Potřeboval bych radu, vymlátili se mi ložiska na XT II a potřeboval bych nové, nevíte někdo, kde by se dali sehnat nejlevněji nebo jestli tam nedat jiné, třeba FSA, Race Face aj. dík ;)
Potřeboval bych radu, vymlátili se mi ložiska na XT II a potřeboval bych nové, nevíte někdo, kde by se dali sehnat nejlevněji nebo jestli tam nedat jiné, třeba FSA, Race Face aj. dík ;)
Kolik si na nich nalital? Ty loziska jsme resili ale nejsou bezne k sehnani tzn. ze nejsou normalizovana, nejjednodussi je objednat to z ostravy jako nahradni dil…To se ovsem podepise na vyssi cene
Mi právě včera v servise řekli, že normálně je mám vyklepnout a zajít do nějáké firmy, která se specializuje na ložiska, že to prý stačí
Hoďte sem někdo rozměry těch ložisek to není problém zjistt. Průměr venkovní,vnitřní a tloušťku.
neco kutil tusim jecnak
tady se o tom zminuje (SKF) www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… nekde jind ejsem to cetl jak si s tim poradil, to nemuzu najit
Jak jsi prisel na to, ze jsou mrtvy?
Premyslim, jestli nemam taky jedno uz spatny. Pri zaberu pravou klikou dolu mi nekde lehounce praska, je to trosku slyset a citit v tretrach.
Zatim jsem nemel cas to moc zkoumat, hledat v historii a tak…jen jsem sundal kliky, jestli neni nekde nejakej bordel – nebyl – zkusil jsem rukou otacet tim plastovym vnitrkem loziska a zdalo se to ok, necitil jsem nejaky drhnuti nebo tak. Tak jsem to jen otrel, napatlal novou vazelinu, nasadil kliky, ale dela to dal.
Jeste jsem zkoumal pedaly – Shimano 520 – ale taky jsem toho moc nevyzkoumal, otaci se hladce…
FV
takové jakoby lehonké cvakání dělají pedály 520 i když se nezdají, že mají vakl a navíc to dělají i když jsou trošičku povolený a i když jsou trošičku přetažený.Ty pedály jsou v tomto šílený, ale vliv na funkci to nemá.
Vzal jsem malou 15 (klic :) a zkusil je dotahnout a nic, tak to zkusim jeste velkou :) Mozna je sundam a namazu zavity, jestli to nepomuze… Pripadne se tu nekde mrknu po schematu rozborky SPD…
Jeste jeden dotaz… taky jsem nemel jeste cas to studovat v historii :)… kdyz ma kufr v pedalu lehky vakl nahoru dolu pri slapani (to zas dela levej pedal :), znamena to, ze uz je tak osoupanej a je cas na vymenu?
Diky
FV
ne ne tos mě špatně pochopil, ony ty pedály 520 nevržou v závitu v klice, ale vevnitř-osa pedálu/ tělo pedálu-tím sem myslel to že jsou povolený.To se musí dotahovat ne pedál v klice, ale jako samotná vůle v pedálu.
Rozumim, ale i v ty klice by to mohlo loupat, zkusim oboji…
Az bude chvilka, tak to tu nekde nastuduju, rozeberu, poladim vuli, dam to zas dohromady a bude po problemu… just as easy as that :))
FV
Tohle pasuje do LX II bajk.cz/web/gfx/download/tom/temp/lozisko.jpg
neni lepsi uz koupit za 800 komplet cele misky aj s loziskama??
ty loziska jdou samozrejme sehnat daleko levnejsi
Ok, hod sem link, na lozisko s odpovidajicim rozmerem.
Ty vyrazne levnejsi jsou bez tesneni…
INA je taky moznost – trochu usetris, ale pocitam, ze levnejsi modely jsou zas bez tesneni.
6805 2RS EZO 0,02 kg 220,– Kč náhled Kuličková ložiska – Tenkostěnná ložiska
tohle je z toho prvniho odkazu – neni to snad vyrazne levnejsi a i utesneny? ale to jsem hledal jen na netu da se sehnat i levneji nevyrabi je jen SKF ale i jine firmy
Eza jsou Japonské a dělaj je v super kvalitě. Doporučuju.
V prvnim odkaze jsem byl moc linej hledat… Kazdopadne dik za tip.
no zatim te ta lenost vysla jenom neco malo pres 200,– tak to neni tak hrozny :)
Neni protoze stejne shitovy loziska jako XT snad nejsou.
Standartní označení je 6805 2RS1 a rozměry 37×25×7 mm.
takže stačí jen si zapsat tady ten rozměr a pak je koupit, jo?
V podstatě ano
takže to nevíš jistě, jo? :) asi bude nejlepší, když si ty ložiska nechám vyndat, příjdu do obchodu a řeknu, že chci tyhle ložiska ;)
mozna vim o jednech, dela je nejmenovana kultovni znacka :/
jak to menis? da se nejak v pohode nedestruktivne dostat pod ty plastove zk*rvene krytky? me se to na raceface nepodarilo…
Kritka jde sundat velmi spatne – nejak jsem ji vypacil nozem nebo cim. Samotny lozisko jsem pak sundal myslim malim sekacem vzpricenym primo o lozisko a oprenym o misku uchycenou ve sveraku. Pokud je ale jeste lozisko v celku, tak by melo jit vyklepnout – ja ho mel uplne rozpadly na kusy…
Kritka jo? No fuj, styd se!
Pokud jsou plastové tak jo. pod plechové je to horší
paul lange ostrava celý komplet pr+l. ložisko s miskama dop. moc 1080,– (jenom ložiska nemají momentálně-jako spoustu jiných věcí, skladem)
ze sem lezu.. co znamena momentalne?ja jenom jestli je uz nekdy videli..
Jo, jednou už je viděli, když vyndali ložiska z toho kompletu s miskami (a klidně to udělaj zase a za 1080 ti ty samotný ložiska prodaj).