Potřebuju, prosím, poradit.
Mívám občas problém na začátku jízdy V TEPLE. Nezáleží ani na počtu stupňů Celsia, jako spíš na oteplení oproti předcházejícím dnům.
Stává se to tak do první půl hodinky, hodinky po nasednutí. A to i při pomalé jízdě na lehký převody, kdy se jen zahřívám a fakt jedu co noha nohu mine.
Čas od času se mně začne točit hlava a já radši sesednu. Někdy to přestane, někdy se mně točí čím dál víc, mám silné mžitky před očima a musím si sednout nebo i lehnout si.
Dneska se mně to stalo víckrát, prvně při jízdě na místo srazu (silnice, rovina, lehký převody, pomalá jízda). Viděla jsem už kluky, zastavila na křižovatce a asi dvoje šlápnutí po rozjetí se mně začla točit hlava. Pauza, pohoda. Po asi čtvrt hodině zas, a to bylo silnější než obvykle, dokonce jsem i zvracela. Následující tři hodiny v kopcích v pohodě, bez sebemenších problémů, únavy či závratí.
Mám k vám několik otázek. Mám velmi nízký tlak, může to být v kombinaci s teplem a začátkem zátěže tím? Třeba tím taky někdo trpíte… Je i možný, že nejedu ze začátku „tak pohodově“, bo i při pomalý jízdě mívám tak tu půlhodinku po startu dost vyšší tepy než klesnou. Začnu vozit kvůli pozorování tepák i do terénu, nejen na silnici.
Druhý dotaz mám ohledně doktora. Radši si zajdu příští týden k obvoďákovi, ten mě pravděpodobně pošle na internu, ale bez zátěže asi zjistí prd. Chci se ujistit, že mně nic není a že je to nízkým tlakem. :-) Takže, máte někdo kontakt na opravdu dobrýho sportovního doktora i internistu zároveň někde na pardubicku, hradecku? Případně, mohla bych nějaké vyšetření (EKG?) při zátěži absolvovat i v Casri? Díky za odpovědi.