Z mazání vazelínou na mazání olejem

10 nepřečtených
  • wbiker

Na úvod bych snad měl říct, že nejsem žádný odborník přes vidlice. Moje vidlice je oblíbená Suntour XC PRO SL r.2003. Pustil jsem se do operace viz nadpis a hned se mi vyskytl dost podstatný problém. Jak je popsáno v několika treadech, prostě jsem zespod do vidlice napustil olej a v okamžiku, kdy mi při stlačené vidlice začál přetékat, jsem už další nepřidával. Dal jsem ho tam docela dost (cca 40 – 50 ml do jedné nohy – vzduchový píst a 20 do druhé- olejová patrona), přičítal jsem to tomu, že je to vidlice, která není dělaná na mazání olejem. Jenže v okamžiku, kdy jsem začal vidlici dofoukávat se zastavila na zdvihu 8 cm a dál se nevysunula. Ani silou se mi ji nepodařilo přemluvit, jakoby pružila do obou směrů kolem těch 8 cm. Vysvětlil jsme si to tím, že se olej dostal pod vzduchový píst a přetlak, který v noze vznil po nafouknutí už vidlici nepustil dál. Takže řešením je určitě míň oleje. A potom mě napadlo, jestli se takhle bude ta vilice mazat, jestli při stlačení olej zase nepůjde pod ten pístek a nohy by zůstaly suché. Snad jsem to napsal dost srozumitelně. Budu rád, když se najde někdo, kdo by se podělil o zkušenosti, nebo o názor.

0 0
    • Lišák  

Jsem to udělal tak jako ty a vidle byla funkční taky asi tak 80mm. Těch 20mm jako by byl olejový doraz, ale vysunutá byla normálně-lehce přes 100mm. Chod byl o dost lepší, než s vazelínou, ale chybělo mazání horního futra (něco jako Ewil). Měl jsem ovšem už změkčenou pružnou podložku v pístku tlumiče, tudíž vidle trošku chodila. Pokud nerozebereš tlumič, tak moc velký pokrok nečekej. Taky jsem měl jiný stíráky.

Stejně jsem nebyl spokojen a poslal jsem ji milanovi1.

0 0
        Výběr z produktů
        Bioaktive Trekking sedlo, 175 mm Skladem > 2 ks

savings Bioaktive Trekking sedlo, 175 mm

589 Kč savings MOC 1 169 Kč

BMC Bolt Kit - No 24 Skladem 1 kus

-8% BMC Bolt Kit - No 24

2 749 Kč -8% MOC 3 049 Kč

Ergon Sport Men sedlo Skladem > 2 ks

-11% Ergon Sport Men sedlo

1 999 Kč -11% MOC 2 349 Kč

Přejít do shopu (Komponenty)
      • wbiker  

Když už jsi to zmínil, co přesně se dá udělat s tlumičem? Rozděláný jsem ho měl.

0 0
        • Lišák  

Nejde o to, rozdělat tlumič, jako takový, ale rozebrat tlumicí pístek. Je potřeba uchytit plunžr pevně do svěráku, ale ne přímo-to by jsi ho poškrábal/zde­formoval. Pak je potřeba vyšroubovat ten imbus a pístek rozebrat. Jde to hrozně blbě. Můžeš to lehce zničit, tak bacha. Je tam normální (pravý) závit, ale natřený takovou tou sračkou proti povolení. Je tam taková pružná podložka, co by měla píst zavírat při zpětném chodu a při stlačení nechat olej proudit. Je ovšem moc silná. Tak je pístek zavřený pro oba směry.Podložku můžeš „změkčit“ pomačkáním v prstech, nebo vyměnit za nějakou jinou.

0 0
          • wbiker  

A nejde to udělat přímo na tom pístku a nerozebírat ho? Někde v historii je napsané „pojebej tu pružinu v pístku“.

0 0
            • Lišák  

Přesně o to „pojebání“ jde. Pokud se ti to povede bez rozebrání, tak jsi dobrej. Mě se to nepovedlo.

0 0
              • wbiker  

Prohl jsem ji jakoby naopak – ze sinusoidy jsem udělal cosinusoidu. Je to ono?

0 0
                • Lišák  

To nevim. Podložka je moc tvrdá. Po pomačkání v prstech byla měkčí. Zkus tenkým šroubovákem zatlačit na tu podložku, co uzavírá otvory pro průtok oleje. Musí jít lehounce, bez násilí.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.