Ahoj.Chci si koupit Mtb pevný rám do 15 000 Kč.Měl by to být rám na závodní pužití.Doporučili by jste mi prosím nějaký rám?Měl by mít tyto hlavní specifika: ve velikostech 17 nebo 18 palců, měl by mít navářky na véčka, lehounký.Díky moc.
Ahoj.Chci si koupit Mtb pevný rám do 15 000 Kč.Měl by to být rám na závodní pužití.Doporučili by jste mi prosím nějaký rám?Měl by mít tyto hlavní specifika: ve velikostech 17 nebo 18 palců, měl by mít navářky na véčka, lehounký.Díky moc.
Jeste si neco priplat a muzes mit tohle: kupkolo.cz/product_info.php?cPath=64&products_id=1623
To je na mě moc velký…
podle mne hodne zajimavy… www.kolokram.cz/…uct_info.php?…
Nebylo by lepší Rb Cr 1300??
cim?
a cim je lepsi tenhle?
zrovna ten no saint mi prijde jako ukazkovej priklad ramu(pripadne kola) ktery nikdo nema(nebo aspon se tady tim nechlubil),ale skoro vsichni uz vime ze je to dobra volba:-)
vim o lidech, ktery ho maj a jsou s nim spokojeny. Vaha odpovida. Ne presne na gram, ale ne na pul kila jako u RB. Moc chvaly na CR1300 jsem taky nezaznamenal. Koneckonců je mi to jedno, jen jsem to navrhl jako zajimavou moznost a tou si myslim, ze ten ram je.
a to asi jo. mne jenom prijde designove podobne napaditej asi jako merida.ale to konec koncu neni uz moje vec.
A co takhle Cube??
Tim, ze je osklivej?
neprisel sem na nic cim by bylo…
Já také ne.
A nebo jeste nejakyho Durateca. treba www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…
Durateca nechci..
vyrazujes jednu z mala rozumnejch moznosti,proc?
Taky by mě zajímalo proč nechceš durateca?:o)jsou super
Rámy Duratec jsou hodně těžký.., Ale líbil bi si me ten karbonovej, nevíte kolik stojí??
hele co se ti nelibi na vaze 1400g?to je těžký?:-OTak to mas přehnané nároky, ten carbon je asi o 20 gramů lehčí než sonix a neni to celej carbon, je spojovanej hlínou a stoji asi tušim 25000,– takže trochu přes míru:o)
u duratecu bude 1400g vaha u nejakyho surovyho Ska bez niceho.
Podle mě je to taky u surového rámu bez laku..ten karbonovej je hezoučkej…
A co GT Zaskar Team? Za 13000Kč. Ale jinak ten Superior je pěknej.
GT nemá návařky na véčka a superior je moc velkej…
Proc velkej? Nedelaji jenom jednu velikost…
pisou 16,5" a 20".
16,5" je malý a 20" je velký…Škoda.., ale rám je opravdu pěknej..:-)
Byly i 18,5", ale uz nejsou stejne zadny. Prej…
A kolik váží ten tvůj rám??
Velikost 19,7" ma cca 1,7kg.
Tak to je slušný, ale já bych chtěl nějakej rám kterej má pod 1,5 kg..
Ten ram je ale 2 roky stary, ted bude Sonix o neco lehci. Myslim, ze by ses na tech 1,5kg mohl dostat v nejake mensi velikosti uplne v klidu.
Je to těžký rozhodování…A co takhle te RM Explosion??To bych si mohl koupit i kotoučovky..
Kup si Marin Pine Mountain, stoji 10 000 Kc. A na kotoucovky ti zbyde taky…
jj, ten Marin je vážně povedenej
Ale v USA se uz asi nedela, co?
Podle mě to bude Taiwan..
A co ta tvoje Kona?Jsi s ní spokojenej??Kolik váží ten rám?
Váhu fakt nevim, ale rám je super, teda až na ty zářezy, co se mi na něm povedly:-D..jinak mám dokonce pocit, že tady v bazaru jedna Kula zrovna je, tak se potom koukni.
jj Díky
aha, teď se dívám, že to chceš do 1500g, ale tak rám je to pěknej:-)
A co říkáš na tohle?? www.maxcursor.cz/index.php?… Líbí se mi ten SOFT MACHINE.
