(Předem se chci omluvit, že jsem cyklistický prase takže mě nebijte za moji nezkušenost a bezbožnost.)
Nedávno jsem se byl projet v úplným svinstvu a samozřejmě jsem kolo ihned nevyčistil od těch sraček co se mi nachytlay do přehazovačky. Hned když jsem se druhý den rozjel, dočkal jsem se nepříjené satisfakce ze strany mého kola. Zadní přehazovačka je úplně v háji, celý je to posunutý o dva až tři pastorky (tj. zařadím 1 – ve skutečnosti se zařadí 3, zařadím 5 a jsem ve vidlici :-)) Horší je, že na všech vyšších číslech (tj menších pastorkách) mě, když se víc opřu do pedálů, celý řetěz nějak přeskakuje, ale neřekl bych že víc jak o dva zuby :-) To je vážně k vzteku, nedá se na tom jezdit a řekl bych, že se to tím ještě víc mrví. No a nakonec – když jsem to celý vyčistil kartáčkem na zuby a proplách vodou, podařilo se mi řezěz zbavit posledních zbytků maziva, takže to prasácky vrže a píská, no je to prostě celý na pytel. Nechci to dávat do servisu, protože dokud si to neopravím sám, nezačnu si svého kola vážit. Pokud mi poradíte jak dát to kolo do alespoň trochu pojízdného stavu, budu vám nadosmrti vděčný.
Heinz Novák