• rock

totiž donesl jsem si domů vysněnou Rebu SL. Protože na kolo si ji sám netroufnu dávat (ani na to nemám vybavení), tak mne čeká poslední víkend s Aerosou a po neděli to nechám v servisu nasadit. Teď stojí v pokoji, každou chvíli se k ní přesunu, zacvakám si naprázdno PopLockem nebo potočím nastavením útlumu a vůbec, těším se, až ji projedu …

P.S.: Omlouvám se za zbytečný thread, ale když já mám zase jednou po dlooouhé době z něčeho radost, tak se chci podělit :-) …

0 0
    • Páník  

jj,to znam.taky mam na biku novou vidli,rafky a jeste nejaky drobnosti…bouzel je hnuste,tak to venku bylo jen jednou…nemuzu se dockat az bude odpovidajici pocasi a ja to kolo poradne „provetram“.zatim kolem nej chodim jak hladovej vlk

0 0
      • termit  

taky me sejri pocasi…mam novou lxovou hydru a vzduchovyho blacka a ackoliv sem uz na chvili vyrazil, tak to otestovany moc nemam a tesim se na zdibec lepsi pocas…zatim jsem na ledu nasbiral jen dva pady, takze me to moc nenadchlo…

0 0
    • miche  

Hm a co mam rikat ja, ve sklepe mi stoji novej Trance 3 od Gianta a musim jezdit na zimakovi :-( Co nabrecim :-)))

0 0
      • dieegoo  

tak to mi ho muzes zatim pujcit, ja bych to pocasi venku kuli tomuhle kolu klidne prekousl :)

0 0
        • miche  

me nevadi zima (od toho mam zimaka), ale ta sul by vadila …

0 0
          • libi  

nechapu zimaky, to je jak mit dve auta a z toho jedno by bylo na zimu (u vetreranu bych to pochopil). myslim ze tomu kolu tolik ta sul teda neublizi, staci provadet normalni udrzbu a obcas to umejt, nebo mit ochranou vrstvu blata÷))

0 0
            • PietroUL  

Při běžný údržbě ublíží sůl asi jenom esteticky. Flekatá korunka vidlice, vodítko přehazky, pružiny na véčkách … tohle mi docela vadí, ale pořád to neni důvod, abych si pořizoval zimáka.

0 0
            • rock  

Audi na cestu do práce, Lotus na víkendové hraní a Range Rover , když bych předpokládal, že sjedu z asfaltky. Představit si to umím, ale realizovat v takové formě, abych z toh měl radost už ne :-( …

0 0
            • JSt  

ja zimaka docela chapu. poridil sem nove kolo a co se starym? prodat kolo, se kterym sem toho tolik prozil? nikdy! :) tak povysilo na zimaka/bahnaka. aspon muzu stale porovnavat o kolik sem si polepsil :)

0 0
              • senožrout  

Já mám zimáka kombinovaného s cykloturistickým kolem se kterým jezdím v létě „natěžko“ dobrodružný štreky. Na CRX ty bágle nedám, není je tam za co přichytit a tahat ho po všech čertech , vlacích s dalšíma naházenejma kolama na sobě atd se mi taky nechce. A taky tohle kolo až nemusím zas tak hlídat, i když je tam třeba novej XT šaltr. Ale jinak směs starších, ale 100proc. dílů. Takže je to kolo, jako lyže „kameňačky“ na brutálnější akce a na zimu. CRX je na švihy a marathony. No a až si pořídím fulla, tak ten bude na takový to rozkošnický ježdění… :-).

0 0
            • ¨MZ  

Zimák musí být. Když přijedu domu zmrzlej, mokrej tak nemám sebemenší chuť se starat o kolo a mám dost starostí se sebou. Jediná péče o zimáka je občas namazat řetěz. Jinak se ho celou zimu nevšimnu.

0 0
              • miche  

To MZ: presne tak !!! napodobne, ted sem ho byl oplachnout (zimaka) a fuuj teda, dostava to pekne naprdel, takze zimak byla moje jasna volba :-)))))))

0 0
            • Pekáček  

Všechny komponenty se dříve či později v různým stádiu opotřebení nahromadí v krabici, pak se tomu pomůže dodáním třebas rámu a bahník je na světě. Já jsem si na něj „dopřál“ stejný kliky (180mm) a stejnou geometrii rámu, takže mi jízda na něm nedělá problém se zvykáním. A pro jízdu na tajícím sněhu/blátě mám blatníky a lapač-chránič převodů. Vypadá to šíleně, ale funguje to na 100%. Díky tomu je údržba minimální.

