Tak jsem se dnes pokusil namontovat kliky Truvativ Firex GXP a nějak se mi to nepovedlo. Připadám si jak totální idiot, všude čtu, jak je montáž klik s pevnou osou jednoduchá, a mě to prostě nešlo. V pohodě jsem namontoval ložiska – pod každý jsem přidal jednu podložku, dle doporučení výrobce, protože mám domeček 68. Pak jsem zkusil prostrčil osu – ze začátku dost velký odpor i na ložiska vpravo, ale nakonec to prošlo, ale na druhé straně (vlevo) čouhá tak malý kousek, že tam prostě nejde nasadit ta druhá klika a přitáhnout šroubem, protože se to prostě nechytne. Tak jsem si řekl, že sundám jednu podložku, zkusím to přitáhnout, třeba si to sedne, pak to sundám a vrátím tam tu podložku zpátky a zkusím to znovu s oběma – třeba to půjde líp. První část plánu vyšla krásně, závit se tentokrát chytl, kliku jsem dotáhl, následně zase stáhl, ale teď zaboha zase nemůžu tu osu dostat dolů. napadla mě jedině gumová palice, ale tu nějak nemám doma a navíc se mi do toho nechce moc mlálit – zkoušel jsem obyč kladivo přes hadr, ale nehlo se to ani o kousek :o( Tak by mě zajímalo, fakt to jde tak ztuha, nebo jsem někde udělat chybu – žádná mě nenapadá, ložiska na rám přece naopak namontovat nejdou (navíc je to na nich napsaný kam patří a to odpovídá). Jedině, že by udělal chybu výrobce a dal ložisko do špatného závitu – pokud jsem to správně pochopil tak levé ložisko mám mít menší vnitřní průměr, ale to teď nějak nezkontroluju, zavazí tam ta klika :o) Napadá vás něco, kde může být chyba, nebo jsem žádnou neudělal a jde to vždycky takhle blbě???