Chtěl bych si pořídit computer s výškoměrem, zatím jsem vybral VDO MC 1+. Jáké máte s tímto zkušenosti, poraďte, případně doporučte jiný. Díky
Chtěl bych si pořídit computer s výškoměrem, zatím jsem vybral VDO MC 1+. Jáké máte s tímto zkušenosti, poraďte, případně doporučte jiný. Díky
Mám drátovou verzi a jsem s nim maximálně spokojen, perfekt menu, zobrazení hodnot, nastavování.
Mám bezdrátovou verzi ještě s analogovým přenos 2,5 roku a zatím žádný problém, teda kromě jednou za rok výměny baterek. Myslím, že pokud nepotřebuješ přenos do pc, je to dobrá volba a není co řešit.
Mám bezdrát CM 434, měsíc před koncem zárky se zaseklo jedno tlačítko, bez problému byl vyměněn computer. Jinak si nemůžu stěžovat.
Tak to se mi stalo to same. Jen mam typ CM 436 M. Taky mi ho bez reci vymenili za novy. Jinak facha stale bez problemu.
Mám CM434, po roce mě výškoměr přestal bavit … v zimě oceňuju teploměr.
Taky CM434 necele 2 roky s tim rozdilem, ze me vyskomer porad bavi:o) jinak bez problemu (minus u nej je neprilis stasne resena „pojistka“ uchyceni kompjutru v drzaku, resilo se to v jednom z prispevku)
Jo teploměr je dobrá věc :)
K cemu je ten teplomer dobrej v zime? Aby sis rek „-5C tak to jo to se ani nedivim ze mi tak mrznou prsty“ :)))
:o)
Ne , ale abych věděl, že když už jsem venku 2hodiny v –7stC tak je čas mazat do tepla. Kdežto v 0stC mám ještě chvilku.
Aha, to me staci se podivat na venkovni teplomer za oknem a kdyz vidim –7C tak ani nevyrazim :) A venku se ridim jen podle toho jestli je mi zima, nebo jeste ne. Na to ale nepotrebuju teplomer :)))
Při delším pobytu v zimě anebo v horách to může být pozdě.
taky tak nějak. Podívám se z okna ven a když vidím, že je tam prosinec, leden, únor nebo březen, tak zas schovám kolo a nejedu nikam.
a vytahuju běžky
Pokud mu to ukazuje jako můj HAC4 (t.j. pouze do 0 st. – minusové hodnoty už nezaznamenává) tak si to ani neřekne :-)
CM434 ma ukazovat do –19, z vlastni zkusenosti muzu potvrdit –16, sice hodne zpomalene, ale porad fungoval.
výškoměr a teplota jsou jediné dvě věci na Ciclosportu, které mě po třech stále zajímají. A nejnepotřebnější jsou pro mě rychlostní funkce, škoda, že se na displeji tyto nedají přepnout na něco jiného.
Já teď pro změnu čučím na tepák :-) a na compu mám nastavené ujeté km.
svůj pulsmetr jsem před týdnem věnoval kamarádovi.
Škoda žes neřekl dřív, třeba bych ho koupil.
taky jsem nad nim uvazoval,ale bohuzel ma i dalsi funkce pro me uplne zbytecny.
kolikpak taková věcička stojí? Ahoj
CM434 cca 2500
Kde ho za tuhle cenu maj?, já ho našel za cca 2690kč. Ještě jsem koukal, že za 2190 Kč maj maj typ 215. Čím se lišej od sebe? Dík.Ahoj
A co takhle VDO 1+ připadá mě, že má více údajů na displeji, ale stojí taky trochu víc 3290Kč.
