Ahoj, jaký je rozdíl ve funkci klas.čtyřčepu NRS a systému Maestro od Giantu při jízdě? Jde jen o fungováníXnečinnosti odpružení při jízdě ze sedla, nebo ještě o nějaké další záležitosti?
Ahoj, jaký je rozdíl ve funkci klas.čtyřčepu NRS a systému Maestro od Giantu při jízdě? Jde jen o fungováníXnečinnosti odpružení při jízdě ze sedla, nebo ještě o nějaké další záležitosti?
NRS bych s nicim nesrovnaval a s klasickym ctyrcepem, at si pod tim predstavis cokoliv, uz vubec ne.
A co to je když ne čtyřčep – i když s speciálně umístěnými (nízko) čepy u patek.
system je syce ctyrcep, ale NRS je takovej polofull. nastaveni na nosag uz samo o sobe je unikat, tah retezu pusobi proti pruzeni. proste ten ram ma za ukol chovat se jako pevnej a obcas neco pustit. takze sice to ctyrcep je, ale chova se nesrovnatelne s cimkoliv jinym. urcite bych tomu nerikal klasickej ctyrcep a nepokousel se ho jakozto zastupce ctyrcepu s necim srovnavat.
Tohle všechno vím. Mně jde o to co jsem uvedl v nadpisu srovnání systémů NRS a Maestro. A myslím že NRS je pro Giant „klasický“ a taky čtyřčep. Jde mi o to porovnání – ne o zbytečné přenice :<)
NRS je pro giant klasicky, ale klasicky ctyrcep to neni. prvni veta v dotazu je hodne zavadejici :-)
Nechtěj abych to začal brát osobně, zatím nejsem Milan1!
:-/
maestro system umoznuje pruzeniu zadnej stavby byt aktívne aj pri brzdeni u nrs / ktore jazdim / je pruzenie zadnej stavby neaktivne pri brzdeni
me to nerikej, ja nechci ani jednoi :-)
Prosím, dají se někde najít nějaká přehledná schémata funkce/konstrukce jednotlivých systémů zadní stavby u fullů, případně popis výhod nevýhod – nějaká specializovaná stránka či něco takového – díky – rád bych si preventivně rozšířil obzory, aby mi pak zase někdo za pár let, až o tom budu uvažovat, neříkal, že když nevím rozdíl mezi 4čepem, VPP a Maestrem, tak nemám vůbec o fullu přemýšlet J.
Například tady: ale jestli to je objektivní to je otázka. Určitě bude dost názorů že to je blbost a protože já zatím jezdím na HT tak to neposoudím.www:www.bobs-bicycles.com/…uct_info.php?…