chtěl bych poradit páč fula sem nikdy neměl a uvažuju o koupi a tej mám možnost ho mit za slušné peníze 60k ze 116k je to tenhle krasavec www.mtbs.cz/katalog.html?… stoji to za to o tom přemejšlet nebo na něj mám zapomenout předem dík
chtěl bych poradit páč fula sem nikdy neměl a uvažuju o koupi a tej mám možnost ho mit za slušné peníze 60k ze 116k je to tenhle krasavec www.mtbs.cz/katalog.html?… stoji to za to o tom přemejšlet nebo na něj mám zapomenout předem dík
nejak sem snad jeste nevidel takle uchycenej tlumic, celkem mi to hlava nebere
si nikdy nevidel "džekila"od cannondalu?;
hups, no tak jekylla sem nevidel÷) ale zatim jedinej divnej system tlumice si pamatuju treba GT lobo nebo Yeti a tohle se priznam vidim poprvy
To má hodně daleko do Jekylla
myslis?
Jasne. Nez se Jekyll tomuhle vubec priblizi bude muset cannondale ujit jeste dloooouhou cestu.
schvalne, kolik najdes rozdilu v uchyceni tlumice?;
proti cannonu jen jeden:) narozdil od corratecu ma jekyll zavit po celem tele tlumice:) ale jinak je to to samy (takze by teoretikcy mely ty tlumice byt stejny pro oba typy)
Mám takový feel, že rozdíl bude i maličko v rámu. Čep sem, čep tam.....
to jo:) já mylsím samotnej tlumič:) rám neřeším:)
Jo jo :o)
ale nevím:) to s bajkrem zjistíme až spolu zase někam vyrazíme:)
Tak to si ho asi nikdy neviděl;) :D
takle nejak to mel jekyll ale mozna prave kvuli tomu tlumici bych mozna zvazil neco jinyho..
Mám pocit, že jsem to viděl taky na nejaký postarší K2, ale v současné nabídce už nic takového nemají. Jinak Corratec je dost velká německá značka, takže se servisem by nemusel být problém, ale to jen teoretizuju.
Za ty prachy do toho běž… budeš mít jistotu že podobné často nepotkáš:-)))
tuhle značku vídávám na Gardě, vozí to mraky němců, určitě to nebude špatné. Systém je Horst link, bude to aktivní a přitom Swinger bude jistit, že se to nebude pohupovat. Sleva hodně dobrá, za ty prachy určitě dobrý kauf.
Horst link to je jak WS tleshop :d
Ve Velu byl test a moc dobre o tom kole nepsaly ale bylo to Velo tak nevim?Komponentove 1 ale funkce? navic ten tlumic je spesl pro toto kolo sice klasika SPV ale to telo je jine je to tim uchycenim.
hej bolo to velo a neboli z toho biku zrovna nadseni, ale zasa nebol to myslim presne tento model ale ram bol rovnaky
.. to je dost dobre hnusny ..
ses nějak rozpovídal ;)
.. ale vystizne ..
zásadní mínus – vidlice s SPV A jak už to bývá u fullů, tlumič je to první, co se může podělat, a jelikož je jakýsi nestandartní, takže by bylo dobré se napřed informovat o ostupnosti servisu a případně nových tlumičů na toto kolo.
Já bych do toho nešel i když cena super, už by mi vadilo jak píše Kovář vidlice s SPV a hlavně ten jejich tlumič. Pokud by byl standardní tak no problem, ale obávám se, že tenhle je dost nestandardní! Bych ti mohl vyprávět jaký to je když se ti měsíc v Srpnu reklamuje tlumič…
nesel bych do toho.. ten tlumic je podezrelej.. teda dalo by se v pripade, ze v servisu by opravy resili vymenou kus za kus na pockani.. (o spolehlivosti vzduchovejch tlumicu uz se tu napsalo hodne)… no a me osobne se nelibi ani ten ram, ani design, ani konstrukce.. takze to koupit na dily a mit v zaloze jinej ramovej set…
mně se to líbí docela dost. je to hodně originální, je to Corratec <což v Tvým případě hraje roli:-) > a za dobrý prachy. ve vidli s SPV bych taky problém neviděl, na žehlení pružinou zvyklej nejseš a při nastavení minimálního tlaku v SPV komoře by to mělo docela žehlit(aspoň to tak funguje u mýho tlumiče). asi bych si taky nejdřív zjistil info o servisu a případné reklamace tlumiče, v tom jediným bych viděl případnou mušku.
