Uz dlouhou dobu resim strileni retezu, neni moc casty, zalezi na stylu jizdy. Nejcasteji se ustrel objevi ve chvili, kdy lehce tocim, netaham a vzapeti zaberu, pokud je retez a prevodniky cisty, objevi se to tak zhruba 1–2× na 10 km. Ale jak rikam, zalezi na stylu jizdy – pokud jedu s dcerkou a lehce slapu, tak je to pomerne casty, pokud jedu ostre, je to zridka. Podotykam, ze to trva cca dva roky a mezitim jsem vymenil jak pastorek (ze SRAMu 970 na 990), tak 4× retez (porad stejnej SRAM 971). nekolikrat jsem namazal a zkontroloval bowdeny, razeni i prehazku. Ted jsem dokonce ukecal Racebike, at mi pujceji jiny zadni kolo (kvuli orechu), byl jsem skalopevne presvedcenej, ze je to nakonec orech. Bohuzel jsem dneska zjistil, ze ani vymena orechu nepomohla. Minulej tejden jsem jel pres brody Zahoranskyho potoka a na konci vyjizdky mi to zacalo desive strilet, stelovani na riditkach vubec nepomahalo, malem jsem nebyl schopnej dojet domu. Kolo jsem vycistil, retez, pastorky, prevodniky, prehazku a bowdeny jsem rozdelal a vycistil a to pomohlo – nejsem ale schopnej rict, cim to bylo, kolo nebylo nijak obaleny bahnem, proste normalne s lehkym smirem :). Kdyz jsem ale mel kolo na stojanu, vsim jsem si, ze pri toceni prevodnikama pod velmi lehkym tahem (tahal jsem kliky rukou) se obcas retez chyti na pastorku vetsiho kolecka. Ne zadnyho konkretniho, ale vzdy toho vyssiho, stelovani sroubem na razeni vubec nepomahalo. Retez se vzdycky chyti do vyfrezovanyho nabehu a pak z nej zase spadne – to zpusobi lupnuti, pokud je to pod silnym tahem, tak poradne rupne. Myslim si, ze je to ten problem, ze se jen na zmineny vyjizdce nejak vyhrotil. Dela to dojem preskoceni praporku v orechu, ale asi jsem se splet. Ted ovsem netusim, cim to muze bejt – ohla patka, opakovane blbej retez SRAM (4×??), blba prehazka (SRAM X.7), blby razeni (X.7 trigger). Serizenim to tezko muze bejt, pac stelovacim sroubkem u razeni jsem otocil pres dolni i horni mez (posunul jsem to o jeden prevod) a dela to porad, nelze najit misto, kde by to sem tam neustrelilo. Vsim jsem si, ze jak kladky, tak pastorek i prehazka maji mirnou vuli do stran, kdyz jsem to porovnaval s ostatnima kolama, ta vule je vsude zhruba stejna, takze to asi chyba taky nebude. Tak kdo udela diferencialni diagnozu a navrhne lecbu? Jeste opakuju, ze mi to dela od zacatku, co kolo mam, takze zadny opotrebeni sem netahejte :).