• dancing dog

Ahoj, jen se chci zas svěřit s pocitama. Jelikož mám teď bajka v servisu, oprášil jsem zase svého crosse a v podvečer se několikrát vydal na okresky a nějaký ty pěkný stezky… a moc se mi to líbilo, jede to pěkně, člověk se někam dostane a něco vidí. Chápu handicapy crossů, ale při vhodně zvolené trase jsou prima, idealní fakt asi na tu cykloturistiku. Vím, že někteří ortodoxní bajkeři na crossová kola kokají tak trochu mezi prsty, ale vážně se mi to líbilo. Stejně vím, že todle všichni víte, ani nevím, proč to tu bleju. asi útěk od práce :-) Hezký horký den všem

0 0
    • Excel  

Malověrný!!!! Na hranici s ním!!!!

0 0
    • maxtor  

Odvolej!!!:-)

0 0
    • dancing dog  

Odvolám, když mi z Písma dokážete, že se mýlím ..nebo jak to říkal Mistr Jan Hus :-)

0 0
    • kurýr na bajku  

Konečně někdo, kdo má zdravej rozum.

0 0
    • zirecek  

Cross nebo 29" bike. Jednou si koupím, :-).

0 0
    • GTman  

My Tě tady všichni chápem. Jsou ty vedra a tak… No neboj, ono to přejde (vedro i blouznění) :-)

0 0
    • McBlacky  

hmm dobrý, já se taky jednou projel na libertě a nebylo to špatný, ale pořád jsem si říkal, ještě že mám tu možnost sednout pak na bajka :)

ale mít doma krosa jako náhradu za bajka když je v servisu je pořádku :) jenom pozor aby se tahle hereze nezačala šířit, kilometr sem kilometr tam a najednou máš na crosu víc než na bajku :)

0 0
      • kurýr na bajku  

Tak to má být.

0 0
      • dancing dog  

No 2 sezony byl poměr km cross/bajk cca 4/1, dost mě to bavilo, až zase loni a letos to bajkování po lese zase převládá… ach jo, že já jsem nakonec fakt ten heretik ?!

0 0
    • dancing dog  

sorry, že to tu zase vytahuju,stejně to asi někdo ani moc číst nebude, jen že z nevůle k bahnu na necestách a počasí, co utlouklo mé ambice rejdit po svazích na lyžích,sem běhemněkolika prošlejch týdnů zase po dlouhý době vytáhnul svýho nespravedlivě odstavenýho crosauthora a probrázdil pár zapomenutejch okrsek a tím si připomněl tenhle thread…
      Jo, bylo milý, mám k těm crossům nějakou afinitu a dost mě potěšilo,že sem se k tomu zase dokopal.. Na hranici se mi kůli tomu ale fakt nechce .-)

0 0
      • Vevoda  

Postavte hranici, upalte bídnici, měla crossa na silnici :-)

0 0
    • bagr  

Souhlas.Vetsine lidi co jezdi na horaku by stacil cross a bylo by to pro ne rychlejsi,ale horák je moda bez ohledu na to jestli ho vyuziju nebo ne.

0 0
      • soc  

No hlavně když se podívám na crossy, tak se mi moc nelíbí, ten dyzajn je prostě poti horákům nic moc. Navíc se mi nelíbí ty vidlice, co se na to dávají… Ale jinak souhlas…

0 0
        • Myska  

njn, tenhle trh ještě nedozrál, lepší vidlice se sem nevozí, nemá je kdo kupovat. Jinak design je věc vkusu, daj se najít i pěkný kousky

0 0
    • Black knives  

V Nejdku,cross,když tam máte pěkné lesy se skalkama..Pomatení smyslů..dá se to léčit.dopučil bych elektrošoky a skotské střiky.. Mám cross,postavil jsem si ho v podobném pomatení smyslů. Teď řeším,že ho chci prodat,protože jel jsem na něm,je to pruda,a zpátky do lesa na péru.