Za ty prachy to podle me nestoji. Treba ten full nahore vypada jako Spyder.
Jn, ale na druhou stranu na tom máš napsaný Cinelli:-) Každopádně vím, že je to trochu mimo, ale pro mě je jednoznačný favorit tohle: www.konaworld.com/…REME_med.jpg
A kolik stojí??
No ono se to dost liší:-D v USA to je v přepočtu na koruny kolem 14000 a čím blíž k nám tak cena roste:-)) ve VB to je asi 28000 a u nás se to bojím odhadnout:-D takže kdyby to náhodou někdo ze zde přítomných věděl se s tím:-)
To je moc…
Tak jsem se ptal dodavatele a stojí 19 700 Kč.
To je moc…Objednal jsem si Author Introvert 06. :-)
Velky, hehe, prej velky, ja se asi zcvoknu :) Btw. to az za pul roku vyrostes budes kupovat novej ram za 15 klacku ?
To vis no, kazdej neni takovy pako jako ty, ze tak extreme vyroste:)
a to nevis ze sem zas vyrostl, tak ze tedka to koštuje 193 ;),tedka uz to teda vis no :)
A proč nechceš kotoučovky? Nebo je to tajný?
zeby tradicni predstava Veckaru o servisu, udrzbe, vaze, zbytecnosti a u tech zaostalejsich prelitavani riditek?;)
Dneska je možný všechno…
odkud jsi pripojenej?ne z ČR vid?:-)
Jo kotoučovky bych bych bral, ale nedávno jsem si koupil nový Avidy SD 7 a kotoučovky jsou hrozně drahý..
Tak to je docela smutné.
Taky přemýšlím o Rb Cr 13000, ale nevím jak je na tom s váhou..
jestli chces lehouckej,tak blbe.
Jaký zkušenosti máte s KHS ALite Team????
To má segra a zatim dobrý, ale ona na tom pozna tak jestli je to rám:) Já bych rozhodně doporuči Duratec Sonix
Moznost je treba taky XCR od Svorady… ale zadnou zkusenost s nim nemam:-)
Katastrofa od RM a ještě hooodně ušetříš :o)
aha tak ten asi neprojde kvůli těm navářkám :o(
neboj,my ho tady jeste presvedcime ze chce rovnou i kotouce. ps:me se dneska nechce vubec premyslet..,kde je k manmi levne ram catastrophe?
Jo to by byl dobrý nápad…Jedna z možností..
a taky: www.bike-forum.cz/…m/294404.jpg
A co říkate na ten RM Explosion?To bych si mohl koupit i kotoučovky né..
Mě přijde divné,že je tam tolik karbonu na takovou cenu. Co vám?
mě to divný nepřijde, jen to ukazuje, že ostatní firmy vyrábějící na Tchajwanu a schovávající se za „velkou značku“ jen prodávají za přemrštěný ceny :o)
Musíš si uvědomit, že zrovna v případě Explosiona je karbon kombinovaný s lenvějším duralem, pokud jde o Katastrofu, tak tam ta cena už tak mimo není.
Bůhví co to je za karbon. Tam určitě místo karbonovýho vlákna bude skelný vlákno. Ne? To by chtělo rozříznout a kouknout se na to.
Tak pak dej vedet :)
:-D
Ten rám je, ale celkově pěknej ta bílá se líbí.. Zajímalo by mě kolik váží… Nebo ten novej rám RM nevím jak se jmenuje, ale viděl jsem ho ve velu váží nějak 1200g u velikosti 16,5", závodí na něm RM Team (takovej červenej).Nevíte někdo kolik stojí?
Ten červený jsem někde viděl, název nevím ale cena byla do těch 15 tis určitě. Jinak rám co jsem si koupil já váží ve velikosti 18 1580gr, a to je jeden za základnějších, ten Explosion by na tom mohl být podobně.
PS: jen nevím jestli Explosiona ještě seženeš, vypadá to že se po RM rámech letos zaprášilo a už jsou dost probraný, jsem rád, že jsem jeden urval pro sebe :o)
Fakt?Tak snad je ještě vyrábí…
kupoval sem ho ted nedavno pro moju a bylo to myslim uz skoro posledni co byly…ale je to v 18tce a je to krasavec…nevazil sem ho, zatim mi visi na servisu, ale co sem ho mel v ruce tak si myslim ze ta vaha bude slusna…a zaty prachy…ale nevim jestli este budou…
A jakej rám si koupil ty?
