Zdravim,jakou osu k ramu amoeba hussar si mam koupit ke klikam FC-M540,jde mi o to jaky ma jeji byt rozmer,osu jsem si vybral BB ES51,nekde doporucuji 121mm,jinde 113mm?diky
Zdravim,jakou osu k ramu amoeba hussar si mam koupit ke klikam FC-M540,jde mi o to jaky ma jeji byt rozmer,osu jsem si vybral BB ES51,nekde doporucuji 121mm,jinde 113mm?diky
Neni to nahodou napsany u ramu? A kdyz si nejsi jistej, tak to vem do servisu a oni ti to reknou.
Takze zalezi na ramu,ne na konkretni ose a klikach?
Jelikož ložiska venku a řetězovou linku 50mm stále ještě nemusím vyznávat, proto jsem zas koupil oktalink (fc-m540 + es71 113/73), se kterým jsem nikdy neměl žádné problémy.Takže kdyby to ještě někoho zajímalo, tak ke klikám fc-m540 pasuje na řetězovou linku 47,5 osa délky 113mm (es71 i es51). Jenže jsou i tyto kliky s označením K a na ty pasuje na stejnou linku osa délky 121mm, tak pozor, viz http://cycle.shimano-eu.com/…line.pdf.pdf
Při montáži klik HT II jsem dal doprava jen jednu podložku a řetězové linky 47,5mm jsem dosáhl taky. Jen to levé koleno teď dostává zabrat.
může mi někdo říci co znamená ta řetězová linka ? děkuji
nedostatek Truvativ je vrzání
já bych ti doporučil v každém případě shimano, o firexech zvlášt se tu toho napsalo mraky, byly problémy s nalisováním osy do pravé kliky… takže to mnoha lidem cvaká… a cvaká. potom se mi nelíbí uchycení levé kliky ala ISIS, které se časem může vymčkat a montáž je skutečnou zkouškou hrubé síly. jinak za cenu z odkazu můžeš mít LX nebo minimálně deore 542, ty mají proti 532 duralový prostřední převodník a hezčí design díky jiné velké placce.