zdar jake destičky byste mi doporučili na hydraulické kotoučové brzdy deore? zatim mam ty originalni a za sucha to piska a mokra to je jeste horsi.
zdar jake destičky byste mi doporučili na hydraulické kotoučové brzdy deore? zatim mam ty originalni a za sucha to piska a mokra to je jeste horsi.
Mrkni do recenzí – někddo tam opěvuje nějaké destičky goldfren… Neznám, ale za pokus to stojí. Já mám destičky originál Deore (na mechanikách) a nemám s nimi problémy. Nepískají a brzdí taky dobře – za mokra je to ale o dost horší, přiznávám.
Goldfreny jsou do mokra, ne? Aspon me to teda rekli ve ksefte.
Kluci mi doporučili Fastop : bike-forum.cz/forum/271816/368778/forum.html#unread1 Už je mám objednané.., tak uvidíme a napíšu své postřehy.
No nevím, ale že by se dělaly spešl destičky do mokra?? Já Myslel jsem si, že za sucha by měly brzdit všechny a ty kvlitnější i za mokra. Když jsem navíc četl ve starších threadech, že někomu vydrží orihinál destičky Deore jen 300 km, tak mám pocit že tomu vůbec nerozumím.
to je asi blbost – nebo si dal někdo práci a spočítal délku nabržděných kilometrů – to pak asi joooo … Já jsem letos na jaře měnil destičky na mechanikách SH475-který jsou považovaný za turisticko-rekreační, a nakonec jsem dal BBBčka a jsem tedy zatím spokojený-rozdíl oproti originálům Shimano je v dávkování – jsou jedovatější už od začátku – a rozdíl sucho/mokro jsem taky nezaznamenal a to tady mám hodně tras s brodama a bahnem.
já jsem si nakoupil do zásoby originál Deorečka (mám 515tky), tak mi to ještě nějaký čas vydrží. Za sucha si nemůžz ztěžovat, ale za mokra je to bída… A ty zvuky co vydávají… Kolik stojí ty BBBčka popř. kde se dají sehnat???
Ja jsem na Olomoucke 50 probzdil bebecka, tak jsem dal z ****** na predek stary sh-originaly, na kterejch zbyl nakej 1.5mm a najednou brzdej skvele :-) Jinak ty BBBecka stojej kolem 380kc.
nechci rozdmýchat diskuzi o kvalitě e-shopů,ale byl vždy spokojený při všech mých nákup s www.bikezone.cz a tady máš konkrétní odkaz na ty destičky : eshop.bikezone.cz/index.php?switch=katalog&kat=994&trideni=ID_KAT&pocet=10&zacatek=0&sid=daac14d0bdc750e974335215262ba5f7
tyjo, to je asi z vedra .. :))) taky trpíte…
do mokra asi ne, ale některé firmy dělají víc druhů směsí, na agresivnější brždění , nebo na výdrž. Ty první jsou většinou červené. Jak najdu odkazy tak je sem hodím.
Díky všem za info. Asi si budou někteří ťukat na čelo, ale vozím jedny destičky (Deore) už bezmála 3 500 km a zatím v poho. Výrobce uvádí minimální tloušťku 0.9 – ty moje mají tak 0,7, ale brzdí pořát stejně. Prý by na kovovém těle té destičky měly být nějaké výstupky zasahující do samotné brzdné směsy a tedy, když ty destičky sjedeš na určitou úroveň, ty výstupky vylezou a začnou pískat. Tehdy se mají vyměnit. Je to pravda??
Mam velmi dobru skusenost s BBB. Subjektivne sa mi zdaju o trochu lepsie ako cervene Goldfreny, ktore tiez nie su zle. Za mokra piskaju vsetky.
mam BBB a jsou dobre
To lendl a apache6000, takže Deore jsou podle vás horší v porovnámím s Goldfreny a BBB??
Mam BBB v mach.Avidech vzadu, zatim to jsou nejhorsi desky – mel jsem tam uz original Avid, Fastop, Fibrax, Koolstop
To jen dokazuje, že se asi každý musí zařídit podle sebe. Já jsem jezdil jen Deore, a když pominu tu neučínnost v mokru, kde jedu tak 2× za sezónu, tak s nimi nemám problém. Můj názor je takový, že pokud nemáš brzdy dobře zeštelované, tak ti nepomůžou ani pozlacené destičky. Já se v brzdách vrtám co chvíli, ale výsledkem je naprosto spolehlivý a kvalitní výkon.
Právě že se v brzdách vůbec nehrabu, 4 sezony jsem na ne prakticky nesahnul, plaste jezdim stejny tak mam to srovnani různejch desticek alespon pro sebe dost objektivni.Abych se co chvíli v brzdach hrabal aby brzdily, to by me dost otravovalo a sly by do sveta :-))
Deore som nejazdil. Mam XT '05 a s original oblozenim som nemal ziadny problem. Ale stoji skoro 2× tolko co BBB resp. GF a vlastnostami v tom nevidim rozdiel.
bral jsem je poprve zatim jsem na nich najel 200km a brzdi dobre
Jen počkej, Zající!