A opět si zarejpu :-))Když už karbon, tak kteří výrobci jsou podle vás zárukou kvality?
A opět si zarejpu :-))Když už karbon, tak kteří výrobci jsou podle vás zárukou kvality?
Scott
columbus
mostecká uhelná
Easton
ti co dělaj podložky pod představec;)
Berkley, Abu, Sportex
fenwick, shimano, colmic :-)))
cormoran, jestli ještě existuje…
to byl a je shit :-)
fenwick, ja kua vedel ze sem na nekoho zapomel :-) Shimano je taky super ale colmicu moc nefandim, jejich delicky se mi moc nelibej :-)
ja bych dal bod sportex
Ritchey WCS
GASS, dávali jsme testovat sedlovku a vydržela 700 kg.
a je nejake srovnani? nevim na kolik je to tak neuveritelny.ja taky neveril ze odtlacim nohama 260 kilo.
Jenom ? Ale je to jinak silena zatez na kolena.
tak vim ze malo to neni:-).a naposledy to je tak 4 roky,co jsem to zkousel,to jsem jeste nebyl trenovanej sportovec.ted by to bylo vic.. :-))
Hmm. Neumim posoudit. Jakoze jsem to dal taky, vic neslo, pac nebyla na stroji uz vetsi zatez :) Ale to co jsem citil, ze delaji kolena me bohate stacilo na to abych to uz nechtel zkusit. Svaly na nohou by klidne odtlacili mozna i 400kg, ale kolena ne.
Hm. Jenomze neni 700kg jako 700kg. Pac, kdyz povesis na sedlovku 70kg a zpomalis z 36km/h na 0 behem jedne sec., tak na sedlovce vyvines tihu 700kg. No, a pak podle pakoveho pomeru. No proste 700kg jeste nic neznamena. Pak jeste staticke a dynamicke zatizeni … sice karbon by to vydrzet mel, ale taky asi neni karbon jako karbon. Sice tady placam ponekud malinko nesmysly, ale jsem jenom chtel poukazat na hlubsi pohled.
Tak tak. Když jedu v terénu a dosednu tvrdě na sedlo se svými 82kg, 400 mm sedlovce s poměrně posunutým sedlem směrem dozadu, tak to zatížení vyjádřené váhou bude asi pekelné. Tyhle udávané veličiny jsou statické, což je dost zavádějící. Podobně u vidlic – k čemu je měření průběhu charakteristiky pružení/tlumení, když v reálu při dynamickém zatěžovaní a kombinací různých stavů, podmínek je charakteristika dost jiná než křivka pružení při kvazistatickém zatěžování.
ty dosadas pri skokoch na sedlo? uff :)
Ti co jezdi pevnou vidlu nejsou obycejni smrtelnici :)
Presne. Typickej priklad je moje bombera. Krivka statickeho zatizeni je takove, ze by ji nechtel ani majitel netuneneho suntoura :) Zato v terenu chodi lip nez Reba :). Nj, akorat, ze s ni mam porad problem s unikem vzduchu. Chjo:(
kde ti unika?
vlastne asi nevies ma napada :)
No, loni byla v pohode, jsem vymenil ventilky a tak. Ale pak pri rozborce jsem si pokaslal negativku (nedrzela vzduch). No a ted kdyz mam Rebu v servisu, tak jsem ji nahodil zpatky. Mam totiz novou negativku. No , jenomze ted mi zas nedrzi vzduch pozitivni komora (taky nova zatka) (ta komora, ve ktere je negativka). A zatim nevim kde to unika. Ani pod vodou jsem to nenasel. No tak jsem nafoukal druhou na dvounasobek a i kdyz mi to zvedlo progresivitu,tak alespon nejezdim na 4cm zdvihu :P Nu coz. Ale i presto, ze prubeh pruzeni v terenu ma lepsi, tak se vratim (az bude) k Rebe.
hmm
tiez si hovorim :)
To chapu, ze takhle placnuto to nic moc neznaci,ale pri testovani zkoumali ruzny zatizeni a navic to jenom naprasklo, takze ani nehrozil uraz. Spis mi slo o to, ze smahem rict carbon never more je taky dost povrchni reseni:-)
Mizuno
Ritchey
LOOK
karbon az po hrob :-)
Giant taky umí
Kovařík
Zacali ted karbon delat nove, vcera jsem se na to byl mrknout, provedli me a udelali exkurzi. Co jsem videl, tak bych tomu veril… Moc pekny stoje, cena taky neni uplne spatna na to, ze je to handmade.
trek
Nedela to nahodou z Columbusu?
Jasne, lepi to prej nejakym lepidlem na Boeingy :)
A kolik je ta cena, co neni spatna?
Rikal neco kolem 45, ale nevim presne.
Trek…ať žije NASA :-)