Po cca 4000 km se mi vymačkala levá klika Race Face Ride XC a proto budu dávat nové kliky i s převodníky + řetěz. Mám vyměnit rovnou i kazetu a tu stávající (SRAM 970) nechat do rezervy? Jak poznám, že je kazeta zralá na výměnu?
Po cca 4000 km se mi vymačkala levá klika Race Face Ride XC a proto budu dávat nové kliky i s převodníky + řetěz. Mám vyměnit rovnou i kazetu a tu stávající (SRAM 970) nechat do rezervy? Jak poznám, že je kazeta zralá na výměnu?
no ja mam kliky truvativ 5Dna ctyrhran, zadny top model, mam na nich najeto 10k km a porad drzi, jen jsem menil placky, jednou. u te kazety to poznas vetsinou tak, ze ti strili retez na malych pastorcich
Nevyměňuj nic, co menusšíš. Kazetu zničíš nejdříve tím, že ji jezdíš s vytahaným reťezem, který očesá zuby. Když pak dáš řeťěz nový, tak, jak se říká, „střílí“ – tedy vyskakuje samovolně ven, což na pohodě jízdy rozhodně nepřidá. Opotřebení kazety poznáš jednoduše pohledem. Když jsou na zadních stranách zubů stopy po opotřebení, nepomůže ani svěcená voda…
jo a kdyz uz budes menit kliky a retez tak bys asi moh vymenit komplet, ale zalezi v jakem stavu mas tu stavajici kazetu. nejdriv to zkus novy retez na starou kazetu a uvidis, kdyz bude strilet, koupis novou
Výměnu všeho zvažuju protože, když už dám skoro čtyřku za kliky s řetězem, tak by mě fakt docela mrzelo, kdybych to po pár km vodvařil kvůli kazetě. Prostě jestli načetá kazeta může mrvit řetěz tak, že ten následně dodělá převodníky.
Ak ta kazeta nebude strielat, tak ani nic nicit.
Ak si zlikvidoval len LAVU kluku, tak naco chces menit vsetko?
Většinou tě náhradní díl stojí skoro tolik, co nový výrobek. Asi bych taky zvažoval, jestli kupovat náhradní nebo to rovnou koupit celé…
Ty kliky jsou nějaká OEM verze, takže jsem je ani nenašel na stránkách Race Face, proto mi sehnání jen levé kliky přišlo jako utopie.
myslel som nejaku (hocijaku) lavu kluku na ISIS s rovnakou dlzkou.
Pokud bude nový řetez řadit a nabude střílet, případně bude, ale jen cca 100km tak kazetu nech. Jinak pokud jde o kliky doporučuju Firexy GXP – dobrá cena slušný design, pokud jde o integrovanou osu tak prakticky nic jiného neseženeš, jsem s nima zatím hodně spokojený, tuhost v pohodě, jen zatím teda neokomentuju životnost :o)
No já bych asi šel do Race Face Evolve, viděl jsem je do 3000,– i s osou.
jasně nikomu nenutím :o) Pro mě byly co nejnižší cena prioritou, protože jsem k tomu neměl moc důvěru, ale veškeré pochybnosti se zatím ukazaly jako liché :o)
jsem to napsal nějak divně, jsem měl na mysli, že asi neseženeš levnější kliky na pevnou osu :o)
Ked ti to funguje a nechces vyhadzovat prachy, nemen nic len kluky. Nove prevodniky nechaj do rezervy. Ak nevies co s peniazmi tak vymen vsetko.
takovym pripadem,kterej menil kazetu a prevodnik (podotykam ale jenom stredni prevodnik) sem bohuzel ja :-( Sem byl na dovolenej na kole po CR a nak mi vubec nenapadlo, ze mam uz docela vytahlej retez no tak sem tam vodrovnal kazetu se strednim prevodnikem :-D Tak sem to vse vymenil, vysolil sem 2k a jezdim dal!!! Ale nasere to!!