zdravím, možná to není moc chytrý dotaz, ale prostě mně to napadlo… Jaké jsou hlavní výhody ahead složení proti těm se závitem?
zdravím, možná to není moc chytrý dotaz, ale prostě mně to napadlo… Jaké jsou hlavní výhody ahead složení proti těm se závitem?
Vyhody jsou snad jasny, ale chtel bych upozornit, ze ahead i zavit muzou mit oba jak 1" tak 1 1/8 ". O dalsich rozmerech nemluve:)
nejsou, jinak bych to nepsal…
Tuhost, váha.
jednodussi montaz s minimem naradi
tak ta montáž je jasná, co ještě?
Odpada vecnej problem se strhanejma zavitama na tech matkach, a tudiz vecnej vakl vidle :-)
daleko vetsi moznost vyberu sklonu predstavce
A muzes ho otocit vzhuru nohama:)
Takže ta výhoda spočívá v tom, že si u IHS můžeš kupovat pořád nový a nový představce než konečně trefíš ten správnej, kdežto u závitovýho si jen za pomoci inbusu nastavíš výšku jak se ti zachce. Tak zrovna tohle u IHS za lepší teda rozhodně nepovažuju.
To muzes pomoci podlozek nad a pod predstavcem delat i u aheadu (IHS = integrovane hlavove slozeni). Jako velkou vyhodu u aheadu povazuju to ze drzi, kdyz se utahne teda :)
Vždycky jsem měl za to, že u IHS i u AHead (S-IHS) se používá stejný druh představců – narozdíl od závitového hs. Nebo mi něco uteklo?
Ano. Tak proc vypichujes zrovna IHS ? btw. jestli je S-IHS semi-integrovane hlavko, tak to do te zavorky u aheadu dle me nepatri.
Ach tak. Tedy AHead (IHS a S-IHS). Ani ti nevím, proč vypichuju zrovna IHS, možná proto, že tomu představci je jedno, jestli je hs pod ním integrované nebo semi-integrované.
A normalni A-head je tedy co? Takovy to co vypada jako zavitovy, ale stahuje se predstavcem?
Na závitovým hs jsem ještě u nikoho neviděl jiný představec než dovnitř do krku. Leda na redukci jak mám na zimáku, ale to bych do toho nemíchal.
Jestli pádlista nemyslel tohle www.trinnity.cz/…-dh-prom.jpg
Pádista ale nepíše o závitovém, ale o a-head, které je vně rámu
Koukni se třeba na moje kolo, je to a-head, neni ingrované ani semiintegrované, nemám tam žádnou redukci.
Budiž, asi jsem si naběhl. Tenhle typ osobně řadím k semiintegrovanému, protože to má misky. Napsal jsem to blbě, uznávám.
nejak ti nerozumi :-), ja sem si dycky myslel, ze zavitovy ma taky misky. Neplet sem S_IHS ani IHS, to jsou jen dalsi typy a-headu krome toho klasickyho, proste mas bud a-head nebo zavitovy
:o) ja sem si dycky myslel, ze zavitovy ma taky misky Ono závitový má misky, to je pravda, ale hlavně má závit na vidli :-). Proto se to taky jmenuje závitový a tím se to liší, ne miskama.
proto sem to tam psal :-) si precti ten svuj prispevek :-) :„Tenhle typ osobně řadím k semiintegrovanému, protože to má misky“ na to sem narazel
ironie to byla, potvora jedna :-)
nebo neintegrované
trosku zmatek ne?..:-). Tak napr. kdyz si koupis kolo s a-head a zjistis , ze by se ti lip jelo kdyby byly riditka o cca 5 cm vys, tak jednoduse otocis predstavec (zalezi samo na uhlu predstavce, nejscastejsi je asi u xc 5stupnu(?).) kdezto u toho tvyho zavitovyho bys musel vytahnout o 5 cm celej predstavec z krku vidlice a a to nevypada zrovna moc dobre, navic tuhost bude znatelne taky nekde jinde…
A když si koupíš kolo a zjistíš, že bys potřeboval řídítka o 2cm výš a krk vidle je zařízlý, tak si s tím představcem můžeš tak leda… Kdežto u závitovýho povytáhneš představec o 2 cm a valíš. Asi jsi mě špatně pochopil, neobhajuju závitový hs. Jen mi přišel argument, že u ahead se líp šteluje výška řídítek, trochu z cesty. Ikdyž, v tom původním příspěvku se vlastně nemluvilo o štelování výšky řídítek, ale o větší možnosti výběru sklonu představce, ale u toho už vůbec nechápu, v čem spočívá výhoda.
Vzhled, nizsi hmotnost. Za predpokladu, ze jsi tu idealni polohu uz nalezl.
no s tím sklonem, resp. délkou představce je to docela pochopitelné, ne? Ldyž máš krátký posed, změníš představec, jestli to de i těch závitových, nevím…
Mluvil o sklonu, ne o délce.
tak si projdi e-shopy a najdi mne napr. predstavec pro zavit s delkou 130mm a sklonem 5 stupnu nahoru(je to jen priklad, tak ho nemusis hledat :-))…ja myslim, ze a-head bych nasel urcite.
U závitového představce tě sklon nezajímá. Potřebuješ jen aby dosáhlo do určitého místa, z toho vychází jeho nutné vysunutí z vydlice (dostatečná výška) a délka.
jo,ale vetsina zavitovych predstavcu na silnicnich kolecj je sklonenych dolu a pak kdyz potrebujes mit riditka dost vysoko tak musis mit predstavec vysunutej hooodne vysoko a vypada to uplne blbe a taky se to krouti jak svina, proto je podle me lepsi a-head kde koupis (pokud si nepomuzes otocenim toho stavajiciho) za celekm prijatelnou cenu celej novej predstavec a bude to vypadat daleko lip a rozhodne to bude tuzssi
Ani trošku nechápu, proč by se měly dělat představce pro závitový hlavový složení s různým sklonem, když se může dělat jedinej sklon O st. a výšku poladím vytažením/zasunutím. A pro méně chápavé ještě jednou: Neobhajuju závitové hs, ale zrovna tohle se mi na něm zdá lepší.
viz nad touto otazkou…
A co teprve tohle ;) www.velo-cz.cz/acor/detail.php?…
To je výbava pro sebevraha.
To je výbava pro sebevraha.
vzhledem k tomu, že naprosta vetsina (skoro se mi chce napsat vsechny) MTB je dodavana s predstavecem otocenym nahoru, tak si myslim v tomhle pripade nepomuzes ani nahodou
neprud :-) to byl priklad, tak treba bude chtit riditka o pet cm niz,no.
u horaka uz v podste nekoupis vidli na 1" (krome nejakyho zakl. modelu marzochi)
větší pevnost, tuhost, jednoduchost, bezpečnost-kdysi dávno se mi u klasickýho zcela běžně stávalo, že ten úzký krček představce se uvyklal či rupl.