Moc tomu nerozumím, ale z novin jsem pochopil, že pokud budu přijímat TV signál set top boxem, nemusím mít žádnou anténu. Je to tak ?
Moc tomu nerozumím, ale z novin jsem pochopil, že pokud budu přijímat TV signál set top boxem, nemusím mít žádnou anténu. Je to tak ?
Budes muset mit antenu.Zalezi jake mas prijmove podminky,podle toho zvolis zisk anteny.Osobne me znacne stve to jak vsude kecaji o DVB-T coz mnoho neprinasi,maximalne vetsi zisky provozovatelum a nizsi naklady za pronajem vysilaci kapacity diky nizsi sirce pasma.Kvalita obrazu stejne zalezi na datovem toku a mnohdy bude mnohem horsi nez analog.Prinos je pouze pro lidi,kteri maji analog znehodnocen odrazy.Dle me je mnohem lepsi poridit DVB-S,neboli digitalni satelit,kde mas mnohem vetsi vyber programu,investice neni za o tolik vyssi.Osobne mam s natacenim a 120cm parabolou cca 2000 programu a to se neda s pozemnim prijmem srovnat.
No to ti nezavidim, 2000 hov.n v bedne
Když už bych to kupoval, tak asi nejlepší je kombo DVB-S, DVB-S, jsou i verze z HDD, cena je vyšší, ale ušetří se jedna krabize.
Jo ta kombinace by nemusela byt spatna.Osobne mam z drevnich dob Humax5500 a asi 2 roky Skystar2 v PC a to je pro me nejlepsi kombinace,jednak cenou a hlavne moznostma.
zalezi kde je vysilac :-)
vetsinou je nutne STA, nebo prutovka ci pokojovka, kdyz jsi blizko tak staci i obycejny drat (satelit na dvb-s je nutny)
Nějakou anténu musíš mít každopádně,zisk záleží na signálu.-pokud tedy myslíš terestrické(pozemní vysílání),pokud ne tak při satelitním příjmu to bez paraboly také nepůjde.
Proč si každej myslí že set top box je jen na příjem pozemního signálu?To je jako kdyby jsi se ptal jestli se dá plavat na kole a myslel jsi kolo od traktoru.
Mám taky dotaz, pokdu s tím má někdo zkušenost.Jak to vlastně funguje. Mám to chápat jen jako převaděč, tady můžu na to napojit různá zařízení a na nich sledovat různé programy?? Zárověň otázka na digitální satelit – tam to asi takhle fungovat nebude co, tam si musím vybrat jeden program a pokud se na něj dívám, tak asi nemůžu sledovat/nahrávat jinde něco joného co, tohle by mě totiž hodně nevyhovovalo.
A ještě, jak jsou na tom DVD rekordéry, je nějaký s digitálním tunerem nebo se taky musí napojovat přes ten set top box.
je to prevadec digitalniho signalu na analogovej
vim o dvd prehravaci s dvb-t tunerem, o rekorderu jsem jeste necetl, ale nepochybuju, ze se brzo objevi, existujou ale uz dvb-t tunery s hdd
ohledne dvb-t je spusta kvalifikovanejsich webu a diskuzi, zacit muzes treba na www.digitalnitelevize.cz
diky, já jen když už to tady bylo :o)
Doufám, že ty ostatní fora budou trochu příjemnější než to na TV-freak, tam už jsem to zabalil, nedalo se tam normálně diskutovat :o(
PS: jinak celkem si nedokážu představit využití dvd přehrávače s dvd-t tunerem ???
Díky za info o těch rekordérech, uvažoval jsem o koupi klasického rekordéru, ale když tak o tom přemýšlím, tak kombinace MPEG2 signál – set top box – analogový signál – zachycený DVD opět do MPEG 2 mi přijde joko poměrné dost šílené řešení :o)
nejvetsi vyuziti je asi v tom, ze nemusis mit dve krabice
to je sice pravda, ale jak jsem si to pročítal, tak jestli jsem to pochopil správně, tak si zase musíš vybrat, buď se všichni dívají na DVD nebo na TV.
a ty sis myslel neco jinyho? ze budes mit jeden prijimac a kazdej se bude divat na jinej program?
Lister se chce koukat na Flinstounovi :)
Jo tak jsem pochopil, že set top box funguje, prostě převede digitál signál na analogová pásma a ty si pak naldím na jednotlivých zařízeních, na to jsem se právě ptal hned na začátku.
