ERA pro + skareb 80mm ??? váše názory... je 80mm na ERU málo????

16 nepřečtených
  • NavI82

pánové není takdy nějaký majitel ERA (2005 levnější provední… ta měl vydlici 70–100 mm štelovatelnou, takže tam se dá vyzkoušet jestli je to reálné jezdit s 80 mm skarebem…

Poraďte

Dík pánové a dámy ;o)

0 0
    • McBlacky  

dávat na fulla scareba je nahovno. Fulla máš proto abys mohl jet z kopce větší kudlu a to se scarebem je o život, zvlášť pro jedince 80kg+

0 0
    • NavI82  

TO: Blacky

no to máš o XC fullech toršku skreslenou představu … a dle mě je skareb sice už přežitá ale jedna z nej XC vidlic… o čemž svěčí i hojné nasazení v závodech … fula chci proto abych na kole vydržel dýl a bylo to snesitelnější né kvůli rychlosti…

0 0
      • MlokCZ  

Naprosto souhlasím s Blackym, Skareb je na fulla na …

Jestli spíš ty nemáš nějaký iluze o Skarebu. V závodech sice hojně nasazená je, ale nikdy jsem nepochopil proč. Možná je to tím, že hodně lidí vozí na závodech V-čka a má míň než 70kg, pak je Skareb ještě přijatelný. Nebo maj všichni hodně peněz a můžou si dovolit po sezóně Skareba vyhodit, těžko říct.

Já ho půl rok jezdil (necelých 2000km) , mám 70kg a jezdil jsem ho se 160mm kotoučem a hodně jsem vidli šetřil. A jak se ta vidle kroutila, to bylo neuvěřitelný. Se divim, že to přežil.

A přesně jak psal Blacky, na fullu rozbitý pasáže můžeš prolotět mnohem větší rychlostí = velmi rychlá smrt pro Skareba i pro váhy kolem 70kg.

A pak když připočtu extrémní linearitu Skareba = buď chodí každou chvíli na doraz (to mi chodil i na HT, na fullu bych ho asi takhle brzo zrušil) nebo ho musíš hrozně přefoukat, ale to pak může vozit rovnou lehčí a tužší pevnou vidlici.

Na fullu bych Skareba velmi rychle zrušil, když vidim, co si teď dovolim oproti HT se Skarebem.

0 0
      • JMT  

skreslenou predstavu o fullech mas spis ty, blacky sakra vi co rika…uz ma neco najeto…

0 0
        • NavI82  

…nezpochybňuju, že máte všichni hodně najeto, jen jsem možná staromódní a XC je pro mě prostě XC … ale neskrývám, že skareb je měkej jak torzně tak pružinou to je pravda… daň za hmotnost …

no vlstně se Era se skarbem prodávala (100mm) takže to teoreticky nemuselo být tak hrozný (říkám teoreticky) ale každej má jinej vkus …

0 0
          • Gorgov  

jéhe ty ti dali,co? no ale holt maj pravdu, taky sem scareba sezonu měl. Je to přesně tak jak píš Blacky a spol, když fulla, tak to aspoň s kopce napalim, když už musim tahnout to kilo do kopce navic.Teď mam foxe fx a je to jina kava…

0 0
          • JMT  

jesli uz to mas, tak na tom jezdi, jesli to hodlas koupit, tak bych zvazil este moznost koupit treba rebu (vaha podobna, tuhost nesrovnatelna a zdvih stejnej-aspon teda myslim) nepride ze by byl prekazkou zdvih, ale strasne mekka konstrukce

0 0
    • filipes  

Ultrachrti se shodli ze skareb neni ani pro ne. Normalni fullista ti rekne, ze pod 32mm nohy je dneska nesmysl. Kdyz tahas o kilo navic vzadu, tak 200–400 gramu na vidli nehraje roli.

0 0
      • Vrci  

a pár gramů tady a nějaký to deka tůhle, a když už jsme u toho tak pro jistotu ještě tady a máš tak těžkou mrchu, že ji musíš na kopec vozit lanovkou :-)

0 0
        • lubos  

Presne! :) A na druhy strane. Tady neco shodis, tady vymenis, nekde ustrihnes kousicek lanka … a 50tisic pryc a zlomis na prvnim korenu :-)

0 0
        • filipes  

No jo, ziletkar poradnou vidli asi neoceni ;-)

A vubec, nesirte tady paniku 11 kilovymi fully a podobne. Stejne ma Lubos na Rebe 32mm nohy, pritom honi gramy kde se da…

0 0
          • lubos  

Hehe :) … ted nemam. Ted vozim zas bomberu a mam to lehci o 250g :) Ale ty 32mm nohy maji neco do sebe. Ale tak nejak se mi zda na 8–10cm postacujicich 30mm , do 13–14 32mm, a vys pak 36mm. No, 40mm taky, ale to nejsou fully.

A jo! Ja mam lanka s 5cm rezervou. Ne jako blacky :P Ja su umirnenej gramhonic :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.