www.diablo.cz/ciclosport.htm je tam tabulka funkcí tak si to porovnej cenu té 434 za 2480,– sem si domlouval v jednom eshopu ;-)
jinak pokud chceš tu 434 dratovou tak si jí objednej u pellsu maj jí tam za 2200 + 278 kabeláž
jezdim ho uz asi 4 roky a zatim zadny problem
Ne ze bysme to tu uz neprobirali :)) ale rad opet pochvalim take VDO MC 1.0, dratova verze. Libi se mi vyska, procenta stoupani i teplota, mam ho necely rok, baterka drzi, vsechny funkce delaji dojem, ze funguji presne…
Trosku mam vyhrady k uchycovani kompu do drzaku a drzaku na riditka… Mozna trosku k ovladani nekterych funkci, ale clovek si zvykne na vsechno :))
FV
Takže na koloshop jsem VDO MC 1+ našel za 2990 kč což je zajímavá cena a oproti C434 A se mi líbí, že je na displeji víc údajů. Ahoj
To je velká výhoda proti ciclosportu, na vdo máš všechny nejdůležitější údaje na očích bez přepínání.
Jaký máš ty výhrady? Doufám že nepadá nebo se neotáčí pod řídítka? Nebo se blbě sundavá? Doteď mám Sigmu a tam je upevnění super pomocí těch gumiček, i snímače na vidli. Já si už nerad zvykám :-) BTW, jak funguje měření teploty? Je to dost odizolovaný nebo to lítá nahoru, ja na to svítí sluníčko?
Tak to uchyceni pomoci toho pasku se stupidnim sroubem je uplne na ****! Vyresil jsem to tak, ze jsem misto něj pouzil 3 stahovaci pasky. Ted drzi perfektne. Jeste me napadla zelezna motex paska na hadice, ale ta by mohla rezivet.
mám taky drátovou verzi a spokojenost je maximální (i když Polar je Polar..). Určitě doporučuju, funkce jsou dobré a samotný přístroj z mých zkušeností spolehlivý – nikdy s ním nebyl sebemenší problém. Mám ho skoro dva roky. Výškoměr mi příjde dost přesný.
Rozhodnuto, jdu do VDO MC 1+ , cena 2990 přijatelná a oproti Ciclosportu rozhodlo víc údajů na displeji.Ahoj
vic udaju na displaji → mene prehledne
Mám VDO MC1.0.bezdrátovou verzi.Sebemenší problém.Koupil jsem si i držák na ruku.Používám ho i na běžky.Využiju tam jak teploměr,tak výškoměr.Teploměr je důležitý,díky němu vím,jakou použít mázu.Výškoměr ale měří na barometrickém principu.Tudíž,před každým výjezdem se musí kalibrovat.V závislosti na měnícím se tlaku během dne, vyžaduje korekci.
Tak tak, já jej ale na běžky nevozím, ani pásek na ruku nemám. Ono je to potom moc velká guča na ruce a zavazelo by to.
Je to můj favorit, kolik času mi zabere aktuální kalibrace, nerad se zdržuji ? Díky.
Jó kamaráde, taky bych to rád věděl.Mám ho taky čerstvě v bezdrátový verzi a když jsem zjišťoval kolik mám nástavit obvod kola na 2,3 jsem byl odkázanej na historii, neb naměř si sám (to přesně stejně nenastavíš), což jsem línej a tak dodnes tápu a komp není plně funkční.Ahoj.
Asi tak 10–15 sekund :)
zdravim, chcem sa spytat majitelov VDO MC1.0 ze o kolko im kolise vyskomer. ja som nastavil vysku 150m a za hodinu mi ukazoval na tom istom mieste 130m. viem ze to meria na zaklade barom. tlaku, ale myslel som si ze to nebude kolisat 20 metrov. je to normalne?
no, pokud se mění tlak, tak je to úplně normální
jo, je to zcela normální. kolísáním tlaku vzduchu při změně počasí běžně i o desítky metrů. při prudké změně počasí se nastavená výška může změnit za několik hodin i přes sto metrů. je dobrý používat kalibraci před jízdou pomocí „domácí výšky“ a během jízdy přes změnu aktuální výšky. v.
Já mám drátovou verzi cca rok a půl a během několikahodinové vyjížďky se mi někdy změní výška plus mínus o pět metrů. Jinak maximální spokojenost…
mám drátovou verzi MC 1.0. maximální spokojenost. používám na silnici i na bajka. v.