Koukni do jeho profilu ;-)
jj už jsem se kouknul.. Pěkné RM.. :-)
detaily uživatele – foto bajků uživatelel a seš tam :o)))))
Jsi s tím RM spokojen?Má asi stejnou geometrii jako ten Explosion žijo?
neni na tom stejne. je o hodne tezsi. o cca 200g
V soucasny dobe bych bral neco z: MARIN PineMountain www.marinbikes.cz/…ntain_fx.htm GT Zaskar (Expert se dela s navarkama na V) www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… DURATEC Sinix CX3 www.duratec.cz/index.php?… SUPERIOR XP960 kupkolo.cz/product_info.php?cPath=64&products_id=861
DO 15000? Aj do 10000 se vojdes..co takhle merida matts pro 2006 anebo neco od rockmachine
Kolik, ale ty RM váží??
Jaký kotoučovky by jste mi doporučily??V kotoučovkách se vůbec neviznam…zatím jsem na nich jel jen jednou a to byli Xt.Hlavně aby byli lehký…
sorry, teďka už sem to nevydržel, ale ta čeština, no to je děs :), ja na to sice moc nehraju, ale aspon nakej zaklad to chce :) tak se na to kdyžtak koukni jo ;)
Tak dobře někdy se na to mrknu!?! :-)Radši mi poraď s rámem…
Co říkáte na tohle?? www.maxcursor.cz/index.php?… Máte s těmito rámy někdo nějaké skušenosti?? Líbil by se mi ten SOFT MACHINE, stojí 15 000 Kč.
Já si snad ten nový rám koupím taky:-DDD teď jsem objevil ještě tohle: www.bicy.cz/katalog/?…
To vypadá hodně slušně…
Ja jsem zkousel asi mesic Spyder Easton UL – ve velikosti 18" by se mohl vejit i do tech 1500g. Vytknul bych mu jen horsi lak, ale zase je relativne levny. Nebo bych treba zkusil FRM Escape, ten by mel byt za cca 8500,– Kc, jenze bude tezsi nez 1500g nebo 8 HP, ale ten bude zase o neco drazsi ( o 3–4 tisice): www.frmbike.de/…uct_info.php?… Podle me by ale nejlepsi varianta byl tady uz navrzeny RB 1300 :)
To FRM vypadá slušně, ale ty rámy nejsou moc kvalitní..kamarád ho měl (ten nejvyšší model) a pěkně mu rupnul..
Rupnout může všechno…
To jo..Nevíš jak jsou na tom rámy Pells??(ty hliníkové)
Nevim, ale dost se mě líbí. Já bych na kole karbon nechtěl. Člověk občas lehne a karbon by to nemusel rozdýchat. Na toto není stavěný.
Já jsem, ale nikde nenašel váhy těch rámů Pells :-(
Musím tě zklamat rámy nejsou a ani nebudou. Sháním jinou značku.
To nevadí já jsem si už objednal rám Author Introvert ve velikosti 19".Váží 1550g, letos ho dělaj z materiálu EASTON!
jj neni nad dobry material :-) Hlinik uz neni co byval, si asi jel do Humpolce kouknout do krematoria… :-D
Cože???Proč do krematoria? :-)
schoří ti pod zadkem
no aby videl do ceho jde :-)
si asi= asi (si zbylo bo prvnim asi), si asi neni tedy jsi asi
a vcil mudruj
Hmm.tak to jo..No uvidíme..
Kouknul bych eště po Spyderu, ten Easton Scandium s karbonovejma vzpěrama je pěknej, píšou u něj váhu myslim 1390g a stojí 15990,–
jestli sem se dobre dival tak to tu jeste nezaznelo…ale pro me perfektne zpracovany lehky ram na xc= SCOTT
ale tech variant je fakt moc, treba ramy rockmachinu jsou moc pekne za moc pekne prachy
A Scott rámy se prodávají i nějaké nižší řady než Scale 10 nebo co to tam mají?? Jsem ještě nikde neviděl…když tak hoď nějakej link
aha, jsem to vždycky nějak přehlídl:-) díky
A co Trek 8500 za 12000 Kč?Ale to bys tam musel dát kotoučovky… www.trek-bikes.cz/index.php?…
jj, hodně lidí to vozí a říká že je dost kvalita…Mě osobně tyhle rámy (trek) moc neříkaj.
