Nevite nekdo jestli je mozny vymenit na kole bez dalsich uprav prehazovacku Campa Veloce za Shimano 105? O vikendu jsem kampu zdemoloval a kdyz koukam na ty ceny tak uvazuju o shimanu.
Nevite nekdo jestli je mozny vymenit na kole bez dalsich uprav prehazovacku Campa Veloce za Shimano 105? O vikendu jsem kampu zdemoloval a kdyz koukam na ty ceny tak uvazuju o shimanu.
ne.
Musíš použít něco takového: jtekengineering.com/shiftmate.htm
tady máš i teoretické pojednání a další možné řešení: www.hearingoffice.com/…n_screen.pdf
Tohle opravdu funguje? Nikdy jsem si nemyslel, že by to mohlo být tak jednoduchý. Už dlouho přemýšlím nad tím, jak by se daly zkombinovat Erga se Shimanem a pokud by tohle triviální řešení bylo funkční, vytrhlo by mi to trn z paty (nechce se mi měnit ořech na zapletených kolech, vyhazovat skoro fungl šaltr a ne moc ojetou kazetu – všechno Shimano).
Teď o dovolené jsem potkal chlápka s campa pákama (ergopower) a Ultegra (starší) přehazkou. Říkal, že když se použije campa kazeta a campa páky že se to nehádá.
No jo, ale to mluvíš asi o devítce, že?? Nejsem si jistý, jestli to samé platí i pro desetikvalt.
Jo, asi jo. Tak detailně jsem to nezkoumal. Ale ani black hole to blíž nespecifikuje…
Každopádně mi připadá zbytečné si takhle komplikovat život a kombinovat Shimano a Campu. Black-holovi bych radil koupit Veloce, když jezdí na Campě, ať má jistotu. Veloce stojí kolem 1650 Kč, stopětka kolem 1250. Ty 400 mi jako velký rozdíl nepřipadají.
No já bych mu poradil totéž :-) Ale když už se zeptal…