Měnil sem brzdové desky a teď sem zjistil, že v návodu se píše, že by se mělo při výměně odšroubovat víčko nádržky, což sem neudělal, je to na škodu? Druhý dotaz se týká uchycení destiček, jsou kromě té závlačky zajištěny ještě nějak?
Měnil sem brzdové desky a teď sem zjistil, že v návodu se píše, že by se mělo při výměně odšroubovat víčko nádržky, což sem neudělal, je to na škodu? Druhý dotaz se týká uchycení destiček, jsou kromě té závlačky zajištěny ještě nějak?
Nevim o kterej mluvíš, ale pokud ti neškrtaj, tak nadržku otevírat nemusíš. Ta se otevírá, protže jsou straré destičky sjeté (uzčí) a musí se zatlačit pístky, aby se tam ty nové (širší) vešly. Jinak jistí je akorát ta závlačka.
no právě že sem pístky zatlačil zpátky…
de mi o to, jestli se destička nějak připevňuje i pístku, mám LX 05
Nepřípevňuje! Maximálně to tam drží magnetickou silou (aspoň u mým 525). Přeci jen dva kovi… Jestli jsi zatlačil pístky i bez rozdělání nádržky, tak to nevadí, trochu to jde, hlavně abys to nějak nepoškodil. Nebo je neměl zavzdušnený…
doufám, že sem je nepoškodil, jenom k tomu připevnění, dřív držely na pístku jak přibité, ale teď jsou volnější a při otřesech trochu chrastí…
Tak pístky přejeď trochu magnetem. Je to ze stejnýho materialu jako např. šroubováky. U nich se to taky dělá, aby lépe držely šroubek.
výměna destiček se nerovná hnedka odvzdušnění ( a co takový lankový ) Jsou kromě té závlačky zajištěny ještě nějak . Hmmm kromě špíny asi jen tím co tam dá výrobce ;-)
tak to mi vysvětli, proč mi destičky na třmenu vůbec nedrží a při jízdě chrastí? fakt mě to sere, dřív to nedělalo…
Jak jsem už psal. Každej pístek (zvlášť) lehce přejeď magnetem.
zkoušel sem to, ale bez většího úspěchu
Tak tam lehce kápni sekundový lepidlo. Ale fakt lehce!!! Abys je pak mohl někdy sundat.
Zskus vic roztahnout tu pruzinku co je drzi od sebe…
Ony ty desticky na trmenu ani nijak drzet nemaji.Pokud chrasti, tak zkus napruzit vic to perko........