0 0
      • dancing dog  

No jasně, na MTB je tam spousta pěknejch terénů, nepochybně, nicméně je právě v krušných horách dost nefrekventovanejch asfaltek a štěrkovek, kam bych si se silničkou moc netroufl a pro cross ideálních a já žel se svou vahou a fysičkou na tom crossu prorejdim za danoej čas na crossce mnohem víc než na bajku a něco vidět je pro mě celkem důležitý…třeba na klínovci sem z varů byl jen asi 3×, to je pro mě celodenní záležitost, na crossu po odlehlý asfaltce kolem meluzíny tam sem za pár hodin a to cestou eště zastavuju, pozoruju, medituju…

0 0
        • PepikW  

Tady u nás v pískovcích mi taky přijde na „turistiku“ cross nejlepší. Než někam, kde je to pěkný, dojedu, musim kus po silnici, nebo lesní asfaltce a v lese pak projedu v klidu všechno, v nejhorším kolo přenesu (a já bych nesl i bika). Je fakt, že po kamení z kopce to nemůžu rvát naplno. Jenže já se stejně raději „kochám“ :))) Třeba jako o tomhle víkendu : pepikw.rajce.id­nes.cz/Aktual­ni/

0 0
    • marapara  

Budeš po zásluze upálen :)))

0 0
    • petrun  

Cross není špatné kolo je však nutné okamžitě po převzetí stroje provést důkladný upgrade. Bez něho není použitelný do terénu (použitelný je ale jen pro masochisty). Příklad zde : www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…)

0 0
      • petrun  

To samé na silnici. Na asfaltu širší pláště než 28 mm fungují jako brzda. Stejně se projevuje i vzpřímený posed, pryč s ním! Prostě a jednoduše, univerzální kolo je stejný blud jako perpetum mobile :-)

0 0
        • o.1  

Ked ides na celodenny vylet 30km cesta potom prudky vyslap v terene, zjazd, zvlneny teren, zase 20–40km cesta polne cesty a zase teren, tak jednoducho univerzalny bicikel potrebujes, a taky aj je a je to normalny HT bike s vhodnymi plastami, rohmi na predlzenie a znizenie posedu a aspon 44z placku na trochu tazsie prevody na rovine.

0 0
    • Pavel  

Já se teď po venku proháním na (pravém) cyklocrossovém kole :-) příležitostně přihodím foto…

0 0
      • cekanka  

to je něco jinýho:)

0 0
      • kroska5  

no jistě! Jediná nevýhoda krosových kol jsou rovné řidítka…Není nad krosky- teda cyklokrosová kola…Já to řeším tak, že na pozdim jezdím krosy, v zimě furt na tý krosce, na jaře na ni hodím silniční pláště a jezdím silnici…ony sice vlastnosti cyklokrosového rámu nejsou na silnici ideální, ale i na takové tence opláštěné krosce se dá vyhrávat :-DDDD

0 0
        • cekanka  

ona je cyklokroska taky nejlepší kolo na české silnice:)

0 0
        • Pavel  

to je přesně i můj případ… To tě nakazil Mlýny? :-) A docela bych si tipl, že na rámu máš nápis „Ridley“… ;-)

0 0
          • kroska5  

My jsme se doma nakazili navzájem, víš? :-DDD ale Ridley nemám, mám Forta- otěcko vyhrál předpředloni v ČP masters 70% slevu na crossrám fort, takže mi to zjednodušilo volbu :-DDDD samozřejmě kdyby brácha nějakou ojetinu pustil, tak bych neváhala :-DDDD

0 0
            • Pavel  

Teda Mlynářová a NEJEZDÍ Ridley?!? No to jsou mi teda věci… :-)) ale je fakt, že 70% sleva je hold 70% sleva… Šak „brácha“ má těch kol více; tak by nějaké to kolo (rám) věnovat sestřičce mohl… :-D Nejela jsi loni v září Břeclavského kance?

0 0
              • kroska5  

ne-e, tam jsem nebyla, ale předloni jsem jim dělala rozhodčí- jak vůl zadara- ale to jsem zjistila až potom, no jo, šíma :-(((…No, jak koukám. ty ridley máš, to stačí, já šímovi kšefty dělat nebudu… :-( :-DDDDDD

0 0
                • Pavel  

Tak si zkus vydyndat u šímy nějakou slevu… :-)) Za to rozhodcování… :-DD

0 0
                  • kroska5  

hahaha, no, ale jinak pardon, nechala jse mse trochu unést :-D ty máš krosku jen na projíždění nebo krosy i jezdíš?