A co takhle tenhle rám???? www.bike-forum.cz/…se_biky.html?… Co říkáte na rámy Pells (myslím ty hliníkové za solidní cenu)
asi nebude špatný, ale osobně bych na rámu Pells jezdit nechtěl, na komponentech mi to nevadí, ale rám bych nebral, sice budu vypadat jak snob, ale je to tak :o)
Máš k tomu nějaký dobrý důvod?
ne jen ten snobský :o)))))))
Jsi s tím tvým RM spokojen?
no na to je brzo, naježděno asi 30 km :o)
Ale oproti tomu co jsem měl předtím tak rozhodně pokrok ( ale to by bylo skoro všechno) Je rozhodně lehčí, je nesrovnatelně tužší, má lepší geometrii – velmi dobře ovladatelný, ale přitom klidný kolo, bohužel je ale taky výrazně tvrdší – i když někteří tvrdí, že řešit komfort u HT je blbost, tak tohle jsem cítil hned, rozdíl oproti oceli je fakt hodně cítit.
Takže myslíš že je dobrý i na závody?
nevidím problém, je to klasická XC geometrie…
Myslím že si koupím buďto RM Explosion nebo Pells Razzer elite či něco takovýho…plus lehounké kola eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=3703&kat=1167&trideni=ID_KAT&pocet=10&PHPSESSID=0e68589557c5125a715d134ee54ff13a To by měl být pěkný a lehounký bike..ještě tam dam Přehzku Sram X-0 a řazení X-0.
Pto to RM ti ale doporučím minimálně 100mm vidlu, se 100 se chová dobře, se 120 ještě líp, na 90 ale trošku divně.
Tak to si teda radši koupim ten Pells, protože já mam vidli Manitou Skareb 80 mm.Ten pells je taky hezoučkej..radši jim, ale zavolam kolik ten rám váží..
jezdit 80mm na MTB.....hmmmm.......nerozumné :o? :o)))))))))))))
Podle toho, co vybírá za komponenty (viz. kola, X-0, co nejlehčí rám…) tak to bude asi na chrtění. To mu bude 80 stačit.
jsem si to taky kdysi myslel :o)
Ale ty přece nechrtíš, nebo jsi začal? :-)
fuj, nestraš, já jsem spokojeně skončil :o)))))
no, počkej ty jezdíš na RM na deore a k pellsu máš snobský důvod nejezdit? nic proti, ale nechápu.
Kdybych chtěl HT, tak bych ho asi zkusil.
Kdybych věděl váhy…
Zkus mail.
To jsem už skoušel a oni mi neodepsali jsou to asi tři týdny zpět..
Tak telefon.
Asi to bude nelepší…
Co ty s medium tail?
Ty jsou docela drahé…
to bude určitě nad finanční limit :o)
To jo :-)
Když koupím lehký rám tak to bude chtít lehounká kola…:-)
Sorry, ale ty sou fakt ošklivý, dyž sou na to peníze, radši bych bral něco od Mavicu
čauky, tak novej rám bych vybírala hlavně podle geometrie… Ten tvůj bike v profilu na mě nepůsobí moc chrtím dojmem. No já jezdím Merida mag. Elite se Sidem a posed mi vyhovuje. Dnes bych si s klidným svědomím koupila i ten jejich obyč. HFS rám za 8 tisíc korun. A co že je na tom napsáno Merida… Takže ti asi moc neporadím, bejt tebou bych vytipovala pár rámů (třeba něco od Duratecu, RM, KHS, GT Zaskar, Cube, XCR atd.) a porovnala bych geošku. Třeba RB má na můj vkus příliš krátkou horní rámovou trubku ve srovnání s mojí Meridou… Jinak kola bych stavěla na nábech DT Hugi, ráfky Mavic XC717 nebo taky DT, výplet DT Revolution s Alu niply. To je klasika… Ještě jsem přidala obrázek biku, který se mi prostě líbí. Nevím tedy, komu tady patří, ale to je jedno…-)
:-D takovej mi stoji v predsini taky,akorat neni prelakovanej na cinelli,ale je na nem furt author:-))
V kterým roce dělal Author monostay?
