Je mi to děsně trapné, ale už si nevím rady. Jakým způsobem mám dostat klasické pedály z klik? Zkoušela jsem to 15 klíčem, a vůbec mi to nešlo. Hlavně se mi prosím nesmějte :)
Je mi to děsně trapné, ale už si nevím rady. Jakým způsobem mám dostat klasické pedály z klik? Zkoušela jsem to 15 klíčem, a vůbec mi to nešlo. Hlavně se mi prosím nesmějte :)
co bylo za problém ????
prostě se to nehne. Mám přitlačit, nebo se to dělá úplně jinak?
no tak v tom případě postupuj „dle Bluea“ :o)
nepovolujes opacnym smerem? pokud ne, tak zkus na klic nasadit nejakou trubky, abys mela vetsi paku
jo, mně to taky nešlo, tak jsem si natočil kliku k spodní trubce zadní stavby, nechal si tam nějak odstup, chytil jsem do dlaně tu trubku a klíč a sevřel jsem dlaň. pak se to nakonec povolilo
Radí ti vzít trubku na klíč,ale to nejdůležitější ti nikdo neřekne.Levý pedál má LEVÝ závit,pravý pedál PRAVÝ závit.Nechci tě podceňovat,ale předpokládám,že víš jak se povoluje levý závit.
nejdřív se porádně koukni kam opravdu točit-jelikož nemám představivost tak si pomáhám tím že vemu jinej pár pedálů a kouknu se na závit dle příslušné strany…no a když si seš jistá tak zapři pedál na druhé straně nebo ať ti ho někdo chytí, nasaď klíč tak aby byl vodorovně a směr povolování dolů a prostě na to pořádně dupni!
Jednoduse na strane kola kde nejsou prevodnika to „utahuj“ je tam totiz obraceny zavit. Druha strana je normal. nasad tyc a rvi to!
Tak diky vsem, uz se hnul. S tou trubkou to byl dobry napad.
chce to použít sílu, pokud nepomůže síla, použij hrubou sílu :-)
Svatá pravda…co nejde silou, jde silou hrubou… :-)