• McBlacky

potřebuju něco na čem bych jel 200km trophy a týden dovolenou ve Švýcarsku, pak by eventuelně zůstaly jako alternativa na drsnější maratonky v čr místo RRalfů.

takže mělo by to vydržet kamenitý sjezdy, dobře točit šotolinku, vážit okolo 550gr, rozumně jet a mít odolnost proti říznutí :)

ještě mám tajnej tip Geax seddona 2,0 ale ten se u nás asi nedá ani sehnat :(

0 0
    • cabbage  

mischelin hot s.

0 0
    • scret  

no mam Contiky Explorery.. Pekny jsou docela IRC Mythos v kevlaru ta vaha nejspis bude do 600g urcite… Co treba Noby Nic od Schwalbe?

0 0
      • McBlacky  

schwalbe maj moc měkký boky, kdybych se o ně nebál z tohohle důvody tak jedu na Ralfech. Říznout nobyho je stejně snadný jako Ralfa a to nechci riskovat. Boky maj totiž stejně slabý, skoro papírový. na Mythos mrknu, u IRC mě štve a to i u seraca že jsou hrozně úzký, 2,1 je v reálu 1,9 a to je dost málo pohodlí :(

0 0
        • vitan  

hele…mám Mythosa 2,1..a myslím že šířka odpovídá..je to fakt supr univerzálek!!

0 0
        • croscountry  

Máš pravdu. Nobby Nic je výborný, ale má mäkké boky. Do skalnatého terénu nie je. A navyše nie je z tých najlacnejších.

0 0
    • enjoy  

schwalbe smart sam v dratu.pro tebe 2.25".

0 0
    • mara53  

Ritchey Z-MAX 2,1 ..

0 0
      • Meesha  

jedine nejakej WCS. Muj v dratu ma urcite pres 600g a jede jako ze nejede vubec

0 0
    • zac  

co scylly?

0 0
      • jecnak  

Taky jsem to chtel navrhnout, ale moc nejedou. Na druhou stranu pichnout je chce opravdu umelce za riditky.

0 0
        • zac  

pravda ze na asfaltu jsou treba pomaly, ale mel jsem je puceny na krale a s vlastnostma jsem byl vic nez spokojenej, na tom bahne drzely jak pribity!

0 0
      • petebike  

jsem taky pro ne, jelikoz nepojedes na rychlost ale na „dojeti“ vzhledem povrchu tak bych je urcite bral…zatim 0 defektu

0 0
    • Trojci  

Neznám nic lepšího do Alp než Explorery. A teď je mají v dost shopech v kevlaru za nezkutečný peníze!!!

Daj se sehnat okolo 500,– / kus. To se myslím opravdu vyplatí.

0 0
    • MartinXC  

Vertical – maličko těžší, ale docela spolehlivý.

0 0
    • marapara  

WTB Mutanoraptor. Celkem jede, snese i drsnější zacházení, dobře drží.

0 0
    • tulda  

jestli uvažuješ o těch continentalech, je na ně teď sleva kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=66&products_id=1447 mně přišli dneska, sem zvědavej

0 0
      • Haryk  

Za takovýhle pláštíky to je ovšem vypečená cenička…Explorery jezdím a jsou super.

0 0
    • ydaho  

Explorer je nejlepší plášť, kterej sem poznal. Podrží, slušně odvaluje, dobře drží stpu při brždění… to se ti bude hodit :) 2,1 je akorát…

0 0
      • Lister  

vzhledem k té ceně bych byl asi taky pro. Jinak pokud Blacky hledá opravdu držák, tak bych vzal IRC – asi 3 roky jsem jezdil Notosy a ty byly nezničitelný – navíc ani jednou jsem na nich nepíchnul.

0 0
    • prodi  

Kenda Karma ?

0 0
      • Gorgov  

jj, dobrej

0 0
      • Pekáček  

Karmu 2,0" nikdy! Byla sice lehká i v drátu a levná, ale žádnej plášť jsem neprorazil dvakrát týdně a to se z kopce bojím.

0 0
    • Gorgov  

Jestli mas nejakou techniku tak flyweighty a notubes:) A nemusis se bat ze to pichnes. Jen to nesmis rozrezat

0 0
      • Lister  

takže mělo by to vydržet kamenitý sjezdy, dobře točit šotolinku, vážit okolo 550gr, rozumně jet a mít odolnost proti říznutí

0 0
        • Gorgov  

no jo, ono to nejak odolnost ma, zalozi kam to nasmerujes:) a vahu to ma teda 660 no:)

0 0
    • RomanH  

Byl jsem prekvapenej, jak dobre se mi jezdilo ve svycarskych a francouzkych Alpach na Maxxis Meduza 1.8. Bral jsem je tam, protoze jsem byl na nich zvyklej jezdit i tady, ale pocital jsem, ze az si s nimi dam jeden den v poradnym terenu, nahradim je nejakym balonem. Chyba lavky, Meduza vedla v sotoline uplne skvele a nemel jsem za 14 dni ani jeden defekt.

