Ahojte.Aku vazelinu by som mal pouzit na premazanie MZcompky?Mate nejaku skusenost?Dakujem
Ahojte.Aku vazelinu by som mal pouzit na premazanie MZcompky?Mate nejaku skusenost?Dakujem
No ja nevim…vazelinu???…nohy mazu Silkalem, doporuceno v Razzu.
mzcomp je pruzina elastomer,proto vazelina
Oh, tak to pardon…omluva za neznalost
Takze rozobrat a vymenit-doplnit vazelinu!?Dufam ze nemusi byt nejaka specialna:)Dakujem
Vazelina by mela byt spise ridsi.Da se pouzit i silikonova,pro dobry teplotni rozsah, v zime tolik netuhne.Osobne jsem pouzival na vazelinove vidlice Yarrow Racing Grease,nebo tak nejak.Je vsak draha,asi 2dcl kelimek,kolem 300,–:(Taky neni spatna vazelina od Manitou,ta je vsak hustejsi.Postup tak jak jsi psal,rozebrat,vycistit,namazat,slozit.
Do Marzocchi je doporučena silokonová vazelína, nepoužívat lithiovou! Vazelína Manitou je s největší pravděpodobností lithiová.
Používám dva roky vazelinu manitou PrepM. Cpu ji do Suntourky a ted jsem ji dal i do MZ Comp. (Kupodivu ma SR i Marzoska gufera s napisem Marzocchi…) U Suntouru jsem za ty dva roky nezpozoroval zadny destrukce vlivem vazeliny. Pred pouzitim jsem kontaktoval i cloveka z progresscycle, ktery vazelinu dodava a ten mi nebyl schopen napsat jestli to lithium obsahuje nebo ne.
Pravdou je, že moje doporučení jsou z doby, kdy Manitou ještě vlastní vazelínu neprodukoval a pro svoje vidlice doporučoval lithiovou. Už jsme to řešili tady: www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…