Předem se hned přiznám, že zatím jen zvažuju koupi tohodle kola a není vůbec jasné, jestli na něj zbydou prostředky, takže tahle otázka je spíše teoretická než praktická, tak mě pak nekamenujte, když si nakonec nic nekoupím :)
Chtěl bych si udělat radost a pořídit si full na pohodové XC až lehčí enduro, tedy zdvih 100–120mm. Jsem spíš pohodář, takže upřednostním pohodlí před maximálním výkonem – ale totální houpašku taky nechci. Jde o kvalitní základ – rám+tlumič. Chtěl bych pokud možno co nejaktivnější pružení imunní jak ke šlapání tak k brždění, takž koukám hlavně po klasickém 4čepu, variace VPV apod, klasický 1čep a jeho variace raději ne. Prakticky mě nezajímá co je vepředu, protože doma je v záloze jeden Black Super 90–120mm, takže pokud tam bude nějaká shiťácká vidlice, tak tam půjde tahle. Disky by potěšily, ale rozhodně nejsou podmínkou – raději dobrá véčka než bldý disky. Důležitý je aby zadní stavba pobrala pláště kolem 2,3 palce, ale to snad nebude problém.
Nejvíce asi splňuje moje představy tenhle Ghost: cykloexpert.cz/horska-kola/ghost-asx-5100 prakticky mě nenepadá co na něm vyměnit, snad jen do budoucna tlumič za nějaký „inteligentní“, ale jinak myslím pohoda kolo.
Pak taky tenhle od Cube: www.cube-bikes.com/…s/s_xms.html jen jsem nenašel jaký jsou zdvihy. Česká cena 38600.
Další ve výběru Gaint Trance 4: cykloshop.cz/nikita2/karta.php3?ID=5162 vím, že momentálně dá koupit ve slevě i Trnace 3 za stejný prachy, ale než se rozhoupu tak nebude :(
A nakonec ještě GT i-drive 5.0 www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…
Na trance a GT bych dal toho Blacka, jinak bych ty kola nechal jak jsou.
Ještě se mi taky hodně líbí kola Canyon, ale pokud vím tak se už nebudou ofic dovážet(možná se to nakonec změnilo, teď jsem byl chvíli mimo) a do individuálního dovozu se mi moc nechce.