Asi Te na ni nenalakam (rozmer 1.8 do Alp desi), ale muzes zkusit treba Maxxis Ignitor 2.1 Dobrej prumer ve vsem.

0 0
      • Pebe  

Medusa by měla být i v 2.1'

0 0
        • RomanH  

Ja vim, ale v realu jsem ji jeste nevidel, natoz jezdil. Pouze jsem se dival na WetScream, ale to je od pohledu na XC hodne pomalej plast.

Stejne mi prijde, ze ten rozmer 1.8 je dobrej. Treba tedka u tech Ignitoru mam pocit, ze se to pres kameny tak nejak prevali a ze nad tim nemam kontrolu, kdezto u te uzke Meduzy jsem citil, kudyma ten plast jede a vedel jsem, ze necekane neustreli. A pokud je bahno, tak tam se uplne krasne zarizne a neobaluje se.

0 0
          • Pebe  

přesně tak, navíc je pěkně lehká. I když píšou na mokro, pro mě to je super univerzál.

0 0
      • RUMcajs  

Me u tech medus fascinovalo, ze i pri velikosti 1.8" jsou stejne odolne prurazu, jako 2,1" plaste. Na sotolinu supr, jen se bojim volnych sutru.

0 0
    • kankrlicek  

Co Alpen cross? od Schwalbeho

0 0
      • McBlacky  

Albert je moc pomalej bohužel :(

0 0
        • RomanH  

Fakt si myslis, ze by Te Albert v tezkym terenu zpomalil (zvlaste jen na prednim kole) ? Nevim, ja jej nikdy nejezdil a tak jej nemuzu posoudit, ale na prvni pohled vypada docela rozumne.

0 0
          • McBlacky  

já ho jezdim na fullu na obou a fakt to nejede ani malinko…

0 0
            • Darkson  

Tobě to nejede a stejně nám ujedeš. asi dostaneš pláště od Fousáče :-)

0 0
              • fousac  

ty by si je taky nekdy potreboval.. :-P

a blacky by je imho nenarval do zadni stavby..

0 0
    • McBlacky  

takže to vypadá nakonec na SCYLLA vs. EXPLORER no otázka bude co se dá za kolik koupit, contík je ted za 600, rubena nevim…

0 0
    • PIWNIK PONURY  

co Tioga XC? a musis mit na obou kolech stejnej vzorek? dozadu bych Ralfa klidne nechal..

0 0
    • rasto  

maxxis laersen mimo? mooc dobre zabira. dobre drzi. trosku rychleji se ojizdi. vozim na maratony. www.bikecentrum.cz/maxxis.php?…

0 0
    • Peslezedirou  

Buldoga nechceš testnout? Bohužel je to celkem drahá pneu :o(

0 0
      • Lister  

nejni špatný, ale jak jsem psal jinde tak se bohužel hodně rychle sjíždí – rychleji než RR a to je už co říct :(

0 0
    • RUMcajs  

Mimochodem, kdy a kam jedes?

0 0
    • BB  

Schwalbe Nobby Nick

0 0
      • MlokCZ  

Kdyby tam neměl „a mít odolnost proti říznutí“ tak by byl ok.

0 0
    • McBlacky  

tak všem děkuju nakonec jsem objednal explorery…

0 0
      • lubos  

No z tech cos dal do ankety, jedine :) A zadni s duraskinem. Stejne jsou ale i lepsi plaste ;o)

0 0
      • rasto  

DEJ VEDET JAKS DOPAD!!! ;-) A JAKY TO BYLO!! ZA ROK JEDU TAKY!! pokud se neco ne.osere…

0 0
    • jpl  

Explorery jsou dobry plaste za dobrou cenu, v terenu te podrzi a docela jedou. Jen na horach, napr. DOlomity, byl na te hrube sotoline a kameni problem s trvanlivosti vzorku, ale da se to vydrzet. problem je ze jsou na 2,1 docela uzke, tak moc netlumi, ale jinak super plaste. Ty rubeny bych taky zkusil …

0 0
    • Lister  

momentálně pokokuju po Harpiích, ale ty by si asi nechtěl :o) – asi nebudou splňovat kriteria ohledně hmotnosti a svižnosti :o)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.