Ne,tak to neni.1TV = 1STB.Leda rozvest videosignal pripadne signal z modulatoru,ale to by pak vsichni koukali na stejnej program co by byl naladem na STB.
ja to nezkousel s televizi, jen sem mel pujcenej a pripojenej ke kompu a tam to takhle nefunguje, kanaly si volis primo na tom set-top-boxu, na televizi ho nejspis taky naladis na video kanal a uz na boxu budes volit jednotlivy programy
je to jako satelitní přijímač – tzn. přepínáš programy na přijímači
navic ten prehravac umi i divx a xvid
Výrobce????
jsem si to myslel, díky :o)
Jeden přehrávač mám doma :o)
Když už to tady je tak to trošku vužiju. Právě se rozhodujem jak budeme u nás přijímat TV signál.
Jde o to, že kabelovka je u nás scifi, pozemní TV jen základní 4 programy a ještě blbý signál, digitalizace v nedohlednu. Tak hledám řešení. No ale moc jich není.
O2Tv – celekem zajímavá možnost, ale na jednu telefoní linku jen jeden settopbox, což je pro mě nahouby, protože televize budou minimálně 3 + další přijímač bude video. UPS – hodně drahý, nevím zda je možné přidat více přijímačů na jednu parabolu tak, abych si to mohl rozvést do několika TV a jak by to cenově vyšlo DigiTv – dobrá cena, jinak stejný problém jako UPC – potřebuju víc přijímačů. Navíc v nabídce prý není Nova a Prima, což je pro mě nepoužitelný.
Znáte jiné alternativy, jak bych to mohl vyřešit??
O2TV = na tve tel ustředně musí být ADSL2, zatím jen mega města.
DigiTv – Nova a Prima je v nabídce
určitě??? I jejich stránky přiznávají, že jen pomocí pozemního vysílání. Jinak jestli máš vlastní zkušenost tak jak je to s kvalitou přijmu, prý je to občas dost mizerný – hlavně sportovní kanály prý trpí, to bych asi dlouho rozdýchával.
Měl sem doma, a u našich UPC teď asi týden Digi TV Ten příjem je o něco horší – poznat je to fakt asi nejvíc u sportu, Ale dívat se na to dá a věřím, že se časem zlepší. UPC ze začátku měla taky hodně špatný příjem.
myslím, že tak tragický to není, v každém případě jsou u nás nové rozvody a prý to není problém, i na jejich stránkách jsme testem prošli.
a co tak vykaslat na TV? My sme ju doma zrusili a manzelka a deti si toto rozhodnutie len pochvaluju. Ja som si pre istotu jeden televizor nechal v spalni a mam ho napojeny na satelit.
no takže televizi taky máš :o)
No jako satelit s volně šiřitelnýma programama je taky možnost vzhledem k tomu, že mi jde hlavně o ty 4 hlavní + CT24 a CT4 sport a Eurosport tak by to mělo v pohodě jít. Zbytek bych v pohodě oželel. Pokud je tohle všechno na satelitu dostupné ( CT4 myslím jen s kartou, ale to by neměl být problém) tak o tomhle budu taky uvažovat.
bez karty ti pojde len CT24, ostatne len s kartou. Nova na satelite nie je vobec.
blbý :o(
Ne, pokud chceš přímat nějaké vysílání tam musíš mít anténu a je jedno jestli to je analog nebo digitál. Anténa ale může být menší
Ahoj – oživím téma. Co je podle vás klíčový parametr u pokojové DVB T2 antény? Zisk v dBi, filtr LTE, úhel příjmu nebo něco jiného? Přemýšlím o téhle: https://www.alza.cz/…d5612033.htm. Kdyby měl někdo lepší tip, budu rád.
mohu doporučit tuto, velmi dobrá i na DAB rádio příjem
Pokojové antény jsou použitelné jenom v případě silnějšího signálu z jednoho zdroje / vysílače. Protože je v CZ použito pro DVB T2 ne uplně ideálně SFN (většina vysílačů používá stejnou frekvenci pro stejný multiplex), tak může být řešení stabilního příjmu jenom pozvání někoho s kvalitním měřákem, který dle výsledků měření navrhne vhodnou anténu. Nebo použít stejnou anténu, jaká funguje sousedovi :-)
Díky – to už je moc sofistikované :). Anténa je jenom nouzovka pro máti, odešla jí venkovní, tak potřebuju něco na sobotu, aby se mohla dívat na StarDance a nechtěl jsem koupit nějakou kejdu. Koupil jsem ten Philips od Romana a až bude chvíli čas, tak zase dám nějakou venkovní. Díky oběma. R.
To ji nemůžeš na něčem pustit z netu?