Takze kdyz zaberu pravou slapkou tak to vydava takovy krupnuti na urovni 12 hodin.Cim to je?????Sem trochu lajk a to kolo dostava velkej zahul-Dirt,street.
Takze kdyz zaberu pravou slapkou tak to vydava takovy krupnuti na urovni 12 hodin.Cim to je?????Sem trochu lajk a to kolo dostava velkej zahul-Dirt,street.
A dělá to křup nebo lup – to je strasně důležité pro posouzení.
No spis lup.Ja sem si nemohl spomenout jak se to rekne :)
Máš tři možnosti. Buďto chytá řetěz o přesmyk, klape středová osa nebo cvaká pedál. První zjistíš bez problému. Doporučuji vyměnit pedály nebo stávající zkusit na jiném kole. Ze svých zkušeností vím, že ono „cvakání“ mají většinou na svědomí právě pedály… Držím palce!!!
Ok, nebo uvolněná klika, nebo volný talíř na unašeči, nebo střed, nebo sedlo, sedlovka, nebo prasklí rám , nebo… Těch možností je tolik, že na základě takového popisu nejde poradit. Zajdi s tím za někým kdo kolu rozumí ať to posoudí.
Sedlo a sedlovka umí taky zazlobit. Rámus, který dělají ale není přesně vázaný na frekvenci šlapání jako spíš na nerovnosti terénu. Povolenou kliku, střed nebo převodník musíš cítit, pokud ses s tím kolem alespoň trochu sžil. Ale možné je všechno… Taky jsem jednou běsnil nad rozladěnou přehazovačkou, která dělala pěkný rámus, a ne a ne to opravit a důvod?? Povolená kazeta…
Proto píšů co všechno to může být, a možná ještě něco jiného, ať to dá do ruky někomu kdo má zkušenosti, pokud je LAMA jak píše tak si může udělat víc škody.
Já jsem měla nedávno podobný problém, že v určité poloze klik se při šlapání ozývalo hned několik lupnutí za sebou :). Vyřešila jsem to poštelováním šroubů u smyku.
já to zase vyřešil výměnou hlavového sl. :-)
Dle toho co na tom jezdis bych si myslel ze je to stred nebo nedotazeny kliky. Zkus je stahnout – vycistit dosedaci plochy a hodit zpatky. Jeste bych je taky namazal – vazelinou.
Mě to asi pred dvema tydny delalo prave SPD, rozebral sem ho, namazal a utahl konus. a je po problemu.
Máme rádi zvířata!