mio 701 jako GSM navigace na kolo

10 nepřečtených
  • vinca

Vzhledem k aktuáním nízkejm cenám – cca 6700 kč vážně o něm uvažuji. Mám ale k němu pár otázek k jeho zkušenějším uživatelům. Lze tam pužívat i nějaký navigační program , který dovede zaznamenat projetou trasu ? Dovede spolupracovat s naskenovanou a skalibrovanou mapou ? Nemá barometrický výškoměr , dovede výšku zjistit dle GSM ? Dovede pak popřípadě zaznamenat profil tratě ? A vůbec jaké máte s ním zkušenosti. Předem dík za informace .

0 0
    • Nodar  

hmm, zajímavá cena, nevěděl jsem že šla tak dolů. Jinak je to standardní PDA, takže odpověď na všechny otázky je ano. Umí to třeba Ozi Explorer pro PDA. Přesnost GPS výškoměru je ale slabší (+/-20m?) Na řídítka bych ho nedával, ale s ohledem na citlivý přijímač by mohl pracovat i v kapse (na zádech) nebo v baťůžku. Hlavní problém bych ale viděl ve výdrži, takže se přidám s dalším dotazem : jaká je max. výdrž, když budu mít vypnutý displej a bude jen zaznamenávat trasu ? Případně 2–3 zapnutí pro rychlou orientaci ? Existují nějaké šetřící režimy (sběr dat jen co 500m) ? Nebo lze prodloužit výdrž podtaktováním CPU ?

0 0
      • MlokCZ  

Uvnitř batohu už to není ani se Sirf III zrovna ideální a může už docházet v horších podmínkách i k úplné ztrátě signálu.

0 0
      • dieegoo  

V tom bahohu už příjem nebude nic extra, přesně jak píše MlokCZ. Já vozím pda od Asusu, má výklopnou anténku, kterou nechám čouhat ven z batohu a se signálem problém nemám. Při vypnutém displejia ukládání bodů každé 2s má po cca 4 hodinách přes 60% baterie stále k dispozici. Čili výdrže bych se bál třeba při celodenních víkendovkách, kde není přístup k elektřině. Jinak je obava zbytečná.

0 0
      • dieegoo  

Ještě k tomu sběru dat… Program GPStuner umožňuje nastavit, jak často chceš cestu zaznamenávat. Buď v časových intervalech a nebo po ujetí určité vzdálenosti. Ukazuje všechny myslitelný i nemyslitelný údaje, zobrazí profil trasy jak výškový, tak rychlostní. Výlet vyexportuje do .gpx souboru, takže ani následné přenesení do mapy nebo jiného softu není problém.

0 0
      • MaPa  

Standardní PDA? To se obávám že není, ten systém by se snad musel nějak odemknout aby se z toho PDA udělalo ne? Jinak MIO přebralo navigační software iGO, který je určen pro běžná PDA. Na silnici by to mohlo fungovat (možná i v batohu nebo zadní kapse dresu, zapnutá hlasová navigace by řešila problém skrytí displaye), ale v lese je to nepoužitelné, není tam dostatečná síť cest. Záznam trasy to umí (jen ten záznam), ale nemám zkušenost, nikdy mne nenapadlo to stahovat a něco s tím dělat v jiném softu. Lepší mi už přijde používat přímo OziExplorer, když už. Výdrž neznám, vzhledem k tomu že jsem ji viděl vždy používanou jen v autě.

0 0
    • Vilém  

A jak funguje GSM navigace? to nekam zavolas a oni ti rekno kam jet? :)

0 0
    • Pablo  

Pokud jezdíš celodenní trasy, PDA moc nedoporučuju, nám nevydrželo. Já vozím Nokii E50 + GPS modul, čímž řeším zároveň i telefon, že nemusím tahat 2 věci. Výdrž modulu 22h, výdrž telefonu řešit nemusíš. Mám i mapový aplikace (i když tel nevytahuju z batohu, ale co kdyby – takže skalibrovaný mapy no problem), záznam trasy atd je samozřejmost. Shodou okolností dneska budu psát inzerát na prodej, kdyby byl zájem, tak mail. Je asi 2 měsíce starý, 100% stav, ještě má folie, vozený v pouzdře.

0 0
    • vinca  

Dík všem za informace , ještě si to nechám do konce tejdne uležet v hlavě .

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.