy…to mohl vymyslet jedině chorej mozek v shimanu !
pak vystav svuj bike,at vidim kdo ma chorej mozek:-)
ten teprve stavim…na současnym mam LX 8 stupňů řazení rapidfire…můžeš se mrknout do kol/komponentů na panacea1 – GT STS, lepší foto zatím nemám…nemam fotoaparát
Jasne, ze jezdil – zas tak mladej nejsem;-) Jednoduchy a bezporuchovy jo (i kdmyz s poruchovosti pacek jsem problemy nikdy nemel), ale prekonany uz rozhodne taky;-) Kamos treba jezdi 4X a DH se SIS packou, protoze proste jinou v garazi nemel a vyhovuje mu to, i kdyz k dokonalosti to ma podle me daleko.
spatruji v tom jedinou vyhodu. pokud ohnes patku, muzes vypnout indexaci, tudiz jakz takz zaradit a dojet zavod/domu. jinak je to genialni system na hovno :)) kdyz radis do krajnich poloh, je to na vykloubeni prstu (ale mozna mam nejakou nestandardni ruku)
no ty krajní polohy jsou trochu dál…ale já to řešil tak, že jsem páčky přehodil z levé na pravou stranu a naopak a měl je pod řidítkama!!! super úchop i řazení!!! a lidi nevěřili co to mám za značku i řazení, furt jsem to musel vysvětlovat…to bylo na starym kole z r. 1995, už umřelo. osazeno bylo tenkrát 6 kolem.
taky sem to u nekoho videl, ja to bral jako zoufalstvi napodobit stovkovy shimana z te doby :) proste sis urcite ne, kdyz si vzpomenu, jakou sem musel vynalozit silu abych hodil na velkou pilu… a jeste to tam ke vsemu nedrzelo, protoze pruzina ve smyku byla natolik silna, ze hybala i packou. kdyz se pritahla ta matica, co je na pacce, tak to sice drzelo, ale s packou neslo hybat. ale pred 15 lety, kdyz to rodice poridily, to bylo super
no, ale nemůžeš srovnávat komponenty co do funkčnosti ze spodku řady s TOP modely od shimana nebo Suntour. jasně že krám ze spodku řady bude fungovat jinak než vrcholnej model viz. Deore vs. XTR…
Kdyz bys dojel takhle, tak stejne tak dobre muzes stavecim sroubem na klasickem (RF treba) razeni vyladit na nejaky prevod a fungovat s urcitym poctem (asi ne se vsema, ze?:) prevodu normalne dal. Ale i tak by to byl nesmyslny argument pro SISku za 3500,–… a deti v africe nemaji co zrat :/
no já jen odpovídal na úvodní otázku, kde stálo SIS páčky…pokud tedy se ti to zdá moc nebo totální nesmysl..neberu ti to. Jen je potřeba rozlišovat a to i cenově…vyrábí se spousta levnejch a naopak strašně drahejch dílů..je jen otázkou co chceš a na co máš… nikomu to přece nenutím, ale já už jsem před lety dospěl k názoru, že nejsem tak bohatej abych si kupoval levný věci…to řazení SIS i PAUL thumbies ti vydrží navěky…a navíc ho můžeš upgradeovat na víc rychlostí v případě dalšího vývoje… je mi jasný, že ten kdo vozí dualy tady bude o nich básnit…ale jen jsem se snažil pomoct tomu v úvodu.
Osobne chapu proc,ale nevim nevim jak to bude s tim budoucim upgradem.Uz ted je problem sehnat silnicni packy na ram a pochybuju ze to bude Shimano delat do nekonecna.
silniční páčky stejně jako páčky na triathlon jsou stále v nabídce Dura Ace SL BS 77, Ultegra SL BS 64, nebo páčky na rám SL7700 Dura Ace,…jestli je nemužeš sehnat u nás, tak v zahraničí storpo jo a vyjdou tě i levnějc. Když budeš mít ty PAUL thumbies, tak do nich můžeš dát jakýkoliv shimano páčky na silničku…jen vyměníš dosedací destičku se čtyřhranem a je to…a hlavně, sám si to příp. opravíš, nic na tom neni složitýho.
A ma to smysl? Urcite to neni pohodlnejsi nebo presnejsi nez packy … napriklad Alivio, kterych si za tu cenu koupim 10. Jako je to frajerina… to zase jo. Otazkou je jestli je to dobry na neco jinyho nez na chlubeni kamaradum cestou z hospody (cestou tam se ti vysmejou :).
:-) jestli vysmějou, tak vůbec nechápou vo co go. já mám teda jen Suntour XC Expert na 8mičku, ale stály jen 1000,– funglovky a to jsou druhý nejvyšší co suntour dělal a jsem max. spokojenej. Uvažoval jsem taky o PAUL thumbies a dura ace páčkách, ale je to ranec… takhle jsem ušetřil.
No tos teda usetril… jestli myslis, ze fungujou lip nez letosni Alivka…
na zimaku mam SIS 7 kolo (nejlevnejsi co jsem sehnal)…chod neni tak luxusni jako u RF,ale je to jednoduchy,fungujici a levny reseni
Mám starý XT SIS na 8 kolo a nedám na ně dopustit. Jen mě o ně teďkonc asi připraví synek :-(
tak to máš docela raritku, páš todle řazení na ebay letí dost vysoko v ceně, počítal bych cca 70USD za zachovalé řazení, možná někdy i víc…
sem ho měl na starým kole, ale tak nějak z piety ho stejně asi nikdy neprodám.
sou to přesně tydle cgi.ebay.de/
www.moonheadmachine.com/ – nejak jim nejde web, ale myslim, ze neco takovyho delali.
www.paulcomp.com/index.html – uz tu byl zminen
Zdravím, nebudu zakládat nové vlákno.
Zase jsem urval řazení, tentokrát na přesmykač a už mě to nebaví a co si budeme povídat řazení přesmykače přes kladky, tak úplně nefunguje. Aspoň se mi nikdy nepodařilo ho seštelovat, tak aby řetěz chodil na malý pastorek a na velkém aby řetěz nepadal. To by se dalo vyřešit jednopáčkou, kterou bych schoval do konstrukce sedlové trubky na Dragstru. Poraďte prosím nějakou jednopáčku, která bezpečně udrží tah silničního přesmykače a bude mít objímku. Zatím jsem našel jen :
http://www.obchod23.cz/…eve-frikcni/
http://www.bike-eshop.cz/…mb_cmp=zbozi
Díky moc
Up. potřebuju řadit. Díky
Up. potřebuju řadit. Díky
Nez tyto plastaky, to bych radsi obehl nejaky vykupny druhotnych surovin, prohrabal se tam ve vyhozenejch pleckach a to bych se divil, kdyz bys nenasel starou klasicko shimano packu.
Tak jednopáčkové co znám jsou levný SISky, což jsi našel, pak časovkářské řazení, což nemá objímku a jediné s objímkou mě napadá tohle a to bych tipnul Ti přijde zase zbytečně drahý… takže zkus jedině sehnat řazení na rám nebo na časovkářský řidla a objímku dobastlit (nebo Paul = zase drahý).
Jo, tak to jsi trefil. Prolezu krámy, třeba najdu nějakou poctivou vykopávku. Díky
A co grip? ten bys taky neukopl uplne lehce.
Nevím no, hlavně na DH tratích bych z toho neměl dobrý pocit. A navíc, teď jsem zničil SLX protočením řidítek při tlamě. Lanko vylágrovalo celý vnitřek řazení.
nejaky stary SIS packy se mi urcite nekde vali.. muzu se mrknout esli mas zajem… ;)