0 0
              • JSt  

to moc hrotis :). ja na kolo nesahl celou zimu krome dostelovavani brzd a cca kazdejch 100km namazal retez. takze to tvoje funguje to na 100% bych bral s rezervou. mne to funguje na 100% i bez takovych „opicek“.

0 0
                • JSt  

ja uvazoval jen snih, do blata to asi bude mit vetsi prinos ;)

0 0
                  • Pekáček  

To je jasný, že kdyby bylo deset pod nulou, vytáhl bych letňáka. Do týhle oblevy, kde se ti mixuje sníh, voda, břečka, štěrk a bláto ti to docela pomůže. To bych chtěl pak tvůj řetěz vidět po 100 kilákách. Tady je foto obou kol: www.bike-forum.cz/…14171152.jpg

0 0
                    • JSt  

retez na zimaku vubec neresim – furt puvodni protazenej skoro o 3mm O:-). ono jsou vsechny casti pohonu potazeny takovym cernym mazlavym sajrajtem, ze lip promazany to snad ani byt nemuze :)

0 0
                      • ¨MZ  

Jo řetěz jsem na zimáku nedávno měnil. Už to blbě řadilo a naměřil jsem na něm 136–137mm :-)

0 0
                        • JSt  

mne kdyz to blbe radilo, ze byl retez dlouhy, tak sem mu vzal par clanku a pohoda :-p. vymena retezu = vymena kazety a prevodniku = zbytecne moc penez.

0 0
                    • lubos  

co je to za zadni blatnik ?

0 0
                      • Pekáček  

To je normoš blatník na sedlovku a to druhý je kus nějakýho blatníku, asi předního obyčejnýho. Nahoře u véček je jen zasunutý mezi vidlice a dole, protože tam Duratec nemá navařenou vzpěru, ho drží držák na zámek :o)

0 0
                        • lubos  

z boku to vypadalo jako high-end novej typ very-cool blatniku. :)

0 0
                    • libi  

huh, tak tohle mi hlava fakt nebere. dyt sou skoro stejny, to muzes na „letnaka“ dat na zimu akorat blatniky. jako chapu pouziti starejch komponentu, ale kdyz uz tak postavim neco jinaciho nez uz mam. treba fulla

0 0
                      • Pekáček  

Fulla až někdy jindy. Trochu jsem se z něj vyléčil. Kdybys viděl zblízka stav součástek, nepřišly by ti ty bajky stejný :o)

0 0
                        • libi  

no jako jasne ze stav bude mozna trochu horsi, ale mam kolo aby jezdilo a co se znici/opotrebuje tak vymenim. proste me by sr..o ze mam doma lepsi kolo, ale nejezdim na nem celej rok aby se neopotrebovalo.

0 0
                          • Pekáček  

Ale houby, prostě lepší kolo je na maratony a léto, horší je na bahno a marast jako je teď. Neřeš to, každýmu vyhovuje něco jinýho.

0 0
      • honzarb  

no, ve sklepe bych ho moc nenechaval…

0 0
    • Volf  

Radost je pochopitelná. Jen bych časem chtěl vědět jestli to bude stejný jako u mně, protože jsem si pořídil svého času vysněnýho Blacka místo Suntour XCP-D. No a po ňáký době jsem měl dojem, že to zase až tak velkej rozdíl není.Ale je to asi o tom, že na lepší se líp zvyká.

0 0
    • ¨MZ  

Já mám zase na kole dva dny nový rám Duratec sonix. zatím jsem na něm asi dvacetkrát přejel betonový dvorek a tak třikrát denně se na něj chodím koukat.

0 0
    • pitelboy  

ja myslim, ze na to doma naradi mas. staci ti pilka na zelezo a neco cim vybouchas misku hlavoveho slozeni (treba srouboval a kladivo) ..

0 0
      • rock  

… a ruce, z nichž jedna není levá :-) …

0 0
      • McBlacky  

můžeš mi sdělit proč by vybouchával hlavový složení když měníš vidli? to je zase pěkná hovadina…

0 0
        • Radek Broz  

Podle me myslel ten spodni krouzek, co je narazenej na sloupku vidlice.

0 0
          • McBlacky  

to všem není vybouchat… stačí rejpnout šroubovákem a je to :)

0 0
            • libi  

huh, tak to teda zase ne, ja musel bouchat

0 0
            • Radek Broz  

Jak kdy – nekdy je potreba zlehka klepnout. Kazdopadne na to nic extra nepotrebuje.

0 0
            • lubos  

Nekdy se musi nahrivat v plameni aby to slo dolu.

