Dobrý den, prosím vás jsou brzdové destičky na brzdy LX unikátní nebo jsou kompatibilní s jinými typy (XT, XTR)? Já si myslím, že jsou stejný jako na XTRka, ale nejsem si jistý. Děkuji
Dobrý den, prosím vás jsou brzdové destičky na brzdy LX unikátní nebo jsou kompatibilní s jinými typy (XT, XTR)? Já si myslím, že jsou stejný jako na XTRka, ale nejsem si jistý. Děkuji
Co se týče tvaru a použití tak jsou stejné jáko XTR, XT má jiný tvat
Kdyz uz ty XT vozis, tak by jsi mohl vedet, ze vsechny tydle novy Shimana jsou stejny :o)…
To je vsetko rovnake, XTR, XT, LX, Saint, Hone… len su dva typy: resin (polymer) a metal (kovove).
Nechci zakládat novou diskuzi, tak se zeptám tady. Brzo bude potřeba vyměnit destičky u brzd, ale nevím jaký. Je velký rozdíl mezi organickými a metalickými? Ty originál shimano mi nepřijdou nic moc, tak poraďte, který sou lepší. Dík
metalicke su lepsie ale odnesie si to kotuc.
dobre mu tak hajzlovi kulatymu kovovymu
Pri dnesnich cenach,kdy stoji kotouc to co desticky,bych se toho taky vubec nebal.
A ty sintrovany desticky se muzou dat na kazdej kotouc nebo na to musi byt nejak spesl? A nedela to ramus?
Hlavně se vyhni goldfrenům DS-vůbec na lx ani na xt brzdách nebrzdí.
Zatím vybírám mezi těmahle Kool-stopama eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=4179&kat=743&trideni=ID_KAT&pocet=10
a těmahle Goldrenama www.cykloprofi.cz/katalog.php?…
Nebo máš dobrý zkušenosti s jinejma?
No ty koolstopy právě vozím, zatím se zdají být nejlepší, ale popravdě ještě jsem neměl možnost je zkusit po projetí brodů, či na našem místním testovacím kopci.Pak jsem zkoušel fastopy i když ty brzdili o trošičku méně a u testovacího kopce dopadly jak originál juicy7 brzdy, prostě se rožhavili natolik, že stratily brzdnou účinnost pod 50 procent.Originálky od shimana šli tak na 30 na tomto kopci.Ty goldfreny DS nebrzdili vlůbec za čádného stavu a to ani když jsem to rozjel po rovině.A to jsem je zajížděl něco přes 100km.
Dobře, díky za informace. Zkusím teda ty KoolStopy. Snad to bude lepší, než s těma Shimanovskejma. Ty se mi vážně zdaj dost chabý.
už si je zkoušel v brodu nebo za deště, protože by mě zajímalo jak brzdí v mokru, a jestli řvou tak jak ti shitmanovské .
ještě ne, sem to psal, nebyla zatím příležitost.
koolstopy brzdi docela fajn, ale na zadnim jsem menil po jednom tydnu v Dolomitech, je to sice extrem, ale nepamatuji se, ze bych tam jidny tak rychle nejake jine desticky oddelal. A to letos neprselo. Takze koolstop never more.