Zdravím všechny šikovné bikery a bikerky co mi určitě dobře poradí :o))) Od května jezdím na celopéru Canyon (v profilu) ale nevyhovuje mi délka jak představce, tak řidítek. Bike mi příjde moc dlouhý s úzkými řidítky. Představec je tam 13cm a řidítka vlaštovky (s minimální ohybem) 62cm. Předtím jsem jezdil na Meridě (také v profilu) a ta je o 3cm kratší. Mám na Canyona zvolit představec 10cm (zmiňované 3cm rozdílu) nebo 11cm, jelikož vlaštovky jsou trochu zahnuté k jezdci, ale zas na druhou stranu jsou širší, nebo jinak: 10cm nebo 11cm je to fuk, posunu si sedlo. Co se týče řidítek, koukal jsem po širších vlaštovkách s ohybem okolo 30mm a délkou 64cm – 67cm. Ale 2cm navíc se mi zdá neznatelné oproti stávajícím. Koukal jsem, že se rozdělují vlaštovky na XC a DH. Na XC uvádějí délku vlaštovek tak do těch 64cm a na DH od 64 cm výše, až do nějakých 72cm. Jelikož mám celopéro se zvihy 120mm tak nejsem žádný chrt, ale také nejsem downhill. Nejvíce by se mi zamlouvali 67cm s ohybem těch 30mm, příp. ohyb 50mm, ale to se mi zdá zase moc.
Díky za rady a zkušenosti + zvláštní anketka Honza