On je docela velkej rozdíl mezi SPV ve vidlici a tlumiči. Jel jsem na SC Blur LT s vidlici Minute a po různém laborování s tlakem to nikdy nebylo ono. Nechci nad tím lámat hůl, někomu to zase právě může vyhovovat. Vidlice by se dala třeba vyměnit v krámě a nebo potom prodat, ale jak jsem psal bál bych se tlumiče.
Nevím, ale tohle kolo ve velu 6/2005 pěkně setřeli
Finančně a technicky ano, osazením (vidle, tlumič) bych ale do toho nešel. Zvlášť, jestli se od toho čeká 140/130mm zdvihů ve spolehlivém provozu. Osobně bych vyměnil tlumič za Fox Float a vidli za Float 130 (a jsi na 90t) a volil bych levnější osazení spotřebního materiálu.
Ale s tím tlumičem to bohužel nepůjde – atypický závěs.
jestli tam nelze dat bezny typ tlumice, tak bych to nevidel vubec pozitivne.
Pridam se k ostatnim,diky nemoznosti vymeny tlumice za jiny typ bych to nechtel.Navic podle fotky ma hodne postavenou hlavovou trubku z prudkyho kopce to musi byt narocny.
ted ctu to co o nem napsali ve velu a netusil jsem ze se da menit zasroubovanim tlumice v tom uchyceni a tim menit vysku stredu a uhel vidle,tim padem je asi tvoje vitka lycha.
dekuju,neumel jsem si to predstavit:-D
vopovaž se mi s tim šroubovat až zase vyjedeme :-D
myslim ze na moc dlouho ho z oci nespustis:-))
to se mejlíš já ho nespustim z oči vůbec :-D a hlavně z něj nesundal perdel :-D
To ti to drncani nezavidim:-)
Nemusel sis to vubec predstavovat. V tomhle threadu to bylo daleko driv.
já bych se toho nebál, jezdí to už víc jak sezonu a je to velká značka. Ikdyž author taky vypustil eru :) každopádně pokud jediná věc by měl být tlumič, tak bych s klidným svědomím do toho šel…
diky za názory ;-) už je doma a je nádhernej i slzu bych uronil :-)
tak tomu říkám akce kulový blesk! máš doma slušnou Corratecovic rodinku :-)
no to byla akce celou noc sem nemohl dospat :-D ale ted už sem spokojenej myslim nadmíru ;-)
Jestli můžeš, vyfoť to uchycení tlumiče…
jednu fotku z MTBS.cz jsem přikládal o kus výš
Jo, tu jsem viděl, mě zajímá, jestli jdou ty šrouby řpímo do těla tlumiče, nebo tam je nějaká objímka s čepama.
tak to mě taky:-)
Už jsem to našel, na německym webu
Mno a v jakych podminkach jezdis? Jen v suchu v lete? Ve snehu a blate? Mozna by stalo uvazovat i o tom, jak na bika das blatniky a jesti chces, aby ti zadni kolo hazelo bahno na tlumic.
Ja jsem prasopes, takze volba byla jasna: Cube AMS
Mno a v jakych podminkach jezdis? Jen v suchu v lete? Ve snehu a blate? Mozna by stalo uvazovat i o tom, jak na bika das blatniky a jesti chces, aby ti zadni kolo hazelo bahno na tlumic.
Ja jsem prasopes, takze volba byla jasna: Cube AMS
no nevim.ve fulech se moc nevyznam ale nejak bych uz z principu moc neveril tomu uchycenymu tlumici.a taky se mi nelibi to vedeny lanko k zadni diskovy brzde.by melo byt vedeny spis spodem porad po ramu.tak bych ho akorat nekde prerval:o))))
co se ti melíbí na tom uchycení :-D a ta hadička je takhle řešená u většiny fullu :-P
právě že jak nad tím přemýšlím tak dochází k menšímu páčení tlumiče protože to uchycení je v ose otáčení. Ikdyž teda to uchycení musí bejt hodně masivně zpracovaný protože u většiny fullů ráz bere tlumič a pak uchycení který se jakoby opírá do jedné z rámových trubek, zatímco tady to vezme tlumič a pak to drží jen ty dvě očka, který už nic jinýho nejistí. Když to hodně přeženu tak když se dostane tlumič nadoraz zbylá energie se rozloží mezi tu oblímku a úchyty. Skoro bych se vsadil že ta objímka má menší mez pevnosti než ty úchyty a odnesla by to jako první protože se dá lehce nahradit. Jsem zvědavej až se na to podívám v reálu jestli je oblímka část tlumiče nebo je do ni jen nastrčen a vzadu jištěn maticí nebo rozšířením.
ta objímka je na tom tlumiči našroubovaná a zajištěná matici