Těžko říct..
chlape,vzdyt je to uplne stejny!akorat author ma vyhodu vymenny patky:-)
Já z fotky nepoznám vlastnosti rámu. :-)
kdybysi znal authora tak uz bys je znal.stejnej material(columbus zonal-myslim:-)) stejne tvarovani trubek.. neni co dadavat.
www.gambacicli.it/…ddissimo.JPG
rikam,je to vision!:-). ps:jo a kde tam vidis monostay?:-) pps:sorry za mistifikaci,ma vymennou patku.
Na té fotce, co dala Jane, to tak vypadá. To, co jsi dal ty, je asi jiný ročník. Aspoň podle jinačího nápisu na horní rámové.
jj,mas pravdu,ten co dala Jane je trosicku jinej(ikdyz monostay se mi tam furt nejak nezda:-)),ma trosku jinou hlavu atd. ale ten co jsem nasel ja,je naprosto identickej!coz je docela zajimavy:-). jeho cena je cca 400 dolaru,coz je tak nejak umerny znacce(za tak obycejny ram). no:-),samotnyho me to docela prekvapilo:-)
jo jo tenhle je fakt hezkej :o)
jj..Ptal jsem se lidí jaký geometrie vozí a došel jsem k závěru že mi bude vyhovovat letošní Author Introvert.A navíc letos ho dělaz z fakt kvalitního materiálu..jinak řečeno dneska jsem si ho byl objednat, ve velikosti 19" bude vážit 1550g což je taky hezký.Kola budu mít tyhle: eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=3703&kat=1167&trideni=ID_KAT&pocet=10&PHPSESSID=abbfce402a1199d93c14d41e25948ccc No a uvidíme jak se to bude chovat v terénu.. :-) Jo a vidlice bude Manitou Skareb comp 05, kterýho bych chtěl vyměnit za Sida (časem).
ps: radeji ho nedavej na vahu :-) 1550 g zni krasne
radeji ho na vahu nedavej :-) 1550 g hezky zni
jj, ale 1350g zní líp…Potom když to křupe tak to nezní pěkně…:-)1550g vyhovuje…
presne tak, odpoledne jsem ti chtel doporucit prave tip na introverta ci egoista (bylo by i na kotoucovky)
Hmm…odpoledne jsem objednaval…snad přijde do čtvrtka…abych ho mohl vést v sobotu na závody…:-)
toz dobre kuchteni (verim ze domecek, osu, smyk mas vyresene)
jj…chlapek u kterýho to objednávám vše potřebné změní…
Na kolik tě to příjde?
rám 10 000, kola 9500, plus nove šaltr buď za 2000 nebo za 4500 ( www.kolokram.cz ), a ještě něco střed a tak…
Prostě čistokrevnej závoďák…
Poslal jsem ti e-mail ohledně Luďkova PELLSu. Co se týká váhy, vydrž do pátku, jedu na nákup a tak se kluků zeptám a dám ti vědět. Rámy Razzer Elite Disk jsou podle stránek pro prodejce skladem.
jj díky
A ještě mi řekněte borci kolik máte za letošek nalítáno????????
Já mam 2000km venku, k tomu trenažer a běžky..
ja porad nechapu, jak to stihate… to nikdo nechodite do prace, do skoly a porad jen slapete?
Já to dělam takhle: chodim do školy (poslední dobou moc ne) a furt jezdim na kole (snažim se), dneska jsem dal 80 km (aspoň něco)…
Luděk na PELLSu něco kolem 400. Na silničce o hodně víc. To výš, dlouho byl sníh.
Oprava: Luděk na PELLSu něco kolem 400. Na silničce o hodně víc. To víš, dlouho byl sníh. za tu hrubku se omlouvám.:-)
jj v pohodě..Já jsem taky kadet..90ka
To jo…Do kopců ještě kvůli sněhu ani nejezdim…Je to, ale dobrý že jsem letos nalítal hodně kilometrů na běžkách..Běžky mam hrozně rád tak aby už zase začalo sněžit..:-)
já jsem koupil Superior XP 920, váha kolem 1500g, cena do 6000. jsem s ním hodně spokojenej. do karbonu bych asi nešel