Oba v kevlarové verzi. Který z nich je podle Vás lepší univerzál, pánové (i holky samozřejmě)? Rsp. kdo byste raději brali Explorer a kdo Scorpion? Docela by mě to zajímalo.
Oba v kevlarové verzi. Který z nich je podle Vás lepší univerzál, pánové (i holky samozřejmě)? Rsp. kdo byste raději brali Explorer a kdo Scorpion? Docela by mě to zajímalo.
přiznám se,že ani netuším,jak vypadají,ale z vlastní zkušenosti bych rozhodně odradil od Hutchinsonů-dost rádi steří dřív,než je člověk stačí sjet…
A *****! To jsem teda nevěděl. Jsou to pláště jeden za 840, tak to bych byl dost nasranej, kdyby mně zteřely před sjetím!
Čus :)
já jezdím Continental Explorer PRO – ale už jenom vepředu. Vzadu mi na něm vadil větší valivej odpor (na asfaltu). Tak jsem tam šoupla Innovader a je to o poznání rychlejší.
Nepamatuju se že by mi Kontík někdy v lese ustřelil. Je lehoučkej – 490 gramíků :) Minimum defektů..
-----------) dopředu je nepřekonatelnej
(Jo, jestli o něm uvažuješ – na cyklobazaru ho někdo prodává za 250,–)
Pythony jsou podle mě drahý, těžký a nic nevydrží (zvláště na asfaltu)
Aha…tak díky za rady.
Ale plášť z „druhé ruky“ nikdy! Jedině nový.
No jasně :) to je přeci jen pro inspiraci.. ty čertidlo jedno :))
Tak dík za inspiraci…ty kočko jedna :))
no ja akorat vim ,ze se kontiky trosku rychleji sjizdej ale i pres to bych ho vzal
to je pravda. vzadu vydrzi explorer nieco cez 1000 km. inak spokojnost…
Testováno na lidech: Scorpiony se strašně rychle sjedou, takže Ti zůstane slick, který bude mít na boku skoro netknutý vzorek. Když jsem vyměnil Explorery za Pythony, tak jsem najednou zjistil, že i moje kolo může zatáčet, tam kde je potřeba a kde chci já. :)
Tobě explorer nezatáčel, pochopil jsem to dobře? Jezdím teda drátovou verzi, ale řek bych, že explorer je držák, kterej drží snad kdekoliv.
Pochopil jsi to obráceně. :) Explorer vede výborně! Stejně tak VAPOR.
Aha, v tom případě souhlas, explorer vede skvěle.:-)
Bulldog od Hutchinsonu vypada jako lepsi univerzal. Ted jsem si ho koupil, ale jeste nevyzkousel :) Explorer je nizkej plast takze se musi poctive hustit. Hutchinsony budou komfortnejsi.
ber Continentaly…
explorer pro na kolokramu za 500…
Hmmmm. Jezdil jsem oba (Scorpiona ale bezdusak, a 2.0") Scorpion jede lip po asfalte. Sjizdi se snad stejne, nebo mozna Scorpion rychlejc. V blate ma mozna mirnou vyhodu Explorer. Pokud preferujes asfalt a suchy teren, tak spis Scorpion. Jestli je to tedy ten Scorpion, ktery si myslim. Na sotoline nedrzi ani jeden. Jinak jako univerzal stoji oba za hovno :o) Schwalbe Albert je lepsi. Podstatne.
a co to steření?to mám jenom já takovou zkušenost?mě po sezóně lezla z Coyota duše bokem na několika místech,je fakt,že se pohybuju jen kolem "širokých"plášťů,ale co jsem dělal na krámě,více méně se lidi shodovali,že Hutschinson na to steření obecně dost trpí
Nerek bych mozna driv. Otazka je jak dlouho komu vydrzi. Me dyl jak rok ne a jsou v pohode. Jestli je tam nekdo ma nasazeny 3 roky tak mozna za tu dobu sterej.
nebo je sežerou z nudy pavouci páč už je nebude bavit dělat ve výplety pavučiny :)
Tenhle byl asi ok … ale neco se stalo s patkou a zacal hrozne hazet. Taky jsem nedovedl zalepit diru a pak se taky docela sjel. Na to kolik stal … no koment.
Explorer bych jako univerzál viděl (nic moc na všech terénech, ale vyrovnaně), Scorpion uni verzál není – na předku drží ve sněhu a v blátě a v rozbitém terénu. Jinak se blbě valí a vzadu moc nezabírá, taky odolnost proti defektům nic moc. Na suchu je i Python o třídu lepší. Scorpion je o číslo širší než Explorer. S Explorerem bych od H. srovnával cca Bulldoga. Životnost Contíků je min o 1000 km lepší.
Chtěl bych schválit/vyvrátit tohle nastavení:
Předek: Continental Explorer Pro – kevlar 26×2,1"
Zadek: Continental Mountain King – kevlar 26×2,2"
Maj je na bikedream.cz za slušný peníz a rád bych se vešel do 1000kč za oba pláště.
pred rokem koupen Explorer 2.1 ver.Protection.
Zkusenosti horsi: na zadku se rychle sjizdi, v podzimnich bahnech moc nepodrzi, 2× pichnuto (z toho 1× proriznutej behoun – 180TPI jaxi nezabralo), vyssi valivej odpor na zadku, celkove sem mu nemohl moc verit, pac obcas se choval pomerne nepredvidave.
Lepsi: dobra vaha
na kevlar. explorerech jezdim uz delsi dobu, podle me jedna z nejlepsich gum na XC do terenu… slusne drzi, nezanasi se, valivy odpor standard, docela nizka vaha…a ted se da sehnat za spick.cenu…
Hutchinson jsou dost drahy, tezky a za ty prachy nestojej..