0 0
                    • Pavel  

Jen na projíždění a „tréninky“; ale Kanca jsem jel – dokonce všechny ročníky:-) Začal jsem předpředloni po skoro 15-ti letech zase jezdit na kole, takže jsem většinou rád, že „jedu“ a dojedu (myslím tím závody)… :-))

0 0
                    • vladaza  

mírně od tématu, nejsem na cyklokros žádný znalec, ale co bych se nezeptal, ne? v jednom vláknu jsem hledal žijícího člověka, který by jezdil kliky nebo převodníky Rotor. o Tvém bratrovi se někdo zmínil, že ty převodníky jezdí a je spokojený. mohla bys to, prosím , nějak komentovat. já o Rotoru uvažuji na MTB a tak bych přivítal fundovaný názor. jo a ještě by mě dost zajímalo, jaké obutí se mezi cyklokrosaři vozí – galusky Tufo? nebo někdo jezdí pláště?/ to se tu vedla debata galusky versus pláště, já jsem ortodoxní zastánce galusek, ale myslím, že většina smýšlí jinak/

0 0
                      • kroska5  

no, ke klikám Ti neřeknu vůbec nic- ne že bych Ti nechtěla odpovědět, ale netuším, co bratr vozí a jak je spokojený- technickým věcem se moc nevěnuju .-DDD no, prostě tomu nerozumím a nebojím se to přiznat :-DD A K těm galuskám a plášťům- galusky jsou myslím lepší, ovšem vzhledem k tomu, že jich potřebuješ mít víc- abys mohl na různém povrchu používat vhodné vzorky a z ohledem na to, že se v krosech docela často defektí, je to pro „obyčejného smrtelníka“ s ohledem na cenu galusek hooodně nereálná záležitost…Galusky jsou lepší, ale cenově míň dostupné…

0 0
                      • kroska5  

no, ke klikám Ti neřeknu vůbec nic- ne že bych Ti nechtěla odpovědět, ale netuším, co bratr vozí a jak je spokojený- technickým věcem se moc nevěnuju .-DDD no, prostě tomu nerozumím a nebojím se to přiznat :-DD A K těm galuskám a plášťům- galusky jsou myslím lepší, ovšem vzhledem k tomu, že jich potřebuješ mít víc- abys mohl na různém povrchu používat vhodné vzorky a z ohledem na to, že se v krosech docela často defektí, je to pro „obyčejného smrtelníka“ s ohledem na cenu galusek hooodně nereálná záležitost…Galusky jsou lepší, ale cenově míň dostupné…

0 0
                      • kroska5  

0 0
                      • kroska5  

0 0
                      • kroska5  

0 0
                        • kroska5  

ješišmarjá, já ten Pc nakopu do prd… :-( to mi dělá furt, mrcha jedna- 5× to posílám- 5× mi napíše stránku nelze zobrazit, tak jsem to vypla, že to zkusím večer a teď se můžu tak akorát koukat, jak jsem to hezky 5krát napsala :-((((

0 0
                          • vladaza  

co jsi věděla, to jsi sdělila, děkuji / třeba se někdy bráchy zeptáš a přihodíš nějakou aktualitu, já mám taky bratra a ten otestuje, zatím, alespoň jeden Rotor převodník a dál se uvidí/

0 0
    • burnout/syndrome1  

Nevím,co by mělo být na ježdění na krosovém kole špatného.Jenom asi není ideální na závody,to ale snad se většinou dle regulí ani nesmí

0 0
    • De.Fly  

me to ted taky napadlo,vytahnout crosse,mam jednoho v garazi tak ho jen poladim,na jezdeni po silnicich a cestach idealni,abych taky nabral nakou silu a kdyz jdu do lesa vezmu sveho a-ganga

0 0
    • wartburg  

Jasne, pro stary paprdy je to dobry.

0 0
      • burnout/syndrome1  

Dancing dog není starý páprda,naopak věčný dítě,ale aniž bych to myslel špatně,domnívám se,že kdyby se zbavil svého pupku,mohl by své oblíbené asfaltové výlety absolvovat s ještě větším potěšením na silničce.Sorry,váž­ně nic ve zlém,ale je to tak

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.