Jezdíte je nekdo? Rozhoduju se mezi temahle a XTckama. A nevim… :-( Zajimalo by me hlavne jak je to s loziskama, pze Kuryr ma s megaexem problemy. U XT jsou zase mekky pily… Dik
Jezdíte je nekdo? Rozhoduju se mezi temahle a XTckama. A nevim… :-( Zajimalo by me hlavne jak je to s loziskama, pze Kuryr ma s megaexem problemy. U XT jsou zase mekky pily… Dik
Anketa: co byste vybrali?
Jo, mezi tema dvema se taky rozhoduju a jeste mam v merku Race Face Evolve X-type. A zatim se klonim k tem RF. Ale zkusenosti by me taky zajimaly
mam ty raceface a maximalni spokojenost…je to tuhe a navic to super vypada :)
No to je me zde oldBF particka. Me zustalo na na kolech bezproblémové XTkliky. Zadne povolovani lozisek atd. Spise to ojeti prevodniku. No ale letos davam baby limit do 2000km. Takze jsem v poho. Co Dafe to mozna s bambinama dame?
myslim, ze neni…datum..
no to ne, spis takovy muj momentalni vyjev pri otevreni BF. Vzpominka na kecani o kolech pred lety. Neni potreba dal resit.
bych radsi ty XT a nebo Race Face, preci jenom ty loziska u FSA nic moc :-( a nejonom Kuryr s tim ma problem…
No nemám zrovna Afterburner, ale v polovině dubna si pojedu už pro třetí ložiska, takže FSA nemohu doporučit.
Covece ja ty loziska furt dotahoval a dotahoval a ted uz to drzi bez vule :)
Já už sem dostal, ňáký lepčí a stejně šly sr..
Menis jenom loziska, nebo celej stred?
No měnim to celý, jediný co zůstává sou kliky s integrovanou osou. Kolik na nich máš nalítáno ?
asi 4500km uz mi jedno lozisko i vyrezlo. Vycistil jsem ho a jezdim dal. Kdyz se mi tam udela staci kliky dotahnout a jezdim dal bez vule. Ty loziska by se mely dat koupit naky doma mam.
Co máš doma za ložiska ? Právě mám za to, že je to atyp a SKF je nemá. Jinak 4,5 je dost a metoda utahování mi přinesla pouze menší vakl.
Myslim ze jedno je SKF.
Ale nezkousel jsem ho tam davat. Podle suplery ma ale stejny rozmer.
Nema, skf je o 0.5mm sirsi a jine nedela, ale funguje taky – teda mluvim o loziscich v LX, jestli je to stejny u FSA, tezko rict.
Ja myslim ze ty loziska prave stejny nejsou. V FSA je lozisko napresovane v misce a pres nej plastova krytka s tesnenim. Zajimave je ze ta plastova krytka zakryje to lozisko i zespoda. Myslim tim celej vnitrni prstenec loziska, takze kontakt s osou je pres tu plastovou krytku. Nedotyka se u shimana ten spodni prstenec loziska primo osy? Doufam ze jsem to napsal srozumitelne :)
Ne, stejne je to u Shimana.
Musis to dotahnout poradne. Neboj se oni se pak chvili toceji vic ztuha, ale brzo se to rozchodi. Nic vic nez lozisko pokazit nemuzes :)
To sice ano, ale dyš už v tom začne chrastit, tak tomu není pomoci. SKF, eště pořešim dyštak nahoď rozměr ze šuplery.
A co kompatibilita? Nejsou ty misky s ložiskama kompatibilní? Někde jsem slyšel, že Shimano s FSA jde zaměnit, no nevím, chtělo by to zkusit. A ještě dotaz, i u druhých klik XT mám dost zaleštěnou osu jen pod pravým ložiskem, stává se vám to taky? Snad se to tam neprotáčí.
Mel jsem to u LX, tipnul bych, ze se to tam protacelo.
Abyste to nehledali v historii ;o) www.bike-forum.cz/…/big/800.jpg Ale což, kluzné ložisko taky ložisko, nééé?
Mne z toho slezl dokonce ten tvrdochrom…
No tak to je humáč. Nemáš foto?
Az je budu sundavat, abych vymenil druhy lozisko. Ted se zimaka stitim dotknout – nemyl jsem ho od listopadu.
tak jak to tady čtu, tak jsem rád, že mám 4hran, po 15 tisicích se to pořád točí a vakl nemá žádný a to je jen obyč deore :o) Se mi moooooc líbili V-drive, ale asi si nechám zajít chuť :o(
Mám na FSA V-drive najeto přes 2000km a zatím v pohodě…
Ten vakl není jen tak poznat, ale po 4tis se ozvi.
Myslim ze kompatibilni se Shimanem je jen Race Face mozna Truvativ obavam se ze zrovna FSA ne :(
Cerny kliky se zachvili okopou a budou pekne sviti rejhy. Vzal bych XT a postupne az uhynou vymenil prevodniky za neco jinyho. Co se tyce stredu, tak vymenit jen loziska – koupit SKF s labirintovym tesnenim.
ok, tak nahoď ten rozměr pls !
Pripominam, ze je o 0,5mm sirsi, ale narvat tam jde. Hlavne je ale poradne utesneny a vevnitr je vazelina a je to SKF…
A nesel by domecek na lozisko na soustruhu o toho 0,5mm prohloubit?
To nengí domečkem, protože nelisuješ ložiska přímo do domečku.
To není domečkem, protože nelisuješ ložiska přímo do domečku.
Ale je, ta duralova miska je proste v tomhle pripade domecek.
Asi jo, nezkousel jsem, nemam doma soustruh.
Tak to mě vyjde na 180,– takže se dá říct, že za pokus nic nedám ;-)
Tyhle loziska by mozna neco mohly vydrzet :)
hmmm, tolik bycH nedal ani za kliky…
Do toho bych šel.
Šel bych do XT. Baví mě jak každej píše že maj kliky měkky pily. Když ksou extrémně tvrdý tak můžeš po pár km měnit rětězy a kazety jak na běžícím páse. Je třeba najít nějaký kompromis. Proto si myslím že XT je dobrá volba.
Pán si dělá legraci.
No, ja myslim, ze hlinik nikdy nebude extremne tvrdy, kdyz je retez z ocele.
To nemyslis vazne, ze ne ? Sice bych sel opet do XT, ale ty pily jsou hrozny (prostredni pila vydrzela 3500km). Takze i kdyby to vice nicilo retezy, tak po 2–3 retezech za 380 Kc davat 1200 Kc za prevodnik mi prijde horsi.
Hliník?
Humpolec? Tleskac? :)
FSA nebrat. Vše je lepší…
Zajímavá stránka – výměna (údržba) ložisek www.rothar.com/…rvice_bb.htm
MOžná blbá otázka, ale fakt tápu…
Jakej je rozdíl mezi Hollowtech 2 a MegaExo?
velky :-)
HT2 má shimano patentované, tak to museli u FSA udělat trochu jinak, ale v podstatě je to to samé :D
ty ses pták…ve mě hrklo:D takže na rám, kam se daj namontovat HT2, tak dám vklidu MegaExo!?:) A spolehlivost je a to jak?
Po pěti letech stále aktuální ! HM…úspěch.
co to meleš?
se podívej na co odpovídám ty chytráku
ted ses tu za vola:D škoda, že se ti můžu vysmát jen přes počítač:D
ty seš taky dobrej ***** xD xD xD