0 0
            • rock  

Když jsem to dělal minule, tak to byla asi hodinová agónie :-) s kladivem a dřevěným hranolkem (abych to šoubovákem nezlikvidoval) … uznávám, že to bylo poprvé a nevěděl jsem přesně, co od toho čekat, nicméně od „rejpnutí šroubovákem“ se to dost lišilo …

0 0
            • Lister  

ták já musel tuhle spodní misku taky vybouchat – šroubovák+kladivo, a když jsem ji chtěl narazit na novou vidlu, tak jsem ani po hodině neuspěl, tak jsem to hodil na záda do báglu a vzal to do servisu, měl to asi tak za 30s hotový a chtěl za to něco kolem 10Kč, tak proč se trápit :o)

0 0
            • cabbage  

proc sroubovak? me na to(sundavani krouzku z vidle) stacili jen nehty…;)

0 0
              • lubos  

Kdyz je ocelovy krk a ocelovy krouzek a jezdi se s tim v zime, tak to nechtej davat dolu pak … fakt.

0 0
              • Jogador  

Jo, u Tory i Recona stačí prsty, z Gili RST to nešlo dolu ani majzlíkem, a ze skareba tak středně, ale jen rukou teda ne:)

0 0
            • McBlacky  

tak abych se přiznal tak na zimáku se mi nepovedlo tu misku dát až k vidli, je mezi tím cca 5mm mezera. Nepomohly ani opakovaně schody a jiný prasárny, drží tak to neřeším. Na jinou vidli jsem to zase normálně nandal a i dole u korunky se to protáčí no a na třetí jsem to dolů nabouchal a vyndavat to nehodlám :) je to kus od kusu, setinka sem setinka tam a je z toho *******. Krk není dobrý brousit a ta miska je ******** tvrdá že pilníkem si říct nedá :)

0 0
    • chupas  

ja uz na „vanoce“ cekam pres 2 mesice a jak to tak za okny vypada jeste je o mesic musim posunout. koukat na vidli se mi nechce. a zaruka by odtekla jak voda.

0 0
    • Lister  

Jsme na tom podobně, právě sedím u kompu, koukám na b-f a u nohou mi spojeně leží nový rám :o) Na rozdíl od tebe jsem se rozhodl pořídit si konečně pořádný nářadí a udělám si ně něm všechno sám, teda až na nalisování hlavovky, to je jediný co nechám na servisu.

0 0
      • Radek Broz  

Jakej? Ja stale cekam:o( Ale uz jsem namontoval novou brzdu a valej se mi tu Crank Bros. pedaly.

0 0
        • Lister  

tenhle:www.rockmachine.cz/…ild_big.html už jsem to tay napsal tolikrát, že už při psání toho předchozího příspěvku jsem si připadal trochu blbě, že to tady furt vytrubuju :o)))

0 0
          • Radek Broz  

Tu resis v posledni dobe tolik nakupu ruznejch biku i aut, ze jsem ztratil prehled;-)

0 0
            • Lister  

Náhodou zase tolik toho nebylo, ale když už, tak nakupuju ve velkým :o))))

Já jsem strašně nerozhodnej, takže než si něco vyberu, tak se to 10× změní, tenhle rám měl být původně RB, ale pak jsem si řekl, že ušetřím těch 5 litrů rozdílu proti CR1500 v metalíze a teď to můžu vrazit do ostatních komponentů. Přišlo mi to jako rozumný rešení. Navíc RB je masovka :o)))))

0 0
          • grafik  

no to je prave chyba, po tech vsech tvych bikeforackych peripetiich jsem cekal kdy se pochlubis a kdybych nebyl nahodou nezavital do tohoto threadu tak sem to prosvih :)

0 0
            • Lister  

Když jsem viděl letošní nabídku RM, tak mě těch peněz najednou přišlo líto, dávat tolik do HT, i když bylo by prima mít RB, ale jak jsem psal ušetřil jsem 5tis tak to nakonec můžu vrazit jinam, nebo to schovat jako základ na fulla, což mi přijde asi jako nejlepší variatna :o)

0 0
          • Lance  

hodne moc se mi libi HT:)

0 0
        • goofy  

Co budes mit za ram? Tipuju zase RB. ;o)

0 0
    • Roman  

A s kým jiným by ses poděloval, přeci bys to nevykládal cizím lidem :o)

0 0
    • Marky  

Mne Vánoce teprve čekají. Brzy půjdu po mateřské do práce a první, co udělám, koupím si celýho novýho bikea. Ten současný bike je zděděný po mé drahé polovičce a je strašně velký, rám 22 na výšku 178 cm. Takže se těch vánoc nemůžu dočkat. Ale menší radost si do té doby přece jen udělám, hodlám přejít na spd.

0 0
    • pos3k  

to chapu, me se valel duke xc u turn kdysi skoro rok v pokoji :-) (cekal jsem na penizky na ram)

dalsi vanoce – prvni jizda :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.